URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
28 Septembrie 2011, 10:58

Consiliul Local dezbate scumpirea gigacaloriei cu 22%

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inevitabilul se produce. Consilierii locali se întrunesc joi, de la ora 14, în şedinţă ordinară pentru a hotărî majorarea cu 22% a preţului gigacaloriei facturate de Electrocentrale către orădeni. Astfel, începând cu data de 1 octombrie, populaţia va plăti încălzirea la un preţ majorat de la 193,02 lei la 235,52 lei.

Conform previziunilor din raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre, în această iarnă orădenii vor plăti 214 lei în loc de 175 lei pentru încălzirea unei garsoniere, 320 lei în loc de 262 lei pentru un apartament cu două camere, 414 lei în loc de 339 lei pentru un apartament cu trei camere, iar încălzirea unui apartament cu trei camere va creşte de la 472 lei la 577 lei.

Măsura majorării preţului gigacaloriei trebuie luată ca urmare a deciziei Guvernului de a elimina subvenţia acordată până acum populaţiei pentru plata energiei termice obţinută în sistem centralizat.

Licitaţii cu supervizare

În cadrul aceleiaşi întâlniri, aleşii orădenilor vor mai lua în discuţie însărcinarea angajaţilor Biroului de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei cu supravegherea tuturor procedurilor de achiziţii publice, inclusiv achiziţiile directe iniţiate de către instituţiile subordonate Consiliului Local.

Astfel, funcţionarii municipalităţii vor superviza toate achiziţiile de bunuri şi servicii făcute de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic Municipal Gavril Curteanu, Administraţia Domeniului Public, Compania de Apă Oradea, OTL, Electrocentrale, Clubul Sportiv Municipal şi Casa de Cultură a Municipiului.

Pentru achiziţia de bunuri şi servicii cu o valoare estimată peste 125.000 lei euro fără TVA şi respectiv pentru achiziţia de lucrări cu o valoare estimată mai mare de un milion de euro fără TVA, angajaţii Biroului Achiziţii Publice vor putea inclusiv să facă parte din comisiile de evaluare a ofertelor ca şi experţi cooptaţi.

Spălăm, nu parcaţi!

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi se mai numără şi aprobarea de către Consiliul Local a regulamentului privind asigurarea salubrităţii stradale în parcări promovat de către Poliţia Comunitară.

Potrivit normativului, proprietarii de autovehicule care îşi vor lăsa maşinile în parcările publice şi pe arterele principale din oraş în zilele de marţi şi joi între orele 18 - 21 vor risca amenzi între 50 şi 150 lei.

Sancţiunea se aplică inclusiv posesorilor de autovechicule care şi-au cumpărat tichet de parcare sau abonament. Măsura va fi luată pentru ca angajaţii societăţii RER Ecologic să poată mătura şi spăla străzile. Restricţionarea parcării pe durata celor trei ore este semnalizată prin indicatoare de circulaţie în fiecare dintre parcările vizate de regulament.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
proasta
Pentru DAN...Nu ma bag dar ai dreptate...santem informati ce s-a votat....va explic... am hotarat ca ati hotarat ca asa va fi bine!!!....(pentru unii e greu de priceput)
Postat 28 Septembrie 2011, 22:19 de xxxl
@dorel
Pai asta-i baiul, ca nu platim DOAR 1(un) procent ! Platim...dar chiar, cine stie cat platim ?!
Postat 28 Septembrie 2011, 18:22 de pinonel
gigacaloria
in romania cetatenii care locuiesc la bloc sunt privilegiati. de sa la platesc eu un procent din incalzire? mie nu-mi plateste nimeni
Postat 28 Septembrie 2011, 18:07 de dorel
N-avem parcari
Se spala parcarile? Care parcari? Ca alea de pe carosabil nu sunt parcari, ci carosabil diminuat. Asa ca sa fim corecti in exprimare ... se spala carosabilul, adica se spala strazile. Dar pentru spalatul strazilor exista regulament. Mai bine va-ti spala pe cap cu primarul vostru, care ne ia impozitul pe masini, dar atunci cind oprim pe dreapta ne mai taxeaza odata. Asadar, la acelasi impozit ca sa circuli pe drumurile publice ai grija sa-ti mearga motorul fara pauze si scapi de tichetele de asa zisa parcare.
Postat 28 Septembrie 2011, 17:41 de Bowl
No, cei cu servitorimea ?
Ai intors foaia Simai ? Ca vad maini ridicate la UDMR si PNL, iar a celor de la PDL sunt lasate jos. Este chiar momentul votului pe pretul gigacaloriei ? Daca da, ai prins un moment electoral foarte interesant.
Postat 28 Septembrie 2011, 17:34 de Blow
@anonim
daca tot insirati o sumedenie de...telefoane., rds-uri, antene, tv-uri, discoteci, chefuri, alte si alte care trebuiesc platite...de ce nu faceti o selectie? va propun ceva, sa renuntam la unele cheltuieli uneori inutile, si sa vedem, ca fiind mai ,modesti chiar nu e ceva ...daunator. dimpotriva. pina sa ne luptamm cu zmeii mai bine renuntam la extra-cheltuieli. este doar o propunere personala.
Postat 28 Septembrie 2011, 15:44 de romanul complicat
scumpiri
Scumpirile nu sint necesare dle Primar Bolojan, din cauza conductelor de distributie a caldurii care sint vechi si caldura se pierde pe drum,ar trebui reparate, se stie exact de catre angajatii CET unde sint pierderi,Consilierii Dstra sint total nepregatiti atunci cind i-au hotariri sau cind aproba asa ceva.Mai ginditi-va iar noi ne vom gindi bine cind vom fi chemati la urne daca sa votam sau nu.
Postat 28 Septembrie 2011, 15:07 de ali
scumpiri
Domnilor nu ma intereseaza nici cite poduri faceti peste Cris,cite parcari pentru masini,nu ma intereseaza decit sa o duc cit de cit decent inainte de a -mi lua ramas bun ,sa dorm in caldura si sa am bani de o piine,daca nici asta nu merit, eu va doresc sa fiti in locul celor necajiti poate atunci ve-ti lua hotariri mai drepte.Din pensia de 600 lei nu pot sa achit caldura la apartament asa ca Dzeu sa va lumineze mintile ca sinteti R A I si FARA SUFLET.
Postat 28 Septembrie 2011, 14:59 de o bunicuta
scumpiri
Parca ati inebunit cu totii.Din 2000 lei venitul unei familii(in cazul in care ambii lucreaza),sa achite hrana,telefon, impozit,incalzire,asociatie,RDS,pai dlor nu avem de unde,nu toti avem firme...Vom deveni epave,neputinciosi,bolnavi, faceti genocit ca Basescu?Nu ridicati taxele ca va bate Cel de sus, rusine
Postat 28 Septembrie 2011, 14:52 de anonim
Simplificati totul, nu va mai chinuiti cu masuri de fatada !
1. Scoateti orice subventie la incalzire si acordati ajutoare celor care chiar au nevoie. La maica-mea la parterul blocului este un abc, sediul unui notar si un magazin de piese auto. Credeti ca magazinele , dar mai ales notarul, au nevoie de subventie in aceeasi masura ca pensionara de la III ?! Da, numai ca atunci armata de functionari din primarie ar trebui chiar sa-si faca treaba si sa merite purcoiul de bani pe care-l primesc, adica sa ia orasul la picior ! 2. Propun ca achizitiile publice sa se faca fara nicio licitatie, fiind nevoie doar de semnatura primarului , la cele de peste 100.000 de euro. Nu deranjezi bolovanul pt. orice ,,fleac'' !
Postat 28 Septembrie 2011, 11:54 de pinonel
dezbate?
Hai sa fim seriosi. Ce dezbate? Este doar o simpla informare, exact cum a fost si dezbaterea publica. Consiliul local e doar un simulacru de consiliu. Puteti scrie deja ca s-a scumpit gigacaloria. Sa va-ncalziti bine!!!!!
Postat 28 Septembrie 2011, 11:47 de Dan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON