URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Septembrie 2011, 17:21

Circulaţie îngreunată: CET lucrează la remedierea unei defecţiuni în piaţa Unirii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Circulaţia în zona centrală a oraşului se desfăşoară cu greutate. Angajaţii Electrocentrale lucrează încă de miercuri la înlăturarea unei defecţiuni apărute la reţeaua de termoficare din Piaţa Unirii, chiar în faţa Primăriei.

"Avaria a apărut la o bretea a reţelei magistrale care s-a fisurat din cauza coroziunii. Lucrările au început în cursul zilei de miercuri şi se vor întinde până în jurul datei de 2 octombrie", a declarat pentru BIHOREANUL, Daniel Ţigan, directorul de termoficare al Electrocentrale. Directorul a dat asigurări că deşi lucrările vor dura încă două săptămâni consumatorii din zona centrală vor fi afectaţi de întreruperea apei calde doar până sâmbătă punctele termice afectate de avarie urmând să fie alimentate din alte reţele.

Avaria apărută în cursul zilei de miercuri a lăsat fără apă caldă locuitorii din zona străzilor Primăriei, Vasile Alecsandri, Avram Iancu şi Episcop Mihai Pavel. Deşi apartamentele locuitorilor străzii Episcop Mihai Pavel fi alimentate cu apă caldă încă din 17 septembrie lucrările se vor finaliza abia pe 20 octombrie.

Chiar dacă nu au o complexitate deosebită, lucrările de reparaţii din Piaţa Unirii sunt îngreunate de faptul că se desfăşoară sub trafic în una dintre cele mai aglomerate zone din municipiu. Pentru a evita apariţia de ambuteiaje municipalitatea orădeană face un apel la şoferii orădeni să evite perimetrul afectat de lucrări.

Duşuri reci până sâmbătă

Lucrările din Piaţa Unirii nu sunt singurele efectuate de Electrocentrale. Conform unui comunicat al societăţii în urma probei de presiune făcută miercuri pe Magistrala 1 au ieşit la iveală mai multe neetanşeităţi angajaţii CET lucrând la înlăturarea acestora. Datorită lucrărilor, reluarea furnizării apei calde, de către punctele termice 100 - 104, 106, 108, 109, 119, 125 - 127, 130, 136, 200, 611, 611 - 613 se amână până sâmbătă.

Conform comunicatului, datorită fisurilor apărute unele puncte termice de pe malul drept al Crişului Repede cum ar fi zona Piaţa Bucureşti, Parcul Petofi sau strada Republicii, situate imediat după secţiunea Magistralei 1 care a fost oprită pentru reparaţii, Electrocentrale nu poate asigura debitul de agent termic primar pentru furnizarea apei calde. Din acelaşi motiv, o situaţie similară se înregistrează şi la punctele termice din Sânmartin. Revenirea la normal a debitului de agent termic va avea loc după întregirea magistralei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
O sugestie....
Nu s-ar putea lucra non-stop si mai ales la sfarsit de saptamana ?! Mi-aduc aminte ca pe vremea multimpuscatului se lucra in draci la cate-o avarie din asta...Dreptu-i ca erau alte vremi, dar mai ales alti oameni !
Postat 17 Septembrie 2011, 07:24 de ionel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON