URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 12 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Timp de 15 ani, liberalul Ilie Bolojan s-a împotrivit ca administrația publică să se implice în fotbalul bihorean. Nu-i mai puțin adevărat că, pe vremea aceea, cel mai scurt drum spre pușcărie s-a dovedit a fi implicarea în fotbal. Au fost rare cazurile de oameni de afaceri sau primari care să nu fi fost implicați penal pentru suportul acordat echipelor. Căci fotbalul îți poate aduce notorietate, dar și niște cătușe de toată frumusețea.
Zic şi eu
Adrian Cris
Știți unde era și ce făcea Ilie Bolojan lunea trecută, când Marcel Ciolacu, premier, președinte PSD și candidat la Președinție, îl „propunea” prim-ministru taman din Ambasada României la Paris, zicând că bihoreanul „a realizat foarte multe” și nu are „nici cea mai mică problemă” de a lucra cu el? La Căminul Cultural din Bulz. Unde ce credeți că le spunea celor câtorva zeci de localnici adunați să-l asculte? Nu promisiuni că va curge lapte și miere, ci dimpotrivă!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Decembrie 2011, 16:45

CET-ul, luat la "puricat" de oamenii lui Mircea Matei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandalul privind sistarea de către Electrocentrale a serviciilor de apă caldă şi încălzire către asociaţiile de proprietari din Ioşia care nu au încheiat contract cu CET a ajuns până la Bucureşti.

O echipă de control formată din angajaţi ai Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), instituţie condusă de orădeanul Mircea Matei, a descins miercuri la Electrocentrale pentru a verifica legalitatea măsurilor luate de conducerea CET. "Ieri, echipa de control a fost la Secţia de Termoficare şi s-a întâlnit cu conducerile asociaţiilor de proprietari din Ioşia, iar astăzi au venit în centrală", a declarat pentru BIHOREANUL Dragoş Gligor, directorul Electrocentrale.

Debranşări cu preaviz

Conform declaraţiei directorului, angajaţii ANRSC verifică legalitatea modului în care CET a făcut sistarea serviciilor către asociaţiile din Ioşia care au refuzat să încheie contracte cu societatea de termoficare. "Reprezentanţii ANRSC veniţi în control au spus că înţeleg bunătatea noastră, că am furnizat apă caldă şi încălzire asociaţiilor din Ioşia după data de 1 decembrie deşi nu au încheiat contracte cu noi, dar că înainte de sistarea serviciilor trebuia să le dăm un preaviz de 5 zile, conform legii", a declarat Gligor.

Directorul CET a precizat că Electrocentrale a somat în repetate rânduri asociaţiile de proprietari să vină să îşi încheie contracte de prestări servicii. "Nu se pune problema că nu le-am dat preaviz. Am avut două întâlniri în care am somat asociaţiile să vină la semnarea contractelor pentru că altfel vom fi nevoiţi să oprim apa caldă şi încălzirea, iar pe data de 15 decembrie am dat un comunicat de presă în care chiar am fixat ca termen limită data de 21 decembrie", a spus Dragoş Gligor.

Control la "comandă"

Directorul CET bănuieşte că de fapt controlul făcut de ANRSC vine în urma unei reclamaţii primite din partea unor asociaţii care nu doresc să încheie contracte cu CET, dar spune că aceasta nu este o soluţie pentru detensionarea conflicului între cele două părţi. "Noi am preluat punctele termice din Ioşia începând din luna decembrie şi nu putem furniza servicii fără să avem încheiat un contract. Adică putem, dar riscăm ca la prima factură să ne trezim cu refuz de plată şi să nu ne recuperăm banii", a spus el.

Electrocentrale a preluat începând cu 1 decembrie de la Transgex, în baza unei hotărâri de Consiliu Local, cele trei puncte termice din Ioşia care deservesc 46 de asociaţii de proprietari. Acest lucru a strânit nemulţumirea membrilor asociaţiilor vizate. Locuitorii se încălzeau până atunci pe bază de apă geotermală la un preţ de 103 lei pe gigacalorie şi urmau să plătească în prima iarnă după trecerea la CET 193 lei pe gigacalorie, iar din primăvară 235 lei ca toţi ceilalţi orădeni.

Revoltaţi de dublarea costului la încălzire, orădenii din Ioşia au refuzat să încheie contracte de prestări servicii cu Electrocentrale. În ciuda somaţiilor repetate în ajun de Crăciun, 12 din cele 46 de asociaţii nu aveau încă încheiate contracte cu CET, fapt pentru care societatea de termoficare a sistat apa caldă la trei dintre ele, care erau cele mai mari.

În urma sistării serviciilor numărul asociaţiilor de proprietari care nu şi-au încheiat contracte a scăzut la două, iar acestea riscă să rămână fără căldură de Anul Nou.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Acum vine ,,controlul'' ?!
Cand eternul director gligor ,,amenaja'' un cazan pt. a produce floricele de porumb (din porumbul lui si al neamurilor !), ca de altceva n-a fost bun upgrade-ul cazanului, unde era ,,centrul'' ?! De ani si ani cet-ul este muls de ,,alesi'', de neamurile lor, dec conducere, de primar, de vice, de.....si nimeni n-a vazut/n-a auzit pana acum ?!
Postat 30 Decembrie 2011, 18:05 de aiurel
adevar
Cu parere de rau dar actualii chiar vor sa saraceasca populatia, o sa ajungem sa platim impozit si pe aerul cu care traim si ei o sa ne rada pe la spate.Ar trebui o noua revolutie, scuze o adevarata revolutie nu trucaje si cei nedrepti sa plateasca.Oricum, fiecaruia ii vine randul, vezi printre ministrii cu "m" mic.Sa va fie rusine nenorocitilor pe care o sa va mai aleaga doar fraierii.......................
Postat 30 Decembrie 2011, 00:25 de soso
Concurenta
Si daca vine vorba de concurenta, Consiliul Concurentei ce pazeste?!
Postat 29 Decembrie 2011, 20:50 de Gabi
@eugen
bine punctat,mai mult decat suspiciune aceste monopoluri,mai mult se vede modul in care sa "tratat" afacerea transgex care era un mic concurent mic dar exista,trebuie sa existe o motivatie puternica fiindca nu imi explic indarjirea asta de a fi doar monopol cu orice "pret",daca ar exista "ziaristi" adevarati ar putea scoate la suprafata realitatea,dar nu se vrea,toate merg bine in oras cand nu este concurenta nici politica nici "comerciala" fiindca toti sunt castigatori exceptie platitorii,suntem prea linistiti si asta permite sa faca ce vor cu noi,sa ne impuna preturi si tarife cum le plac lor,Matei sa trezit dupa un mandat ca e din oradea,incercarea lui nu e numai de ochii "electoratului" pt. ca orice ar face tot pe noi o sa ne coste,daca amendeaza primaria tot noi platim,daca nu-i amendeaza nu a facut nimic.deci concluziona-ti voi,astia ne sunt alesi orice culoare politica ar avea,toti sunt in aceasi oala,doar "ciolanul" difera.
Postat 29 Decembrie 2011, 20:39 de eucumine
Sa moara CET in frunte cu primarul si CL
Pana cand hotii si incompetentii CET vor fi sprijiniti si varati pe gatul oradenilor de catre Consiliul Local, recte Bolojan? Iar avem, in loc de caldura, zgura si cenusa la unul din cele mai mare preturi ale GCal din tara. Cat cred alesii locali ca ne mai duc de nas? Cat le mai credem minciunile? Pana o sa ne moara copiii de silicoza? Pana n-o sa avem ce pune pe masa? Sper ca abuzurile ascestea sa fie sanctionate la alegeri.
Postat 29 Decembrie 2011, 18:04 de Marcel
DA, BINE !
Daca numai ii purica nu a facut nimic inafara de actiune electorala !! Aia trebuie scuturati si asanati bine de tot !!!
Postat 29 Decembrie 2011, 17:59 de SCORTOSUL
Pt cei de la ebihoreanul
Mai scrieti in legatura cu aceste teme si lucruri adevarate nu numai ce va spune directorul de la cet si primaria!!!!
Postat 29 Decembrie 2011, 17:59 de cititor
centralizari
Ce se intampla ? In ce societate traim? De ce centralizarile acestea excesive? Monopol RER. Monopol CET , chiar nu se stie ca concurenta genereaza progres? Cei care vand scump sa nu-i mai tina primaria in brate si sa fie stimulati cei care ofera servicii si produc ieftin. Demersul celor din Iosia este corect si sa nu uite alesii ca ei sunt in frunte sa urmareasca interesele cetatenilor si hotararile sa nu fie impotriva acestora. Sa caute solutii iesfine si pentru ceilalti nu sa incarce costurile lor pe spinarea celor care au avut sansa sa se incalzeasca mai ieftin,
Postat 29 Decembrie 2011, 17:48 de eugen
eu
Apropos...de ce nu putem incheia contracte cu Transgex? De ce trebuie sa suportam noi pierderile enorme de la Electrocentrale? De ce ne obliga Consiliul Local sa platim bani grei in conturile Electrocentrale? Treziti-va!
Postat 29 Decembrie 2011, 17:08 de eu
eu
Stimate Domn Mircea Matei Cand se fac cercetari in legatura cu refuzul debransarilor partiale??? Stiti cat au de platit locuitorii orasului catre Electrocentrale? Cred ca vom muri de foame pe caldura furnizata de Electrocentrale!!!
Postat 29 Decembrie 2011, 17:04 de eu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6601 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON