URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iunie 2013, 08:32

Consiliul Local a aprobat preluarea a 6.000 metri pătraţi de teren de la Direcţia Agricolă pentru amenajarea unui parc în Oncea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea face demersuri pentru amenajarea unui nou parc în cartierul Oncea. Consilierii locali au hotărât joi, cu unanimitate de voturi, preluarea de la Direcţia pentru Agricultură Bihor a unei suprafeţe de 6.000 metri pătraţi de teren situat în strada Ion Bogdan.

Decizia a fost luată pentru ca Primăria să poată face demersuri pentru iniţierea unei Hotărâri de Guvern în urma căreia imobilul, pe care se găsesc cinci construcţii abandonate, foste magazii de pesticide, un şopron metalic, un garaj şi altele, să poată fi preluat de municipalitate.

S-au răzgândit!

Iniţial, proiectul de hotărâre a fost respins, întrunind doar 17 voturi din minimul de 18 impus de lege, datorită opoziţiei consilierilor UDMR care au votat "împotrivă". Reprezentanţii opoziţiei s-au răzgândit la intervenţia primarului Ilie Bolojan.

"Prin nevotarea acestui material nu putem începe demersurile pentru transferul terenului de la Ministerul Agriculturii în proprietatea municipiului. Practic, primim 6.000 metri pătraţi de teren ca să facem acolo un parc cu o suprafaţă totală de două hectare pentru locuitorii din cartierul Oncea", a spus edilul.

La intervenţia primarului, consilierul local Pasztor Sandor a cerut revotarea materialului, acesta fiind adoptat cu unanimitate de voturi. "Noi am avut o problemă cu faptul că materialul nu a fost postat spre consultare, pe site-ul Primăriei, înaintea şedinţei de Consiliu Local, nu cu preluarea terenului pentru amenajarea unui parc", a spus Pasztor.

Teren mai scump...

În cadrul aceleiaşi întâlniri, consilierii locali au mai aprobat actualizarea preţului la care Administraţia Imobiliară Oradea va vinde terenurile cu construcţii situate pe străzile George Emil Palade, Ştefan Odobleja şi Gabor Jozsef din Cartierul Europa. Potrivit evaluării făcute de firma Alasso Company, începând din acest an, preţul pe metrul pătrat va fi de 25 euro fără TVA.

Consiliul Local şi firma Impact au încheiat în anul 2004 un contract de asociere în care suprafaţa de 81.200 metri pătraţi de teren, reprezentând 298 de parcele ocupate de case, a fost evaluată la 16 euro plus TVA. Contractul între părţi a expirat în 2008, iar un număr de 78 loturi, reprezentând circa 21.000 metri pătraţi de teren cu construcţii, a rămas în portofoliul Administraţiei Imobiliare Oradea, care le scoate la vânzare.

Primăria vrea sală polivalentă

Tot în şedinţa de joi, aleşii orădenilor au mai aprobat modificarea actului adiţional al contractului de vânzare cumpărare încheiat între municipalitate şi firma Tony Invent în 2008. La acea dată, Tony Invent a depus o garanţie de 981.240 lei la licitaţia pentru achiziţionarea unei suprafeţe de 191.292 metri pătraţi în strada Ogorului, peste drum de Cartierul Europa.

Ulterior, pe fondul declanşării crizei economice, compania a reuşit să plătească doar primele două rate aferente unei suprafeţe de 104.000 metri pătraţi, şi a anunţat că va renunţa la achiziţionarea diferenţei. Pe cale de consecinţă, cumpărătorul a cerut Consiliului Local să aprobe eliberarea garanţiei aferente suprafeţei de teren cumpărate prin cele două rate. Cererea firmei a fost aprobată cu unanimitate de voturi.

Primarul Ilie Bolojan le-a spus consilierilor locali că suprafaţa nevândută va fi introdusă în domeniul public, pentru a fi protejată de intervenţiile geambaşilor de terenuri care le-ar putea revendica în contul altor terenuri. Municipalitatea vrea să construiască pe acest amplasament o sală de sport.

"Vom trece terenul în domeniul public. Acesta va fi pus la dispoziţie pentru construirea unei săli de sport de o mult mai mare capacitate decât actuala sală polivalentă din cartierul Ioşia", a declarat primarul. Edilul a spus că municipalitatea face demersuri pentru finanţarea unei astfel de investiţii prin fonduri europene în următorul ciclu bugetar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
RUSINE si iar RUSINE ::)))))
fara comunisti si doctrina lor MIZERABILA, fara PARAZITI in INSTITUTIILE DE STAT ! noi suntem de acord sa MUNCIM ca nu putem trai din POMANA STATULU adica NIMIC !! dar noi tot ce muncim impartim cu parazitii, ei ce PRODUC ? PRODUC luati DEXUL nu ca iei IMPRUMUTURI !! nici macar salariile lor nu si le PRODUC, ATUNCI NOI DE CE TRAGEM DE LA gura ? !!!
Postat 28 Iunie 2013, 15:06 de RUSINE USL !
@Crap cel "nobil"
Bai Crap, n-ai obosit sa-ti dai cu parerea a-n proastelea la orice subiect de p-aci? Bag sama ca tu le stii pe toate si esti destept nevoie mare! Vorba ceea: ca ca tine altul nu-i (sic!)! Parca pana mai ieri erai portocaliu si-n cerul gurii, dar se pare ca culoarea (sic! din nou) asta ti-a lasat amar in gura de-ncep sa-ti scape adevaruri despre luminoasa iepoca Boc-Udrea-Basescu. E rost de ciolan de la noua oranduire si nu stii cum s-o dai la-ntors?! Ii fi lihnit, pare-se, la cat erai de rau pe forumuri, ca un maidanez caruia i s-a luat osciorul de ros!
Postat 28 Iunie 2013, 13:24 de Oradean
Revin sălile de sport din marginea târgurilor, finanţate prin POR şi care poartă marca PDL !?!
... Banii europeni din ciclul următor al Programului Operaţional Regional vor merge primordial pentru şomerii care se angajează la lucrări inutile !?! Fii pe fază Primărie, că tocmai te poţi încadra noilor prevederi !?!
Postat 28 Iunie 2013, 11:50 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON