Tribunalul Bihor s-a pronunţat în dosarul penal întocmit pe numele membrilor clanului ţigănesc Neguş trimişi în judecată la sfârşitul anului trecut de procurorul criminalist al Parchetului Bihor, Alin Leucea.
Acuzaţiile de tentativă de omor, vătămare corporală, port ilegal de arme albe şi tulburarea ordinii publice au fost formulate împotriva celor mai violenţi membri ai clanului: Alexandru Balogh, zis Kali (foto), Varga Gheorghe, Răzvan Parfene şi Alexandru Bundea, fratele fotbalistului Zeno Bundea, mijlocaşul echipei Luceafărul Oradea, Varga Zoltan, Carmen Mihai Pandel şi Bogdan Cristian Măgurean, zis Kamaz, un bătăuş din Sălaj ajuns mare vedetă şi în Bihor, unde e prezentat ca "năşuţ" în familia Neguş.
Dosarul a fost întocmit în urma celor mai violente răfuieli consumate în ultimii ani în Oradea, între care încăierarea din benzinăria Lukoil Nufărul, unde au fost vizaţi interlopul Gabriel Tămăşdan, alias Dinamită, şi nepotul acestuia, Bogdan Popa, bătaia din Lotus Center, unde au fost atacaţi Mihai Carmen Pandel, zis Spartanul, şi amicul său, Viorel Budău, dar şi bătaia din ABC-ul RaluOana din Decebal, unde cel agresat a fost un membru al bandei lui Neguş, Răzvan Parfene, iar atacator - unul din apropiaţii lui Pandel, Varga Zoltan, alias Ţigu.
Tribunalul Bihor a schimbat acuzaţiile de tentativă de omor şi a menţinut doar cele de vătămare corporală, dispunând condamnări la amenzi penale pentru toţi inculpaţii, mai puţin pentru Varga Zoltan, Carmen Mihai Pandel şi Bogdan Cristian Măgurean, faţă de care dosarul a fost disjuns şi urmează să se soluţioneze în luna septembrie.
Astfel, Alexandru Balogh a fost condamnat la o amendă penală de 11.000 lei, Varga Gheorghe a încasat o amendă penală de 13.000 lei, iar Răzvan Parfene va trebui să achite o amendă penală de 11.500 lei.
În privinţa lui Alexandru Bundea, magistraţii l-au condamnat la o amendă penală de 5.000 lei, însă pentru că infracţiunile pentru care este judecat în acest dosar sunt concurente cu cele pentru care a fost condamnat recent de Înalta Curţi de Casaţie şi Justiţie, într-un alt dosar privind o tentativă de asasinat comisă la Arad, la 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare, judecătorii au decis ca interlopul să execute doar pedeapsa mai grea, cea cu privare de libertate.
Sentinţa dată de Tribunalul Bihor nu este definitivă. Ea poate fi atacată prin apel, iar procesul se va relua la Curtea de Apel Oradea.
Citiţi despre povestea procesului intentat bătăuşilor din oraş în articolul "Interlopi la judecată: Armele lui Neguş"
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.