URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 26 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
23 Decembrie 2011, 14:36

Cum se lucrează în Piramidă şi la Starea Civilă, pe perioada sărbătorilor

Pe perioada sărbătorilor, ghişeele de plată a taxelor şi impozitelor din Piramidă şi cele de la Starea Civilă vor funcţiona după un program special. Astfel, Compartimentul de Stare Civilă va fi deschis pe 24 decembrie doar între orele 8.30 şi 12.30 şi numai pentru înregistrarea deceselor, fiind închis în ziua de Crăciun.

De asemenea, în a doua zi de Crăciun, ghişeele vor fi deschise doar pentru înregistrarea deceselor, în intervalul orar 10-14. Dacă din 27 până în 30 decembrie, compartimentul a lucra după un program normal, în ultima zi a anului, programul va fi unul scurt: 8.30-12.30, iarăşi, doar pentru decese, iar pe 2 ianuarie 2012, orarul de funcţionare va fi între 10 şi 14.

Municipalitatea le mai aminteşte cuplurilor cu planuri de căsătorie că îşi pot programa ceremonia civilă online. "Programările se pot face comod şi elegant direct din faţa calculatorului, începând cu 1 ianuarie 2012, ora 0.01, pe adresa www.oradea.ro, Servicii online, secţiunea Programarea căsătoriilor", se arată în comunicatul Primăriei. În ceea ce priveşte Biroul de Evidenţă a Populaţiei, acesta nu va fi deschis nici în a doua zi de Crăciun şi nici pe 2 ianuarie.

Totodată, municipalitatea a anunţat şi orarul de lucru al ghişeelor din Piramidă. Dacă în Ajun şi Crăciun acestea vor fi închise, ele vor funcţiona după program normal în perioada 27-30 decembrie.

Primăria le reaminteşte contribuabililor că numai până în data de 31 decembrie pot beneficia de anularea a 50% din majorările de întârziere aplicate în cazul unor taxe şi impozite. "Pentru majorări sau penalităţi la întârzierea plăţii pentru obligaţiile fiscale restante la 31 august se acordă anularea unei cote de 50% din acestea, dacă obligaţiile principale (taxele şi impozitele) şi cealată cotă de 50% sunt achitate până în ultima zi a anului", se arată în informarea Primăriei.

"Facilităţile acestea nu se acordă pentru obligaţiile fiscale stinse prin poprire sau sume încasate din valorificarea bunurilor sechestrate", au mai adăugat reprezentanţii municipalităţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON