URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
11 Iunie 2012, 00:01

Consternaţi de rezultate, PPDD-iştii se întreabă: Unde-s voturile nemulţumiţilor? (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Între fotbal şi OTV

Cu 15 minute înainte de ora 21, când s-au închis urnele şi urmau să se anunţe primele rezultate ale exit-poll-urilor, în sediul din Centrul Civic al PPDD Bihor era linişte aproape mormântală. Singurele semne de viaţă veneau dinspre televizorul la care câţiva membri, în frunte cu candidatul la Primărie, Gheorghe Frenţ, se uitau la... un meci din Campionatul European. Nicidecum la vreo televiziune de ştiri sau măcar la OTV!

Oamenii lui "domnu' Dan" erau încă optimişti. "60% ia poporul!", face unul un pronostic, fără să precizeze unde anume se va întâmpla minunea, sau pe ce se bazează. Peste câteva minute, pronosticul era şi mai bun: 85%! Apoi, PPDD-iştii îşi dau seama că nu se uită la postul potrivit, aşa că mută rapid pe OTV.

"Nu facem numărătoare paralelă. Şi chiar dacă am fi făcut, nu v-am spune", a trântit Frenţ reporterului BIHOREANULUI, care îl întrebase dacă aşteaptă semnale de la oamenii partidului împrăştiaţi la secţiile de votare.

Năuciţi prin birouri

Împărţiţi prin birouri, cei 15 PPDD-işti prezenţi la sediu veneau şi plecau continuu. Şeful filialei bihorene, Ioan Lascău, a stat în propriul birou, la fel şi candidatul la Consiliul Judeţean, Ioan Hule. Primul moment de surpriză a apărut la câteva minute după ora 21, când televiziunile anunţau la unison că Emil Boc a pierdut Clujul.

Lascău a fost cel care, la un moment dat, a aruncat vestea aflată de la Antena 3, post la care ceilalţi nu se uitau: conform exit-poll-ului, în Oradea PPDD a obţinut doar 4%, adică sub pragul electoral. Lovitura a fost primită sec, la început fără reacţie, activiştii lăsând impresia că rezultatul i-a năucit. "Ştiţi care e problema? Săracii nu merg la vot...", a găsit unul din ei o explicaţie. Marele perdant, Gheorghe Frenţ, nu a scos niciun cuvânt...

"O să plătească orădenii ce au făcut azi!", a ameninţat un alt PPDD-ist, răbufnind la adresa concitadilor "nerecunoscători". "Eu nu înţeleg: toată lumea e nemulţumită şi toată lumea îl votează? (n.r. - pe Ilie Bolojan)", a adăugat un tânăr, întrebându-se totodată unde sunt voturile celor care au protestat în ţară şi în Oradea cu sloganul "USL şi PDL, aceeaşi mizerie". Apoi, drept dovadă că altele sunt adevăratele mize ale partidului, prin adunare s-a pornit o altă întrebare: "Cum s-a terminat meciul?...".

Diferenţa umflată

Întrebat de BIHOREANUL cum comentează rezultatele exit-poll, Frenţ a fost zgârcit în declaraţii, preferând să vorbească doar despre rezultatele oficiale ale alegerilor. "E o diferenţă umflată la Bolojan!", a spus el. "Am pornit cu ideea că voi câştiga Primăria şi am convingerea că am obţinut mai multe voturi", a încheiat el.

Aceeaşi atitudine au avut-o apoi Lascău şi Hule. "Comentăm atunci când vom avea rezultate!", a spus şeful filialei.

PPDD-iştii au rămas, deci, la sediu aşteptând raportări din judeţ, susţinând că mizează pe câştigarea unor primării. Care anume, n-au mai "dezvăluit"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Nemultumit 2
si eu am vrut sa votez ppdd la judet ca la municipiu nu puteam vota un culegator de mandarine ca frent dar cand am vaz ca primu pe lista e infractoru nr 1 de la finante lascau am zis ca astia isi merita soarta si am votat usl
Postat 11 Iunie 2012, 16:38 de Nemultumit 2
HMM
sunteti niste cretini de la USL o sa vedeti voi ca o sa facetzi foamea la universitate dinou
Postat 11 Iunie 2012, 14:48 de dan
@PP-DD
PP-DD partidul demagogilor si hotilor dati la o parte pentru ca au fost f. egoisti cand au furat de uni singuri fara sa imparta cu sefi lor !!!! Vampiri flamanzi credeau ca rromanul v-a pune botul la impostura lor demagogica.... vai de voi ,..... vai de noi !!!
Postat 11 Iunie 2012, 13:09 de scortosul
Hei
Voi PP-DD ar trebui sa luati niste amenzi pentru campania electorala din ziua alegerilor, cand toate masinile din Oradea erau pline de afise muiate de ploaie.. :)
Postat 11 Iunie 2012, 12:07 de Hei
Nemultumit
Sunt un nemultumit care intentionam sa votez cu PPDD, dar cand l-am vazut pe Hulea pe liste m-am razgandit. Socul a fost atat de mare incat era sa votez cu UDMR-ul, doamne fereste.
Postat 11 Iunie 2012, 07:50 de Nemultumit
lol
Ăștia mai există?
Postat 11 Iunie 2012, 07:41 de Dumitru
ce?
care nemultumiti? aia de pe net? :)))
Postat 11 Iunie 2012, 00:42 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON