URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Februarie 2012, 13:44

Consiliul Local şi-a dat OK-ul pentru cel de-al treilea parc industrial

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În şedinţa extraordinară de joi, aleşii orădenilor şi-au dat acordul de principiu pentru înfiinţarea celui de-al treilea parc industrial al oraşului.

Înfiinţarea Parcului Industrial Eurobusiness III este necesară mai ales în perspectiva dezvoltării oraşului, dar şi datorită interesului crescut al investitorilor faţă de viaţa economică din municipiu, unii fiind interesaţi de zona veche industrială din Oradea, afirmă reprezentanţii municipalităţii.

Amplasamentul va fi pus în valoare prin modernizarea drumului uzinal, care porneşte din sensul giratoriu de la intrarea în parcul industrial Eurobusiness I din Şoseaua Borşului şi ocoleşte zona industrială pentru a străbate cartierul Episcopia cu ieşire în strada Uzinelor în dreptul UAMT. Acest parc industrial are avantajul strategic al proximităţii liniei ferate şi a drumului internaţional E6, fapt care îi face pe reprezentanţii municipalităţii să fie încrezători în şansele de atragere a investitorilor.

"Pentru a avea câştig de cauză în competiţia pentru atragerea companiilor din afara oraşului, care să investească în Oradea, era nevoie să le putem oferi amplasamente ieftine, cu infrastructura asigurată în condiţii avantajoase", a spus primarul Ilie Bolojan.

Pentru îndeplinirea formalităţilor necesare obţinerii titlului de Parc Industrial consilierii locali au mandatat societatea SC Eurobusiness Parc Oradea SRL, proprietatea municipiului Oradea, care va începe procedura de înfiinţare a Parcului Industrial III în perioada imediat următoare.

După cum se ştie, administraţia locală a înfiinţat primul parc industrial orădean în anul 2008, iar terenul de 24 de hectare de pe strada Ogorului, destinat celui de-al doilea parc industrial, a fost preluat de municipalitate anul trecut. Primăria nu poate, însă, să se folosească de terenul de la fostul tancodrom fiindcă săptămâna trecută a fost chemată în instanţă de firma Pivex Platform. Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, ca să se asigure că nu va rămâne fără teren, maica Mina, stareţa mănăstirii Sfintei Cruci, care a vrut să construiască aici un schit, a închiriat rapid acestei firme de consultanţă amplasamentul, iar la rândul ei, Pivex susţine că a solicitat fonduri europene pentru amenajarea unui câmp de panouri solare. Dacă va rămâne fără teren, firma riscă să piardă şi banii din proiect.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Niste hoti ! Primul in toate e primarul !
Declaratia lui Horia Georgescu,, secretar general ANI in Rl : 25% dintre aleşii locali au contracte între firmele lor şi consiliile în care activează !!! S-a lamurit la ce le trebuiau banii, sa aibe ce fura !
Postat 13 Februarie 2012, 05:52 de gâgă
k
la puscarie
Postat 11 Februarie 2012, 12:23 de k
oradea=america
cald gustos -- tu parca vorbesti de sf-uri. nu ma indoiesc ca situatia de la viena e taman asa, insa cand e vorba de oradea vorbim de un primar cu limite de inteligenta si orientare! acum 2 ani cand am fost in detroit am ajuns in sudul orasului pe un teren intins, cu cate o cocioaba ici colo, cateva motociclete abandonate, rulote ruginite; cand am trecut sapt trecuta pe borsului, mi s-a parut ca sunt in america, numai ca acolo la asa locuri nu li se spune parc industrial, ci ghetouri. io-s socat de cum arata fantana aia mizerabila si odioasa din parcul 1 dec, si de acolo inteleg ce limite si imaginatie are bolojan!
Postat 10 Februarie 2012, 22:08 de vulpea calatoare
Altceva nu mai stie gibonul ?!
Gibonul si selina/manivela nu stiu sa faca bani decat ,,jiratii'' si ,,parcuri industriale'' ?!
Postat 10 Februarie 2012, 19:27 de gâgă
Si ? Apropo !
Maica Mina si firma Pivex inseamna acelasi lucru. Iar firma nu are semnat nici un contract pe fonduri europene, nefiind inregistrat nici o aplicatie de acest fel la vreuna dintre autoritatile de management sau la ADRNV. (Pi)osenia acestor (V)estale pregatite sa (Ex)porte energie chiat si la Dumnezeu este mare.
Postat 10 Februarie 2012, 19:01 de Cald gustos
Si ?
S-a umplut dejaprimul parc ??? S-au si contractat toate spatiile in al doilea Ha !!! Parc industrial inseamna (vezi pe cel de linga aeroportul intl. Viena spre exemplu) in afara de spatiile de productie (peste 300 de companii): 8 filiale de banci, 2 dispensare medical, 5 hoteluri si 7 moteluri, 11 restaurante de tip clasic si fast-food, servicii de curierat, expeditie si distributie, peste 20 de firme de transport, preluare si transfer, alte categorii curente de prestari servicii, politie proprie, aretere de circulatie cu semafoare si tot tacimul, etc, etc. Primarul habar nu are ce inseamna parc industrial la standarde. Ce crede el a fost valabil in Europa prin anii '70, iar acum se discuta de ineficienta chiar si a celor de acum, datorita noilor concepte de mobilitate. Pc. industrial (al 6-lea) chiar de la intrarea dinspre A22 spre centrul Vienei a vindut lotul de teren pentru investitori cu 9 euro/mp. La Oradea e gratis cumva, datorita statutului Romaniei ?
Postat 10 Februarie 2012, 18:55 de Cald gustos
investitorii, unde-s investitorii, primare?
iar incepe bolojanu cu parcurile lui industriale -- investitori de * ca coreenii (cacofonie intentionata) sau ca cocarlanii de italieni. mandrie pt oradea, intr-adevar! in afara de plexus care da salarii serioase si normale si mai ales nu da afara angajatii dupa 3 luni, toti ceilalti de pe borsului merita trecuti pe hartie igienica si apoi facuta cadou dupa folosire lui bolojan, mester priceput! daca tot aveti asa mult spatiu liber, v-ati gandit vreo clipa sa construiti o gradinita, o scoala, un dispensar in orasul asta???
Postat 10 Februarie 2012, 17:40 de sabau
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON