URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Martie 2013, 13:37

Cinci instituţii vor să-şi îmbunătăţească managementul, printr-un proiect european de o jumătate de milion de lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectura a organizat miercuri conferinţa de închidere a proiectului "Dezvoltarea capacităţii administrative a instituţiilor din judeţul Bihor", cel de-al doilea proiect cu finanţare europeană încheiat de instituţie.

Proiectul, în valoare de 499.375 lei, fără TVA, a durat 18 luni şi a fost finanţat în proporţie de 85% din fonduri europene, diferenţa fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

"Grupul ţintă vizat în mod direct a fost constituit din Instituţia Prefectului şi patru servicii publice deconcentrate, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP), Casa de Pensii, Inspectoratul de Muncă şi Agenţia Judeţeană de Ocupare şi Formare Profesională (AJOFM), precum şi personalul acestora, reprezentând în total 20 de persoane", a declarat managerul de proiect, Emil Berdie.

În cadrul proiectului a fost făcută diagrama instituţională a celor patru deconcentrate, au fost selectate persoanele participante la cele trei cursuri de instruire organizate şi a fost realizat Manualul Managerului din administraţia publică din România. Manualul de bune practici a fost tipărit în 200 de exemplare şi va distribuit conducătorilor de instituţii publice interesaţi.

Manualul obţinut în urma proiectului a nominalizat ca exemplu de bune practici fiecare dintre instituţiile înscrise în proiect. Spre exemplu, DGFP a fost nominalizată pentru activitatea de primire a contribuabililor. Pentru mai buna orientare a acestora în clădire, conducerea instituţiei a introdus un cod de culori cum ar fi roşu pentru inspecţie fiscală, portocaliu pentru trezorerie, verde pentru activitatea de asistenţă a contribuabililor şi altele, iar fiecare birou din sediu a fost marcat cu codul de culoare stabilit.

La rândul său, AJOFM a fost lăudată pentru Centrul de informare, consiliere şi asistenţă la locul de muncă al persoanelor cu dizabilităţi. De la înfiinţarea acestuia în 2006 şi până la sfârşitul anului 2012 în cadrul centrului au beneficiat de servicii gratuite de informare şi consiliere 676 de persoane. Dintre acestea, 313 persoane au şi reuşit ulterior să se încadreze în muncă.

Casa de Pensii a fost dată ca exemplu pozitiv pentru programul informatic propriu de gestionare a petiţiilor, cererilor de recalculare sau dosarelor depuse, pe etape de lucru, de la înregistrare până la finalizare, conceput de informaticienii instituţiei, iar ITM pentru formularul "Sesizare" postat pe portalul instituţiei cu ajutorul căruia orice cetăţean poate face sesizări cu privire la nerespectarea de către angajatori a legislaţiei muncii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ne facem ca lucram
Pe banii acestui proiect s-au dus in Franta NUMAI PDL-isti de la toate institutiile, criteriul fiind doar apartenenta politica la PDL, competenta valorand cat un mare KAKAT! Formularul de Sesizare este folosit la ITM din 1900 -toamna si laudele trebuiau sa le culeaga altii-.
Postat 29 Martie 2013, 11:07 de Hu-la-la
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON