URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iunie 2013, 12:56

Cum se va face recensământul câinilor şi cum se va realiza microciparea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe 15 iulie, începe recensământul câinilor din municipiu, motiv pentru care Primăria Oradea a anunţat cum se va desfăşura efectiv inventarierea, respectiv microciparea animalelor.

Pentru început, delegaţii Direcţiei Tehnice, ai Poliţiei Locale vor ieşi pe teren împreună cu medicii veterinari în două echipe.

"O echipă va începe recensământul şi microciparea câinilor în Cartierului Ioşia - case (str. Coriolan Hora, Densusianu, Henrik Ibsen, Lăpuşului etc) şi va veni înspre centru. Cealaltă echipă va începe acţiunea din Cartierul Podgoria (str. Făcliei, Făgetului, Piatra Craiului, Adevărului etc), iar apoi se va îndrepta spre centru. Acţiunile se vor desfăşura după-masa, astfel încât cetăţenii să poată fi găsiţi acasă", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

În cadrul inventarierii, vor fi colectate date gen rasa, talia, sexul, culoarea, vârsta şi situaţia câinelui (microcipat, sterilizat). Pe baza acestor informaţii, Primăria va realiza apoi o bază de date cu situaţia câinilor din municipiu, pe care o va şi gestiona.

Reprezentanţii municipalităţii au detaliat şi cum se va face, ulterior, microciparea patrupedelor.

"Microciparea se va face subcutanat, fiind introdus un dispozitiv electronic de dimensiuni foarte reduse (cât un bob de orez), cu un cod unic, pe baza căruia orice câine va putea fi identificat. Această operaţiune nu presupune suferinţă sau stres pentru animal, ea se realizează foarte rapid (sub 1 minut). Microciparea este gratuită, ea nu presupune nici un cost din partea proprietarului de câine", mai arată comunicatul.

Primăria Oradea face un apel către toţi deţinătorii de câini în vederea cooperării cu echipele din teren. Cetăţenii care nu vor fi găsiţi la domiciliu vor găsi o înştiinţare, în care se va menţiona obligaţia de a se prezenta la unul din cele două corturi amenajate de municipalitate: unul în cartierul Podgoria - zona centrală şi unul în Parcul Ghioceilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
hai lacastrat
SA-L CASTRAM PE BOLOJAN, ASA VOM FI SIGURI CA NU VOR MAI VENII SI ALTII CA EL.
Postat 22 Iulie 2013, 13:25 de laurentiu
strada
Si cine tine cainele pe strada, acolo cum se face? Vecina mea isi tine afara, cand pe strada, cand in piata mare.
Postat 29 Iunie 2013, 23:41 de ro
hai sal castram pe nebun
VREAU sa vad cum intrati an curte la oameni pe ce baza cu mandat cum ,daca vati angajat badigarzi comunitari santeti si smecheri nu uitati omul este acasa pe proprietatea lui poate pune mana pe topor si are tot dreptul din lume.
Postat 29 Iunie 2013, 23:11 de vivi
recensamint
CIND INCEPE MICROCIPAREA PROSTILOR SI INCOMPETENTILOR DIN PRIMARIE
Postat 29 Iunie 2013, 21:42 de doru
IN ASTEPTARE
mars bei dobitocilor.....
Postat 29 Iunie 2013, 19:05 de EU
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON