URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Februarie 2011, 18:05

Consiliul Local a scumpit la 193,02 preţul gigacaloriei plătit de orădeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând cu luna mai, orădenii vor plăti un preţ al gigacaloriei majorat cu 7,83%. Consilierii locali au hotărât în cadrul şedinţei ordinare de miercuri majorarea de la 179,01 lei la 193,02 lei a preţului plătit de populaţie pentru gigacaloria furnizată de Electrocentrale Oradea.

Majorarea de tarif se va face ca urmare a avizului dat de către Autoritatea Naţională pentru Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSCUP) pentru majorarea tarifului de transport şi distribuţie cu 15,57 lei pe gigacalorie. Din această sumă orădenii vor plăti în plus 14,01 lei pe gigacalorie, diferenţa de 1,56 lei urmând să fie suportată de la bugetul local.

Scumpirea gigacaloriei, solicitată de Electrocentrale, a fost hotărâtă cu majoritate de voturi de către consilierii PNL, UDMR şi PDL, cei trei reprezentanţi ai PSD din deliberativul local votând împotriva majorăriii preţului.

"Nu putem fi de acord ca populaţia să suporte această majorare de tarif. Statisticile oficiale arată că gradul de încasare al energiei termice de la populaţie a scăzut de la 64% în 2009 la doar 61% în 2010, iar această nouă majorare de tarif e limpede că nu este un lucru benefic pentru populaţie", a protestat în numele grupului PSD consilierul local Ovidiu Mureşan.

Deşi nu au obţinut ca scumpirea gigacaloriei să fie suportată integral din bugetul local, grupul PSD a reuşit totuşi să convingă Consiliul Local, în şedinţele pe comisii care au precedat dezbaterile din plen, ca majorarea să se aplice începând cu luna mai după trecerea iernii şi nu din 1 martie, aşa cum propuseseră iniţial reprezentanţii municipalităţii. Propunerea social-democraţilor a fost acceptată de conducerea Primăriei pe considerentul că prin amânarea cu două luni a majorării preţului de facturarea către populaţie se va asigura un tarif unitar pentru întreg sezonul rece 2010 - 2011.

Ca urmare începând cu 1 mai, preţul integral al gigacaloriei furnizate de CET va creşte la 261,69 lei, sumă din care orădenii vor achita 193,02 lei. Diferenţa de 42,50 lei, respectiv 26,17 lei va fi suportată de la bugetul de stat şi bugetul local.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
cine a marit?!
matei jidvei..da-ne numele celor care au facut asta..si daca se poate cateva adrese..ti-am multumii daca ne-ai putea informa
Postat 25 Februarie 2011, 02:51 de furiosii
matei jidvei
multumim din nou pdl-ului si lui mircea matei, presedintele ANRSC, care au venit cu aceasta crestere a gigacaloriei! de asemenea cetatenilor care i-au votat! sa inghetati bine!
Postat 24 Februarie 2011, 13:17 de marius
jjjj
si salariile cand le maresc?
Postat 24 Februarie 2011, 08:48 de j
RUSINE
RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Postat 23 Februarie 2011, 19:34 de eu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON