URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
01 Septembrie 2013, 13:50

Cseke Attila: În chestiunea Roşia Montana, Guvernul se poartă ca într-o comedie burlescă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un comportament schizofrenic. Aşa interpretează deputatul UDMR Bihor Cseke Attila, fără a folosi direct acest cuvânt, conduita lui Victor Ponta în chestiunea exploatării de la Roşia Montana, după ce Guvernul a aprobat proiectul de lege în acest sens, iar apoi şeful Guvernului a declarat că, personal, ca deputat, va vota împotrivă.

Cseke a condamnat, de asemenea, şi comportamentul USL în această chestiune, arătând diferenţa între optica alianţei pe vremea când era în opoziţie şi cea de acum, când se află la putere.

"Vă citez din poziţia oficială a USL exprimată la 5 septembrie 2011: "USL nu poate ignora rezoluţia Uniunii Europene privind exploatările aurifere pe bază de cianuri şi va solicita oficial dezbateri publice şi chiar un referendum popular pe această temă". Dar ceea ce era valabil în 2011 în opoziţie nu mai este valabil în 2013 la putere, pentru că Guvernul USL a aprobat proiectul de lege pentru exploatare oferind explicaţia că a crescut participaţia statului în companie (n.r. - Roşia Montana Gold Corporation) la 25% şi a crescut şi redevenţa pe care o va încasa statul de la 4 la 6 la sută. Dar nu acestea erau problemele. Problema era impactul asupra mediului", a arătat Cseke, într-o conferinţă de presă desfăşurată duminică.

Deputatul UDMR a criticat duplicitatea lui Victor Ponta care, după ce Guvernul pe care îl conduce a aprobat proiectul de lege, a sugerat că ar fi împotriva acestuia. "Pe 30 august 2013, Victor Ponta a spus că, citez, "este un proiect extrem de controversat, nici eu nu sunt convins de el, iar ca deputat voi vota împotrivă". Or, pentru că actele normative ale Guvernului se adoptă fie prin consens, fie atunci când nu este consens decide premierul, aceasta este o situaţie care, dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs. Ca într-o comedie burlescă", a spus Cseke.

El a concluzionat că "avem un guvern care fie nu ştie ce aprobă, fie ştie ce aprobă dar nu este de acord cu ceea ce aprobă. În ambele variante, situaţia este extrem de gravă".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Inainte de fi aprobat -AVIZUL DE LA MEDIU
Orice discutie in legatura cu exploatarea aurului este superflua pana la primirea avizului de mediu.Care TAMPIT ar fi de acord,indiferent de castig,daca mediul este compromis,poluat , fara posibilitatea de al remedia nici in generatiile urmatoare.In rest,numai taranoi........... de oras
Postat 03 Septembrie 2013, 11:47 de Salvati NATURA
Să ne facem că lucrăm. Ep. Mr. Cseke Atilla: Fapte, la locul de muncă, nu doar gargară!
”Deputatul UDMR a criticat duplicitatea lui Victor Ponta care, după ce Guvernul pe care îl conduce a aprobat proiectul de lege, a sugerat că ar fi împotriva acestuia. ”Pe 30 august 2013, Victor Ponta a spus că, citez, ”este un proiect extrem de controversat, nici eu nu sunt convins de el, iar ca deputat voi vota împotrivă”. 1. Orice cetăţean român/politician de bună credinţă şi cu ceva scaun la cap ar înţelege mişcarea făcută de Guvern. 2. Aşteptăm cu interes să vedem cum se va manifesta la locul de muncă (Parlament) moralistul Cseke, respectiv cum se va lupta pentru respectarea prevederilor Rezoluţiei UE nr….. din …., privind exploatările aurifere pe bază de cianuri.
Postat 02 Septembrie 2013, 00:22 de anonymus
naspa am ajuns , altii fura legal si altii se omoara pentru nimic !!
voi va stresati cu prosti si altii culeg, EBA va incasa timp de 6 luni 6000 de euro lunar :)) nu va mai stresati cu politica . Nu mai participati la jocul lor murdar, o femeie CINSTITA si fara parinti HOTI si CRIMINALI ia in CONCEDIU DE CRESTERE A COPILULUI 800 lei :)). NU are rost sa i incurajati ! Noi pentru ce VOTAM ca altii sa ne FURE, JEFUIASCA PREMEDITAT ?
Postat 01 Septembrie 2013, 21:21 de :)))))))
naspa am ajus , altii fura legal si altii se omoara pentru nimic !!
voi va stresati cu prosti si altii culeg, EBA va incasa timp de 6 luni 6000 de euro lunar :)) nu va mai stresati cu politica . Nu mai participati la jocul lor murdar, o femeie CINSTITA si fara parinti HOTI si CRIMINALI ia in CONCEDIU DE CRESTERE A COPILULUI 800 lei :)). NU are rost sa i incurajati ! Noi pentru ce VOTAM ca altii sa ne FURE, JEFUIASCA PREMEDITAT ?
Postat 01 Septembrie 2013, 21:21 de :)))))))
cand ne adunam pentru EXPLOATARE ? care sunt pentru haideti in STRAZI !
E plin de PROSTI in ROMANIA sa creda ca aurul ramane acolo , de ce sunteti asa de PROSTI ?
Postat 01 Septembrie 2013, 17:13 de :)))
la vot !
sa se propuna prin vot cine vrea si cine nu, ce tiganiada traim noi ? Vointa poporului este suprema. Ce rost au aceste aricole luati va BULETINUL si la VOT si pariu ca majoritatea VOR :))) dar isi fac campanie electorala cei care taie iarba la caini in PARLAMENT ! asa cretinoi mai rar stam si facem scndal, faceti fapte , fapte si fapte .
Postat 01 Septembrie 2013, 17:02 de la vot!!!
la vot !
sa se propuna prin vot cine vrea si cine nu, ce tiganiada traim noi ? Vointa poporului este supreama.
Postat 01 Septembrie 2013, 17:00 de la vot!!!
Dezastru
E prostie dar adevarul este daca mergeti in zona Voivozi Bihor Com Popesti in satele care era mineritul si s-a oprit din cauza prostei conducerii , acum sum oameni nevoiti sa se apere de dezastru ecologic cand ploua si in localitatea Budoi vale care este in fiecare al doilea an se curata si asa apele inta in curtile si gospodariile oamenilor iar la o familie in Budoi toate gainile , porci a luat apa iar noroc cabaline si vitele nu au fost inchise in grajd , vai de mineritul e un dezastru ecologic si toata mizerie e dusa in curtile oamenilor si unde-i civilizatie
Postat 01 Septembrie 2013, 14:40 de Stefan
de neinteles
este de neinteles gestul premierului, dar sper sa se gandeasca mai bine si sa declare public ca sustine acest proiect si sa voteze pentru inceperea sa, caci ar face un mare bine economiei nationale si Rosiei Montane
Postat 01 Septembrie 2013, 14:22 de Anda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON