URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iunie 2013, 16:59

Cristian Bodea, la finalul primei sesiuni ca senator: Parlamentarii "spală" ordonanţele Guvernului cum firmele spală banii

Senatorii PNL Bihor Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea au susţinut, vineri, o conferinţă de presă în cadrul căreia şi-au prezentat raportul de activitate în sesiunea parlamentară februarie-iunie 2013 şi au vorbit despre impresiile pe care şi le-au format în acest timp.

Bodea şi-a exprimat nemulţumirea faţă de felul în care funcţionează democraţia la nivelul Parlamentului. "Trăim într-o republică guvernamentală, pentru că Guvernul dictează şi conduce fără să se consulte cu Parlamentul. PSD-ul nu iese din cuvântul Guvernului, iar noi, ca să nu rupem USL-ul, votăm cum vrea Guvernul. Aşa că ţara este condusă prin ordonanţe de urgenţă pe care noi le spălăm aşa cum spală anumite bănci şi firme banii. Nu mi se pare normal şi democratic", a declarat senatorul PNL, adăugând că parlamentarii trebuie să fie cei care controlează Guvernul, pentru a nu exista derapaje.

Bodea şi-a întărit spusele subliniind că "Parlamentul nu are voie să comenteze sau să modifice ordonanţele Guvernului, ci doar să le voteze". Există, însă, şi o explicaţie. "Este o strategie de partid a PSD, iar PNL este captiv în această construcţie pentru că avem alegeri prezidenţiale anul viitor", a spus PNL-istul.

Cristian Bodea a criticat şi conducerea propriului partid. "Observ o apatie pe care nu o înţeleg. Ori suntem surprinşi, ori tăcem suspect Nu înţeleg de ce noi suntem cuminţi şi PSD-ul, care coabitează cu Traian Băsescu, are tupeul să ne urecheze pentru orice vot. De ce se acceptă dictatura Guvernului de către liderii USL-ului din Parlament?", s-a întrebat senatorul.

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, Bodea şi-a exprimat convingerea că, în ciuda dezbaterilor organizate de vicepremierul Liviu Dragnea, felul în care se va face regionalizarea a fost stabilit încă de anul trecut, şi anume varianta cu 8 regiuni. "Domnul Dragnea face dezbatere de dragul aparenţei de democraţie. Ca dovadă, ministrul Nicolaescu a anunţat că reorganizează CAS-urile pe 8 regiuni şi apoi a venit şi Chiţoiu şi a zis că face reorganizarea financiară pe 8 regiuni. De unde le-a venit lor ideea asta?", a precizat senatorul.

Revenind la activitatea sa din această sesiune parlamentară, Cristian Bodea a declarat că a vrut să demonstreze că nu este o marionetă a preşedintelui PNL Bihor, Cornel Popa. "Cred că am demonstrat că pot să fac mai mult decât a fi şeful de cabinet al lui Popa. Cred că lista cu activitatea mea demonstrează că m-am ocupat de probleme serioase", a spus acesta.

Pe de altă parte, după ce a prezentat principalele teme pe care le-a abordat în activitatea lui de senator - printre care introducerea unui timbru de mediu şi clarificarea situaţiei exploatării gazelor de şist - senatorul Valeriu Boeriu a precizat că îşi propune să lupte pentru ca Judecătoria Salonta să nu fie desfiinţată, aşa cum prevede o hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii. "Sunt 30 de judecătorii în această situaţie. Am vorbit cu colegii din Parlament şi ne vom lupta ca modificarea legii în acest sens să nu fie adoptată", a afirmat Boeriu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
nimic
Atunci dupa ce dracu votam parlament..daca voi nu aveti nici o putere?
Postat 01 Iulie 2013, 09:42 de eu nu mai inteleg
Rara avis
Unul dintre putinii politicieni bihoreni de care nu mi-i rusine.
Postat 30 Iunie 2013, 08:53 de gyorgy tozser
Bravo!
Macar are curajul sa spuna lucrurilor pe nume, asa este, asa se face politica la noi, am asistat si eu o data la alegerea unui presedinte de partid, adica eram in sala, toti voteaza la comanda, cum de altfel am facut o si eu. Ne trebuie intradevar parlamentari care sa judece cu capul si din pacate sunt prea putini iar pentru unii judeca cei care conduc partidele. Nu cedati d-le Bodea.
Postat 29 Iunie 2013, 17:22 de Butani
PeNaLi
P.eNa.Li Pe d-l P0PA CORNEL il omoara chefurile ,betiile ,curvele si noptile pierdute la jocul de poker in diverse locatii ,fie la NOJORID fie la CHISCAU cu libidinosii din jurul sau precum MARELE CONTY ,ZDREANTA DE PETI si lista ar putea continua...... Acest individ si-a facut campanie si a castigat in total trei mandate pe acest D.N.76 ,CU PROMISIUNI DE CAMPANIE ,RAMASE BINENTELES LA STADIUL DE MINCIUNI.L-AM VOTAT CONSTANT DIN 2000 INCOACE DAR NU O SA-L MAI VOTEZ NICIODATA ,DEJA IL REGRET PE RADU TARLE ,ASTA MACAR A FACUT CEVA PENTRU BIHOR.MA-M SATURAT DE MINCIUNILE U.S.L.-istilor si de POPA CU CACATII DIN JURUL LUI! 1 postat de: viitor votant P.D.L.
Postat 28 Iunie 2013, 22:12 de Viitor votant PDL
avem oameni normali in USL
intreaba l pe BOLVAN cum spala firmele banii in PNL, banii PUBLICI :))) licitatii publice , contracte intre mebrii de partid si rudele lor :)) sau sunteti sariti de pe fixiu cu toti ? avem oameni normali in USL sau sunteti toti infractori necondamnati precum multi din PDL ?
Postat 28 Iunie 2013, 18:57 de avem ?
POTOLESTE-TE ODATA !
POTOLESTE-TE ODATA ! AM ZIS !
Postat 28 Iunie 2013, 17:52 de POPA CORNEL
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON