URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
15 Martie 2012, 16:24

CET se apără: ANRSC ne-a dat pedeapsa maximă, dar nici măcar n-a verificat măsurile dispuse!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Electrocentrale arată că decizia Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) de a retrage miercuri licenţa de furnizare şi distribuţie termică a Electrocentrale Oradea nu a avut temei, şi, mai mult, este abuzivă, căci inspectorii nici măcar nu au verificat măsurile dispuse în urma controalelor.

"Decizia Comisiei de Licenţiere privind aplicarea faţă de societatea noastră a sancţiunii maxime prevăzute de lege a fost luată fără ca în prealabil să se fi aplicat vreo măsură graduală de sancţionare, aşa cum prevede şi permite legislaţia incidentă în materie", se arată într-un comunicat transmis joi de conducerea CET.

Grav este că respectiva comisie nu a verificat nici măcar dacă măsurile dispuse de instituţia condusă de PDL-istul Mircea Matei au fost duse la îndeplinire.

"Decizia, motivată prin unele aprecieri ale echipelor de control ale ANRSC, s-a adoptat fără a se urmări îndeplinirea măsurilor dispuse prin Nota de Control din data de 01.03.2012, termenele de conformare stabilite pentru aceste măsuri fiind ulterioare desfăşurării lucrărilor şedinţei Comisiei de Licenţiere", se mai arată în comunicat.

În ce priveşte concluziile şi constatările ANRSC în urma celor trei controale succesive, acestea "nu au fost însuşite de reprezentanţii CET întrucât nu ţineau cont de incidenţa unor acte administrative în vigoare, a căror legalitate a fost confirmată de către instituţiile competente".

"În cazul măsurilor care aveau bază legală, societatea a efectuat corecţiile ce s-au impus (cazul reducerii facturilor pe decembrie în situaţia agenţilor economici cărora li s-au emis facturi în temeiul unor acte administrative care au fost revocate parţial) sau - în cazul celor ce aveau termene de rezolvare ulterioare (aprilie-mai 2012) - societatea s-a angajat să înainteze spre aprobare Consiliului Local Oradea propuneri de corectare a disfuncţiilor constatate", mai arată reprezentanţii Electrocentrale.

Conducerea societăţii susţine că nici şedinţa de "judecată" nu s-a desfăşurat corect, deoarece comisia de licenţiere a fost prezidată chiar de cel care a propus retragerea licenţei. Cu alte cuvinte, e ca şi cum un procuror ar judeca singur cauza pe care a cercetat-o.

"Comisia a fost prezidată de şeful Direcţiei Tehnice a ANRSC (cel care formulase propunerea de retragere a licenţei societăţii noastre, în urma controlului din 29.02.2012, control care fusese dispus pentru a clarifica unele aspecte cu privire la nivelul de tarifare solicitat de societataea noastră pentru activităţile de transport şi distribuţie a energiei termice)", arată comunicatul.

În concluzie, reprezentanţii CET afirmă că vor apela la toate mijloacele legale pentru a corecta situaţia, "pentru a nu prejudicia interesul general al locuitorilor municipiului Oradea".

La şedinţa de miercuri de la ANRSC au participat managerul unităţii, Dragoş Gligor, juristul Sorin Husăsan, din partea Primăriei delegat fiind oficial directorul economic, Eduard Florea.

ANRSC motiva, între altele, că licenţa societăţii de termoficare a fost ridicată "ca urmare a încălcării flagrante şi repetate a legislaţiei în domeniu, a nerealizării măsurilor de conformare dispuse şi nerespectării condiţiilor asociate licenţei", în urma a trei controale dispuse la CET Oradea în lunile decembrie, ianuarie şi februarie.

Detalii, în articolul: ANRSC-ul lui Mircea Matei a retras licenţa de operare a CET-ului orădean

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
care interes?
"În concluzie, reprezentanţii CET afirmă că vor apela la toate mijloacele legale pentru a corecta situaţia, "pentru a nu prejudicia interesul general al locuitorilor municipiului Oradea". fraza asta m-a facut sa rad cu lacrimi,sunt curios cati oradeni sunt interesati sa aiba de plata cat nu face....
Postat 17 Martie 2012, 13:30 de un oradean
mesaj pt matei jidvodca
Mai Matei, de p...rie sa ne iei, **** portocacalie!
Postat 16 Martie 2012, 22:30 de vox populi
mare gunoi esti mai matei!
Cat de mizerabil e acest matei, sa faca pe nebunu cu orice pret. Cu pretul aducerii oradenilor in situatia de-a ramane fara apa calda, numai ca sa se razbune pe primar si sa-l impiedice sa rezolve modernizarea cet-ului. Matei, un gunoi pe care il rabda pamantul. Pana cand?
Postat 16 Martie 2012, 14:11 de man
@pip
transgex exista inca. si produce geotermal, ca are voie. si poti si tu sa iti faci ce firma vrei si sa produci energie termica, cat de multa si cat de eco. insa legea, si ANRSC obliga ca sa fie un singur distribuitor la nivel de oras, asa ca vei vinde catre CET Distributie SA, unde vinde si CET Oradea. a propos, Matei asta face scandal pt ca era cica incorect ca voi astia din iosia sa primiti discount pt primu an din partea domnului Bolojan sa intrati si voi in legalitate si sa va taca gura, ce trebuia sa platiti la fel de mult cum platim si noi, in rogerius. capici?
Postat 15 Martie 2012, 19:09 de unu
cet
dar voi dobitoci nerusinati ce sunteti ca ati facut ce nu ati facut ati scos din circulatie concurenta,adica apa termala din iosia.va meritati soarta,si tot voi sunteti nervosii,asa incalcati legile cum vreti voi.sa va fie rusine
Postat 15 Martie 2012, 17:38 de pip
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON