URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
30 August 2012, 17:00

CET reînnoieşte contractele cu firmele şi consumatorii care stau la casă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oficiul de Cadastrul şi Publicitate Imobiliară Bihor (OCPI) îşi va depăşi în această toamnă planul la încasări. Din buzunarul orădenilor! Nu mai puţin de 7.000 de consumatori ai Electrocentrale, din care circa 2.500 de orădeni care locuiesc la casă şi cam 4.500 de firme, au fost somaţi de CET în ultimele două luni să facă demersuri pentru reînnoirea contractelor cu furnizorul de energie termică.

"Actualele contracte datează din 2003, când Secţia de Termoficare făcea încă parte din fostul Apaterm, acum Compania de Apă Oradea. Actualizarea lor a fost impusă printr-un ordin al ANRSC (Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice - n.r.) din 2008, întărit în 2010 prin noul regulament de termoficare", a declarat Daniel Ţigan, directorul de termoficare al Electrocentrale.

Cu CF-ul la mână...

Pentru reînnoirea contractelor, consumatorii vor trebui să prezinte extras CF de dată recentă. "Contractele se încheie cu proprietarii spaţiului. Avem nevoie să ştim cine sunt aceştia pentru că în aproape 10 ani, de când sunt actualele contracte, s-au schimbat multe. Pentru că baza noastră de date nu este actualizată, avem probleme în instanţă când facem demersuri pentru recuperarea restanţelor de la rău-platnici", a spus directorul.

Obligativitatea prezentării CF-ului de dată recentă a stârnit nemulţumirea abonaţilor Electrocentrale. Aceştia vor trebui să se înghesuie la cozi pentru a obţine extrase CF în schimbul unei sume de 20 lei sau chiar 100 dacă vor cere eliberarea lui în regim de urgenţă.

Nu vă înghesuiţi!

Ţigan spune însă că nu e nicio grabă. "În informarea pe care am ataşat-o la ultimele două facturi trimise consumatorilor vizaţi nu am pus niciun termen limită pentru prezentarea CF-urilor, tocmai pentru a evita aglomeraţia la ghişee. În fond e vorba de 7.000 de consumatori. Nici noi nu avem posibilitatea să procesăm un număr atât de mare de contracte peste noapte", a spus şeful Secţiei Termoficare.

Directorul a declarat că orădenii au timp să îşi încheie noile contracte până la sfârşitul anului în curs, iar în cazul în care nu o fac, vor fi somaţi din nou la începutul anului viitor.

Cele peste 700 de asociaţiii de proprietari orădene îşi vor reînnoi şi ele contractele încheiate cu Electrocentrale dar nu sunt obligate să prezinte CF-uri actualizate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
OPRITI INTOXICAREA
CET-ul trebuie sa ia masuri URGENTE pentru a oprii INTOXICAREA ORADENILOR . FUMUL si PUTOAREA cu care suntem "AFUMATI" in permanenta in functie de cum bate VANTUL este un ATENTAT la SANATATEA noastra cu mult peste NORMELE INTERNATIONALE. Asta iarna am adunat de pe o suprafata de ca 100 de mp. o JUMATATE DE GALEATA cu FUNINGINE MARCA CET.Cand de uiti la fumul ce se inalta si mirosul intepator da aspectul de parca se face foc numai cu deseuri si cauciucuri stricate. ISTERIA cu FUMATUL este o EXAGERARE. Este un VICIU DAUNATOR dar nici pe departe nu face CONCURENTA "CALITATII" fumului made in CET. Cred ca AUTORITATZILE LOCALE ar trebui sa ia PROBLEMA asta URGENT la REZOLVARE. Ce parere aveti ???
Postat 02 Septembrie 2012, 00:20 de GHITA de la AFUMATI
vreti sa ne scoateti afara din IMOBIL ?
de ce PRIMARIA OBLIGA ca cei care primesc finantari pentru EXTERIOR sa aiba apa calda si caldura in casa de la CET, este LEGAL asa CEVA? vreti sa ne scoateti afara din IMOBIL ?STIMMM cat fura CETUL :))) mori in casa de frigg sau cald, ORDINARIII nimic mai mult !
Postat 30 August 2012, 19:34 de cum e posibil?
Ce-mi plaaaceeee !!!
Am sa sun hornarul sa vine sa-mi curete hornurile si sobele ! Gata ! scap din robia cet-ului ! In loc de cf le dau m*e si ei vor rezilia contratul !
Postat 30 August 2012, 18:00 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON