URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Octombrie 2013, 15:55

Controale la "poşircă": Protecţia Consumatorului a găsit băuturi falsificate la greu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Calitatea, modul de comercializare şi de etichetare a băuturilor spirtoase au fost cele trei aspecte verificate de comisarii de la Protecţia Consumatorului în perioada 7 - 11 octombrie, în cadrul unor acţiuni de control desfăşurate la 37 de operatori economici.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de şeful adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Cătălin Giani Bura, cele mai frecvente nereguli identificate constau în etichetarea necorespunzătoare a băuturilor, adică utilizarea abuzivă a unor denumiri precum "băutură spirtoasă cu aromă de rom", "băutură spirtoasă cu aromă de vodkă" ori "băutură spirtoasă cu aromă de brandy", pentru a da consumatorilor impresia că aceştia cumpără rom, vodkă sau brandy.

De asemenea, comisarii CJPC au constatat şi utilizarea abuzivă de către producători a unor sintagme care sugerează că băutura este una tradiţională, deşi nu este.

În fine, celelalte nereguli găsite au fost cele practicate la ordinea zilei în industria alimentară: comercializarea cu etichetare incompletă privind producătorul, distribuitorul, lista de ingrediente folosite, neafişarea preţurilor cu amănuntul şi a preţurilor pe unitatea de măsură

Din 37 de operatori verificaţi, la 32 s-au găsit abateri, astfel că toţi aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi în sumă de 92.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
”Somnul rațiunii naște monștri.” - Francisco Goya
1. ”Din 37 de operatori verificaţi, la 32 s-au găsit abateri, astfel că toţi aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi în sumă de 92.000 lei.” – Băieţii şi fetiţele buni/bune de la DSVSA şi DSP Bihor (numiţii politic, foşti şi actuali, inclusiv reciclaţii politic ş.a.): a) ce au păzit in ultimii ani? Scaunul şi dulapul plin de băuturi fine (şi nu poşircă plină cu metanol, metale grele, aditivi sintetici, "cozi" ş.a.)? b) ne pot spune cum sau făcut controalele periodice la cei 32 operatori economici amendaţi, controale care trebuiau să aibă un caracter preventiv major? 2. O concluzie amară: Somnul rațiunii în structurile de control pe linie de sănătate publică şi siguranţa alimentelor ”naște” o naţiune decimată şi mult îmbolnăvită, dar şi îmbuibaţi, respectiv dascăli pe la tot felul de ”Sorbonici”. P.S. ”Să trăiţi [n.a.: şi să coabitaţi] BINE!” - tov. Băsescu Traian
Postat 18 Octombrie 2013, 00:20 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON