URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
06 Martie 2014, 12:16

Cristian Bodea: "Nu suntem tigrul economic al Europei, ci râsul lumii"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Nu am ieşit de la guvernare fiindcă am vrut eu, ci eu doar am anunţat în urmă cu două săptămâni că USL a murit", a spus joi, într-o conferinţă de presă, senatorul PNL Cristian Bodea, răspunzând "unor colegi liberali" care au considerat că greşea criticând Guvernul Ponta.

Guvernul PUPU

La o zi după învestirea noului Guvern, pe care l-a numit "PUPU" (după acronimele partidelor componente, PSD-UDMR-PC-UNPR), senatorul Cristian Bodea a spus că acesta este unul ineficient şi umflat artificial, fiindcă "un Guvern eficient se poate face şi cu 10 miniştri, cu 10 manageri pricepuţi, dacă îi ai, nu cu 25 de papagali propagandistici".

"Prin reducerea ministerelor, Ponta ar fi scutit românii să plătească salariile pentru 10 ministere, 40 de secretari de stat, 50 de şoferi, 100 de secretare şi 200 de consilieri, toţi aceşti oameni fiind politruci, clienţi de partid care parazitează munca funcţionarilor guvernamentali. Din banii economisiţi, Guvernul ar putea mări, de exemplu, alocaţia pentru copii la 100 lei, dar acest Guvern este o pomană, nu pentru cetăţeni, ci pentru clienţii politici, o povară pentru o Românie în moarte clinică", a spus Bodea, susţinând că ar fi făcut această propunere şi dacă liberalii ar fi rămas la guvernare.

"O Românie zoologică"

"România nu este tigrul Europei, aşa cum se laudă Ponta, iar creşterea economică de 3,5% invocată de şeful Guvernului este doar o cifră statistică scoasă dintr-un context contabil, pentru că nu se regăseşte în buzunarul cetăţeanului. Nu suntem tigrul Europei, ci râsul lumii", a mai spus senatorul liberal.

El a criticat, încă o dată, fiscalitatea excesivă impusă prin cele 35 de noi taxe şi impozite, "prin care Guvernul ne ia banii ca să spună apoi că ne dă bani în plus la pensii". "Nu trebuie să cultivăm un stat de asistaţi. Tot ce ştiu socialiştii să facă este o Românie zoologică, care să stea cu mâna întinsă", a spus senatorul liberal.

"Prin noi înşine"

Bodea a propus şi câteva soluţii pentru dezvoltarea economiei, bazate pe dezvoltarea capitalului autohton. "Trebuie să ne câştigăm prosperitatea prin noi înşine, asta trebuie să fie doctrina naţională, ăsta trebuie să fie visul românesc", a spus senatorul, pentru că "altfel doar vom sta cu mâna întinsă şi conectaţi la aparatele de respiraţie financiară ale FMI".

Concret, Bodea vizează reducerea CAS cu 5%, neimpozitarea impozitului reinvestit, scutirea de impozit a firmelor în primul an de activitate, garantarea de către Guvern a împrumuturilor bancare pentru firmele care au nevoie de bani pentru cofinanţarea proiectelor europene, înfiinţarea tribunalelor comerciale (pentru că "este inacceptabil să stăm un an pentru judecarea unor contestaţii la licitaţii pe lucrările cu fonduri europene"), reducerea Guvernului la 10 ministere, creşterea salariului minim la 1.000 lei şi a alocaţiei pentru copii la 100 lei (pentru stimularea consumului interne) şi reducerea TVA la 20% ("pentru că firmele private vor fi bucuroase să dea angajaţilor salarii mai mari dacă ştiu că la stat vor da mai puţini bani").

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Restricionarea gandirii prostavanilor.
Deci, din banii contribuabililor sa cumperi apartamente si sa le dai cu o chirie mica celor care au fost executati de banci pentru ce, prostavane! Nu-l lasati sa gandeasca singur, o ia pe aratura.
Postat 08 Martie 2014, 10:39 de Pista
sarmanul gigolo
saracul, Cristi. Crede ca daca si-a pus ochelari e intelectual. Individul acesta facea topless pentru Banes.A fost un mic gigolo. SE credea romancier in devenire cind lucra la ziarul VEST. Miculii l-au preluat la ziarul lor, iar apoi i-a dat de lucru nasicul Popa. A fost sluga lui credincioasa. Iar acum se crede mare politiician. A uitat ca isi lua examenele la facultate doar la re-reuri.
Postat 07 Martie 2014, 21:17 de aurelia ciobanu roib
Nu......
Nu a spus Victor Ponta ca suntem tigrul economic? a spus altcineva din strainatate despre Romania lucrul acesta.Mai informeaza-t domnule Bodea
Postat 06 Martie 2014, 18:02 de Coman
AI VAZUT?
Ai vazut datele economice de actualitate?sau nu le stii citi?rusine.
Postat 06 Martie 2014, 17:59 de crina
Tu ai fost......
tu ai fost si important acolo,fix tu ai luat decizi ruperii.mai bine ai tace.
Postat 06 Martie 2014, 17:58 de Cosmin
În schimb, tu Bodea eşti un adevărat tigru, liberal şi bihorean deopotrivă !?!
Şi pe o parte şi pe alta !?!
Postat 06 Martie 2014, 17:08 de Carp III
Usor
Bine dl Bodea, din opozitie e usor sa vorbesti..
Postat 06 Martie 2014, 17:00 de Hazug
vai,vai..
Ce pretentii poti avea la don senator?Cum e presedintele Crin asa si Cristi senatoru...ce va place cu bas domnilor!!!!!!!!
Postat 06 Martie 2014, 16:21 de gheorghe@sandor
hahah
Este prima data când sant de acord cu idiotu asta
Postat 06 Martie 2014, 15:24 de io
Raspuns
Imprumutul de la FMI a fost realizat pe vremea lui Boc, sper ca se poate citi atent pe pagina FMI ?memberKey1=818&date1key=2014-03-06 la capitolul Latest Financial Arrangements. Imprumuturile finantelor sunt o chestiune normala. TOATE statele se imprumuta. TOATE. Idea principala e la ce dobanda. Cu cat e mai mica, cu atat acel stat pare mai sigur in fata creditorilor ca isi va putea plati creditul. Romania se imprumuta la costuri scazute pentru ca a devenit un stat sigur. Bani mai putini la buget sunt din cauza cresterii TVA la 24% tot in cadrul guvernului Boc, determinand firmele sa recurga la evaziune fiscala pentru a plati asa mult la stat. Lucrurile se vor dezamorsa cu reducerea fiscalitatii. Prietene, habar nu ai economie nici tu, nici cel care a dat declaratii mai sus.
Postat 06 Martie 2014, 14:34 de Raspuns PUPU
campanie
asta isi face campanie electorala in cel mai usor mod cu putinta, vorbeste de rau despre cei de la putere.
Postat 06 Martie 2014, 14:20 de joska
balauru
bodea balaurul pnl :) acum ca a iesit de la guvernare, arunca cu noroi...
Postat 06 Martie 2014, 14:01 de viorica
@@@@ PUPU
@Postacul PUPU. FMI iti spune ceva?? Imprumuturile finantelor iti spune ceva?? Nivelele minime ale investitiilor straine iti spun ceva??? Bani mai putini la buget iti spune ceva?? Lasa-ne cu impresiile tale de eficienta PSDist UDRMist si PNLista si PDista de cacao!!! Oamenii nu mai sunt asa prosti incat sa creada hotii si sa se vanda pe 10 RON!!
Postat 06 Martie 2014, 13:58 de @@@@ PUPU
Rating de tara
Datorita restabilirii indicatorilor macroeconomici, printre care si blamata crestere economica de 3,5%, Romania s-a bucurat de o crestere a rating-ului de tara, ajungand din nou in INVESTMENT GRADE, de la JUNK cum a fost pe intreaga guvernare Boc.
Postat 06 Martie 2014, 13:33 de PUPU9
@bodea
Bhey vericule, voi liberalii lu' peşte aţi cauţionat hoţia şi kaghebismul pesedeilor prin asocierea cu băieţii lui ilici. Acuma vorbeşti de parcă n-ai stat pe aceiaşi listă cu ei la alegeri sau prin catacombele haznaua 3..... De parcă liberalii n-ar fi la fel de compromişi şi n-ar avea şi ei clienţii lor abonaţi la lucrări de partid de judeţ şi de stat. De parcă tu n-ai fi un politruc nenorocit...... Nu România e râsul lumii, ci politicienii care o jefuiesc de 25 de ani. Dacă ai fi cît de cît bărbat ţi-ai da demisia din parlament ca să ne dovedeşti cum reuşeşti "prin tine însuţi". Din păcate, cred că eşti din acelaşi aluat ca ponta antonescu tăriceanu, etc. Pînă la urmă lumea vă va alerga pe străzi.....
Postat 06 Martie 2014, 13:31 de andrei
Costul imprumutului extern
Datorită stabilității economice și politice, Romania a reusit sa se imprumute de pe pietele externe la cele mai mici dobanzi.
Postat 06 Martie 2014, 13:31 de PUPU8
Intregirea pensiilor si salariilor bugetarilor
Modelul de prevenire a crizei propagat de BOC a condus la taieri de pensii si salarii la bugetari. Au nenorocit consumul. Firmele nu au mai avut cui sa vanda si au falimentat. daca au falimentat au dat oameni afara care la randul lor nu au mai consumat. Reintregirea pensiilor si salariilor inseamna cresterea consumului, dezvoltare de firme, si reducerea somajului. Sa nu va inchipuiti ca pensionarii sau cei de la stat au salarii fabuloase astfel incat sa consume din import. La salariile lor, banii raman in tara, unde are loc un proces de multiplicare al investitiilor in economie.
Postat 06 Martie 2014, 13:30 de PUPU7
Segmente autostrada
Au fost inaugurati 230 km autostrada, plus ca lista continua. Cel putin portiunile la care se lucreaza cu fonduri structurale nu au voie la intarzieri. De aici rezulta ca se vor inaugura multi alti kilometri.
Postat 06 Martie 2014, 13:26 de PUPU6
Fonduri structurale
Fondurile europene au trecut de 33% grad de absorbtie. Nu e unul extraordinar, dar decat 4% in anul 2010, e un avans. Aceasta cifra se va dubla, chiar tripla pana in 2016, avand in vedere ca beneficiem de conditia P+3, adica avem la dispozitie inca 3 ani incepand cu 2013 ca sa cheltuim fondurile.
Postat 06 Martie 2014, 13:24 de PUPU5
Rata dobanzii
Rata dobanzii de referinta determinata de BNR este la un minim de 3,5%, rata la care firmele in teorie pot accesa credite pentru dezvoltare si cresterea competitivitatii interne si externe.
Postat 06 Martie 2014, 13:21 de PUPU4
Subventii in agricultura
Subventiile in agricultura sunt cu 50% mai mari in 2013 fata de 2010.
Postat 06 Martie 2014, 13:20 de PUPU3
Rata inflatiei
Rata inflatiei este la un minim istoric. Putem sa mai bifam unul dintre criteriile de la Maastricht pentru adoptarea monedei euro.
Postat 06 Martie 2014, 13:19 de PUPU2
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON