URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
09 Septembrie 2013, 13:56

Cornel Popa: Reabilitarea DN 76 Oradea-Deva, finanţare cu fonduri europene

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Printr-un comunicat dat publicităţii luni, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, a anunţat că "proiectul de reabilitare a DN 76 Oradea-Deva a fost selectat pentru a fi introdus în portofoliul POST 2007-2013", ceea ce înseamnă că va fi finanţat cu fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial Transporturi, la fel cum se va întâmpla cu alte două drumuri naţionale din ţară, DN Craiova-Calafat şi DN Petroşani-Filiaşi. Demersul a fost deja "agreat de Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene şi JASPERS ca proiect care corespunde la o primă evaluare a cerinţelor comunicate de Comisia Europeană".

Potrivit spuselor lui Cornel Popa, Autoritatea de Management pentru POS Transport a transmis deja Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România o notă prin care solicită ca CNADNR să întocmească fişele de buget aferente proiectelor menţionate şi să actualizeze documentaţiilor în vederea depunerii, cât mai urgente, a cererilor de finanţare în cadrul POS-T 2007-2013.

"Vă rugăm să asiguraţi emiterea de îndată a ordinelor de începere a lucrărilor, astfel încât să se realizeze nivelul planificat de lucrări până la sfârşitul lunii noiembrie 2013", se arată în nota secretarului de stat Bogdan Gaurean, de la Ministerul Transporturilor, către conducerea CNADNR.

DN 76 este în stare avansată de deteriorare, dar reabilitarea sa a fost blocată deoarece, deşi pentru reabilitarea DN 76 fusese încheiat un acord de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) încă din 2007, sumele prevăzute în acord nu au mai fost virate, şi nici Guvernul nu a dispus de fondurile necesare în bugetul de stat.

"Includerea proiectului reabilitării DN 76 în Programul Operaţional Sectorial de Transport 2007-2013 va rezolva problema, prin obţinerea unei finanţări nerambursabile, şi cresc mult şansele ca năzuinţa noastră, a bihorenilor, de a circula civilizat pe drumul Oradea-Beiuş să se împlinească", consideră Cornel Popa, preşedintele Consiliului judeţean Bihor, în comunicatul remis luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
DN 76
Noa, Cornele cum stam cu DN 76? Ca vine iarna? Sau de aia ne-am inchis pagina de Facebook? Minciuni de la mama lor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 02 Octombrie 2013, 11:03 de alegatoru
EXCREMENTELE DE LA USL
CACATII DE LA USL
Postat 10 Septembrie 2013, 15:39 de UNU
POVESTITORUL POPA CORNEL
acuma nu mai scrie POPA CORNEL pe D.N76 cu vopsea portocalie,acuma ar trebui sa scrie cu vopsea galbena si rosie sa-i,fie rusine ,acuma nu mai scoate capul ,iar ne-am inselat la vot in 9 decembrie ,o sa-i mai voteze dracu la urmatoarele alegeri ,cele europarlamentare ,cat tupeu are acest POPA de ne minte in continuare cu o seninatate iesita din comun ,este din pacate pentru noi cel mai slab si incompetent conducator de judet de dupa 1989 ,ce mai un fost comunist convertit la capitalism un demagog ,un foarte prost orator ,nu este in stare sa rosteasca doua fraze cursiv ,mai rau un mincinos care sa inconjurat de oameni fara valoare ,de lichele si hoti ,oameni fara caracter ,cu acestia el nu o sa reuseasca sa faca nimic pentru acest judet .NU o sa-l MAI VOTEZ NICIODATA ,NICI PE EL ,NICI PARTIDUL DIN CARE FACE PARTE .DIN PACATE P.N.L. BIHOR A AJUNS UN PARTID DE OPORTUNISTI SI HOTI ,ACESTIA FIIND PROMOVATI SI SUSTINUTI DE ACEST POPA CORNEL .UNDE ESTI BOLOJAN DOAMNE ,SA-I IMPARTI IN DOUA CETE ,IN HOTI SI IN MISEI.TRAIASCA BOLOJAN SALVATORUL P.N.L. BIHOR!
Postat 10 Septembrie 2013, 15:38 de UN FOST SUSTINATOR
V-ati prins?
Asa e daca nu v-a placut Tarle...
Postat 10 Septembrie 2013, 11:29 de Bagator in seama
blasfemie de la un vecin
blasfemie de la un vecin s-ai voteze dracu de pnl=.isti cu promisiunile lor cu tot ,sunt niste hoti si traficanti de alcool in frunte cu zdreanta de PETI IOSIF ALIN care a ingropat-o pe maica-sa cu dosare penale in urma traficului de alcool facut de el si pe toma vasile l-a bagat la puscarie in locul lui ,astai om s=a conduca comuna noastra , care il bate si pe taica-sau pentru ca sa-i ia banii de pensie asta si cu parintii lui s-a comportat urat tot timpul ,am asistat odata la o faza cand in prezenta a mai multor oameni si a mea personal si-a jignit si injurat ambii parinti ,nu pot s-a reproduc frazele respective ,d-zeu s-a o ierte pe maica-sa mult indurat de la nenorocitul asta
Postat 10 Septembrie 2013, 10:17 de vecinu
sictirit
Cornel, nu te laudai tu ca Antonescu nu merge la culcare inainte sa te intrebe de ce mai are nevoie Bihorul? Gata, a adormit cacarau? Unde-s banii de la guvernul tau de lichele? De la guvern, nu de la UE...sau de la guvern doar mUE? Mai ai vopsea portocalie?
Postat 10 Septembrie 2013, 10:03 de sofer
gogoase rasuflate
Baieti nu va faceti griji pt acesti indivizi care v-au facut viata un calvar,lungul brat al legii o sa-i insface,vedeti ca la Beius sunt deja 17 aproape incatusati.Si ulterior pedeapsa divina...de care acest POPA crede ca va scapa.Se inseala!!!!
Postat 10 Septembrie 2013, 08:03 de beiusan
DEMISIA LUI POPA CORNEL
POPA MINCINOSU =ADEVARAT USL-ist acest POPA,MINTE FRUMOS MACAR ,MARE POVESTITOR ,EL SI HOTII LUI DIN ZONA BINSULUI ,LASA-NE MAI POPA CORNEL ,ESTI CEL MAI PROST SI MAI INCAPABIL PRESEDINTE DE CONSILIU JUDETEAN DIN ROMANIA ,NU AI FACUT NIMIC DE CAND OCUPI FUNCTIA ASTA ,DA-TI DEMISIA SI DUTE IN CODRII DOBRESTIULUI ,LASA-NE ,NU NVEZI CA NU TINE CU TEORIE SI POVESTI CA SI IN PARLAMENT ,AICI LA JUDET ESTE NEVOIE DE OAMENI PRICEPUTI SI APTI DE MUNCA ,NU DE OAMENI CARE SE DUC DIMINEATA LA SERVICI CU OCHII TUMEFIATI DE ALCOOLSI OBOSITI DE LA CHEFURI SI PETRECERI ,AR FI BINE CAND PLEci sa-ti iai cu tine si camarila ta de hoti si banditi ,ca daca mai stati mult pe acolo ,chiar ajunge BIHORUL PE PRIMUL LOC ,DAR LA FURTISAGURI SI HOTII ,nu la investitii si lucrari publice ,este suficient BAI popa ,intrun- an si jumatate de administratie USL,respectiv PNL a-ti dus BIHORUL CU 25 ANI in urma .BRAVO POPA CORNEL ...DEMISIA ! DEMISIA !
Postat 10 Septembrie 2013, 01:52 de PNL
Ruga pentru PETI ALIN !?
Ruga pentru PETI ALIN de la ARR-BIHOR ! Acum a ajuns A.R.R. pe mana unui gunoi notoriu ,un spagar un excroc cu acte in regula asta ii dator la toata groapa BEIUSULUI ,numai ca el nu considera ca trebuie s-a ne mai de-a banii inapoi ,din cauza lui a trebuit sa-mi vand casa si m-am mutat cu copiii in chirie la tara ,sa-l bata D-zeu dupa cum face ,oricum nu raman astea asa ,o s-a am eu grija de el exista preoti si justitie divina ,daca nu este justitie in tara asta ,sa-l trezneasca D-zeu!pe el si pe neamul lui de jigodii !! postat de: stii tu cine
Postat 09 Septembrie 2013, 20:25 de Stii tu cine-s !
alin
DA DRUMUL SPRE MARGHITA?....CAND VA FI FACUT?...LA PULIVARA
Postat 09 Septembrie 2013, 19:09 de a
Camataru lui POPA CORNEL
Camataru lui POPA CORNEL [07.09.2013, 17:23] PETI CAMATARU SEF LA ARR-BIHOR !!! OMUL LUI POPA CORNEL ! PETI asta este un excroc international ,care a excrocat o multime de oameni printre care si pe varul sau TODERICI MIHAI pe care l-a facut de 500 000 000 lei vechi in anul 2004 cand au platit ipoteca asupra imobilului din strada Burgundia Mare (fostul local EGUSSTO ) ,apartinand d-l BALACIU ,binenteles ipoteca fiind platita de TODERICI MIHAI ,iar imobilul l-a intabulat pe numele lui ALIN PETI ,care este si astazi proprietar ,iar MIHAI TODERICI a ramas cu banii dati si cu concediul din POIANA BRASOV ,mentionez ca el se afla in momentul intabularii in concediu si sub pretextul ca el nu este in localitate PETI a trecut pe numele lui imobilul respectiv.,devenind astfel proprietar.Intelegerea intre parti era ca dupa iesirea de sub ipoteca,imobilul trebuia s-a fie retrocedat catre adevaratul proprietar ,respectiv d-l BALACIU ,iar acesta urma s-a achite suma cu care a fost cumparat de la banca de catre:* CAMATARU* PETI ALIN,acesta din urma nu a mai respectat intelegerea dintre parti , incat d-l BALACIU a ramas fara imobil si MIHAI TODERICI fara bani.Asa sa-i ajute D-ZEU! postat de: beiusan
Postat 09 Septembrie 2013, 17:10 de beiusan
Drum bun
Drumul Oradea - Deva va fi practicabil cand vom circula cu masini zburatoare :):):)
Postat 09 Septembrie 2013, 16:05 de Carabina
HOTU DE PETI
HOTUL DE PE CRISUL PIETR. ,omul lui POPA CORNEL MINCINOSI DAR mincinosi ,dar necazul nostru este ca sunt si hoti in special jegul asta de PETI ,UN HOT NOTORIU CARE A FURAT pana si POMPA DE APA DE LA POD DE LA POIENI DE SUS ,Atunci cand s-a construit podul peste CRISUL PIETROS ,A FURAT POMPA DE LA SELINA ,a gasit-o politia la el acasa ,ar trebui sa-i fie rusine hot si bandit ce este el si neamul lui ,pe langa faptul ca FURA BALASTRU DIN CRIS .sa-ti fie rusine TRAIASCA PRIMARUL SORIN DEGAU ,UN OM DE MARE OMENIE !!!!!!!!!!!!!! postat de: POINAR DE SUS
Postat 09 Septembrie 2013, 15:31 de POIENAR DE SUS
USL
Deci, guvernul vostru de ra**t nu da niciun ban Bihorului.
Postat 09 Septembrie 2013, 14:37 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON