URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 18 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Pare ciudat, dar creșterea șomajului în Oradea este un semn bun, pe care-l așteptăm de zeci de ani. În ultimele luni s-au închis mai toate fabricile de confecții și pantofi care lucrau în sistem lohn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Știți unde era și ce făcea Ilie Bolojan lunea trecută, când Marcel Ciolacu, premier, președinte PSD și candidat la Președinție, îl „propunea” prim-ministru taman din Ambasada României la Paris, zicând că bihoreanul „a realizat foarte multe” și nu are „nici cea mai mică problemă” de a lucra cu el? La Căminul Cultural din Bulz. Unde ce credeți că le spunea celor câtorva zeci de localnici adunați să-l asculte? Nu promisiuni că va curge lapte și miere, ci dimpotrivă!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 August 2011, 18:32

Consiliul Local a scumpit legitimaţiile de acces la Bazinul Olimpic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii vor plăti începând din luna septembrie mai mult pentru o legitimaţie de susţinător care permite accesul la Bazinul Olimpic. Întruniţi în şedinţă ordinară aleşii orădenilor au hotărât marţi, cu o singură abţinere, majorarea preţului actualelor legitimaţii de 50 lei pe lună la 75 lei pe lună, în vreme ce costul legitimaţiilor de 75 lei va fi majorat la 100 lei.

Valoarea celorlalte legitimaţii va rămâne neschimbată. Reprezentanţii Administraţiei Imobiliare Oradea au motivat prin raportul de specialitate majorarea de tarife prin scumpirea utilităţilor de la apă şi energie electrică până la energie electrică şi combustibili în condiţiile în care preţul legitimaţiilor a rămas nemodificat încă din anul 2009.

Se licitează deratizarea

Consilierii locali au mai hotărât cu unanimitate de voturi concesionarea pentru o perioadă de patru ani a serviciului de deratizare şi dezinsecţie. Această activitate este prestată în prezent de firma Deraton Timişoara, al cărui contract de delegare a serviciului va expira în luna noiembrie a acestui an.

Municipalitatea a propus spre adoptare proiectul de hotărâre deoarece are nevoie de circa 90 de zile pentru desemnarea noului operator. Întrucât acesta va fi ales pe bază de licitaţie publică reprezentanţii Primăriei speră să obţină tarife mai mici faţă de cele actuale în paralel cu o îmbunătăţirea calităţii serviciilor.

Chioşcuri noi în parcul 1 Decembrie

În cadrul aceleiaşi întâlniri deliberativul local a mai hotărât prelungirea pe o perioadă de 15 ani a contractelor de închiriere a terenului încheiate cu patru comercianţi din Parcul 1 Decembrie.

Contractele de închiriere au expirat încă din 2009 iar în această perioadă relaţiile contractuale dintre cele două părţi au decurs în virtutea inerţiei. Cele patru chioşcuri vor avea profil de fast food, gelaterie, cafe-bar şi alimentaţie publică, pentru ca deţinătorii lor să nu se concureze reciproc iar chiria datorată va fi de doi lei pe metrul pătrat pe zi. În contrapartidă la facilităţile oferite de Primărie comercianţii se obligă să îşi înlocuiască actualele chioşcuri cu altele moderne, după model Tanari.

Teren pentru Mc Donald's

Tot în şedinţa de marţi, consilierii au mai hotărât vânzarea suprafeţei 2.474 metri pătraţi aferente parcării şi restaurantului Mc Donald's din cartierul Nufărul. În schimbul terenului, firma va plăti municipalităţii 544.280 euro plus TVA, ceea ce înseamnă un tarif de 220 euro plus TVA pe metrul pătrat.

Preţul iniţial pe metrul pătrat stabilit de evaluatorul Primăriei a fost de 212 euro pe metrul pătrat, dar a crescut în urma negocierilor purtate între cele două părţi. Consiliul Local şi-a dat acordul pentru vânzarea terenului prin negociere directă în şedinţa din luna mai.

Plan integrat al deşeurilor

Pe ordinea de zi a dezbaterilor a mai figurat şi transferul vechii gropi de gunoi a oraşului de la municipalitatea orădeană către Consiliului Judeţean în vederea lucrărilor de închidere a acesteia printr-un proiect cu finanţare europeană privind managementul integrat al deşeurilor solide la nivelul judeţului Bihor.

În contrapartidă, municipalitatea orădeană asociată cu firma Keviep în parteneriatul public-privat privind depozitul ecologic de deşeuri de la Oradea va accepta integrarea deponeului ecologic în proiectul privind managementul integrat al deşeurilor astfel încât toate localităţile bihorene să îşi poată depune deşeurile aici.

Moment de reculegere pentru Lupău

De la şedinţa de marţi a Consiliului Local au absentat motivat consilierii Vasile Petruţ şi Pavel Mercea care s-au "învoit" pentru a putea participa la slujba de înmormântare a fostului director OTL, Cornel Lupău. De altfel, la propunerea preşedintelui de şedinţă, Iulius Delorean, aleşii orădenilor au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Lupău.

Cornel Lupău a încetat din viaţă la 58 de ani, după ce tratamentul anticancer la care a fost supus într-o clinică din străinătate a eşuat. Slujba de înmormântare a avut loc marţi de la ora 12 la Cimitirul Municipal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@eu
@eu: la 700 de ft / zi un abonament lunar iese mai mult decit dublu fata de preturile practicate la noi. bazinele de acolo nu sunt olimpice in schimb se vorbeste pe limba voastra. io propun sa pleci in pusta si sa le ceri lor subventii ca sa duci o viata sanatoasa. ...... tupeu unguresc caracteristic
Postat 01 Septembrie 2011, 07:39 de crivo capici
cele mai multe
Pai le-au scumpit pe cele mai accesibile. Acolo erau cei mai multi abonati asa ca le-au dat in gura. Ca mergi sa inoti sau nu la fel functioneaza instalatiile alea, dusurile si lumina de la vestiare... adica 2 parale cheltuiala in plus fata de piscina propriu zisa. Prin comparatie la piscina de polo de la Debrecen intrarea e 700ft si ai jacuzi si bazin cu apa calda inclus unde mai pui ca sunt 2 piscine nu una singura. Cine merge la olimpic merge sa inoate nu sa o frece cu 2-3 beri si manele, deci ar trebui sa fie cat mai accesibil, pacat ca nu stiu aia de la consiliu ce inseamna sport si viata sanatoasa.
Postat 31 August 2011, 10:50 de eu
titlu
Na, aia da. De la 50 la 75 de lei si de la 75 la 100 de lei. Ma asteptam la o majorare cu 5-10 lei. Oare cum s-a hotarat sa se majoreze cu 25 de lei?
Postat 31 August 2011, 09:16 de -_-
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7057 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON