Orădeni de toate etniile şi confesiunile sunt aşteptaţi să dea curs, sâmbătă, invitaţiei Coaliţiei pentru Familie, care, pentru al treilea an consecutiv, organizează în Piaţa Unirii, cu începere de la ora 14.30, o adunare publică în favoarea modificarea articolului 48 din Constituţie aşa încât definiţia căsătoriei să prevadă explicit că este uniunea dintre un bărbat şi o femeie.
După miting, participanţii sunt îndemnaţi să participe şi la a şaptea ediţie a Marşului pentru Viaţă, până la Maternitate prin faţa Catedralei Ortodoxe din centrul Civic, rostul ambelor evenimente fiind explicat, cu o zi înaintea desfăşurării lor, de câţiva dintre susţinătorii CpF.
Să se ţină de cuvânt!
"Vor participa orădeni de toate etniile şi toate confesiunile, dar şi oameni din Ungaria, din Austria, din Italia. Ceea ce ne adună este credinţa în Dumnezeu, credinţa în mai bine, în viitorul copiilor noştri", a spus într-o conferinţă de presă susţinută vineri Daniel Burtic, profesor la Universitatea Emanuel. "Cerem autorităţilor care au mandat prin jurământ să-şi respecte jurământul. În perioada preelectorală din 2016, toate partidele mari au făcut protocoale scrise cu Coaliţia pentru Familie, prin care s-au angajat că vor duce la îndeplinire ceea ce oamenii au spus că vor", a adăugat Burtic, referindu-se la promisiunea organizării referendumului pentru modificarea Constituţiei, susţinută prin 3 milioane de semnături.
În ce priveşte amânarea acestuia, deşi Camera Deputaţilor l-a aprobat prin vot încă din mai 2017, o altă susţinătoare a CpF, avocata Alina Bonchiş, a afirmat că speră ca situaţia să fie deblocată în Senat cât de curând, şi a subliniat că principiul doritei modificări a Constituţiei a fost considerat constituţional de către CCR, iar CEDO a constatat că este în concordanţă cu Carta Europeană a Drepturilor Omului.
Despre Marşul pentru Viaţă, organizat în Oradea pentru a şaptea oară consecutiv, Burtic a afirmat că are menirea de a transmite politicienilor că trebuie să creeze instrumente prin care să sprijine femeia "în criză de sarcină". Concret, reprezentanţii CpF văd acest sprijin prin acordarea unor indemnizaţii care să ajute femeia însărcinată la acoperirea nevoilor specifice, înfiinţarea unor centre de sprijin unde să beneficieze de consiliere psihologică, legalizarea posibilităţii de a încredinţa spre adopţie copilul imediat după naştere dacă nu îl poate creşte, aşa încât să fie redus numărul avorturilor, la care România este pe primul loc în Europa.
Susţinuţi şi de atei
"Nu sunt demersuri împotriva cuiva", a afirmat preotul ortodox Călin Popa despre scopurile CpF, în timp ce Burtic a evidenţiat că acestea sunt sprijinite nu doar de membri ai diverselor confesiuni creştine, ci şi de atei, agnostici şi iudei. "Nu suntem intoleranţi, nu suntem homofobi", a mai zis Burtic.
Anul trecut, CpF a reunit în Piaţa Unirii circa 6.000 de orădeni, între care numeroşi preoţi, călugăriţe şi pastori evaghelici.
La primul eveniment de acest gen în Oradea, în octombrie 2016, doi orădeni care aveau în mâini coli de format A4 pe care scria TOLERANŢĂ în culorile curcubeului (simbol al comunităţii LGBT), au fost amendaţi de Jandarmerie cu câte 500 lei, sancţiunile fiind ulterior anulate de Judecătoria Oradea.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.