URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
31 Martie 2012, 11:39

Cimitirul, salubritatea, Poliţia Locală, şcolile şi CMUAT au regulamente noi

Consiliul local face regulă nouă. Aleşii orădenilor au adoptat vineri, pe bandă rulantă, regulamentele privind funcţionarea cimitirului municipal aflat în grija Administraţiei Domeniului Public, a Poliţiei Locale şi a Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului (CMUAT). De asemenea au fost instituite reguli noi în ceea ce priveşte serviciul de salubritate şi metodologia de închiriere a spaţiilor din şcolile orădene.

Mormânt la licitaţie !

Printre principalele modificări aduse vechiului regulament de funcţionare al cimitirului municipal din 1997, care a şi fost abrogat cu această ocazie, se numără prevederea expresă că "atribuirea în folosinţă a locurilor de înmormântare se face în ordinea numerică a rândurilor şi locurilor".

Persoanele care doresc un alt loc vor plăti o taxă majorată. Cererile pentru obţinerea locului solicitat se vor depune la Administraţia Cimitirului până la data de 25 a lunii, iar atribuirea locului se va face în data de 30 a lunii.

În cazul în care pentru acelaşi loc de înmormântare se vor înregistra mai multe solicitări, atribuirea acestuia se va face prin licitaţie. Dreptul de folosinţă asupra locului de înmormântare va fi de 7 ani pentru cele ocupate prin deces, respectiv 10 sau 20 de ani pentru locurile achiziţionate anticipat.

Toată lumea să aibă pubelă!

În ceea ce priveşte regulamentul de salubritate, acesta a fost modificat prin adăugarea la capitolul III a unui paragraf suplimentar. Alineatul prevede că "persoanele juridice (societăţile comerciale, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, etc) şi persoanele care desfăşoară profesii liberale (notari, avocaţi, etc.) au obligaţia de a deţine contract de salubritate".

Aceştia din urmă sunt obligaţi să deţină recipiente pentru depozitarea deşeurilor menajere, atât pentru sediul social, cât şi pentru fiecare punct de lucru în care îşi desfăşoară activitatea.

Modificarea a fost făcută la propunerea Poliţiei Locale, care în urma controalelor făcute la sediul unor firme sau persoane fizice autorizate, a avut surpriza să constate că, în lipsa unui contract de salubritate, multe dintre ele îşi aruncau gunoiul în pubelele asociaţiilor de proprietari cu care se învecinau.

Regulament pentru Poliţia Locală

Tot cu unanimitate de voturi şi fără comentarii a fost adoptat şi regulamentul de funcţionare al Poliţiei Locale, cu organigrama aferentă care cuprinde 68 de posturi.

De asemenea, consilierii au mai votat regulamentul de funcţionare al Comisiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului şi regulamentul privind monitorizarea consumurilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din Oradea.

Acesta din urmă are anexată şi metodologia privind închirierea spaţiilor situate în incinta unităţilor de învăţământ. Măsura a fost luată ca urmare a faptului că multe instituţii şcolare din municipiu închiriau sălile de sport şi cele de clasă "la negru", fără ca acest lucru să se reflecte în bugetul instituţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
68 ce ?!
Cred ca cei ,,68'' de asa-zisi ,,politisti'' nu-si au rostul ! Sunt cum sunt si ce-i mai rau au SEFUL pe care-l au, despre bolovan e vorba ! Banci rupte, cosuri de gunoi formand o flota pe Cris, parcuri, statii de tramvai/autobuz vandalizate si nimeni prins si pus sa plateasca ! De platit tot plateste cineva : prostii, care dau taxe si impozite care de care mai mari si mai aberante si care-i platesc si pe cei ,,68'' cu salarii, cu drept de hrana (!!!), cu drept la tinuta (!!!), cu stimulatii lunare/trimestriale/anuale (!!!).
Postat 01 Aprilie 2012, 12:04 de .
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON