Cartierul Grigorescu va fi legat de oraş prin două pasaje care vor supratraversa şoseaua de centură. Primăria a intrat săptămâna trecută în posesia studiilor de fezabilitate care au ca obiect construcţia unui pasaj în continuarea noii străzi Thurzo Sandor şi a unui al doilea pasaj în continuarea noii străzi care trece prin spatele grădiniţei din strada Liszt Ferencz ca urmare a întubării pârâului Adona.
"Cele două pasaje vor lega partea veche a oraşului cu cartierul Grigorescu. Acestea vor elimina actualele conflicte de circulaţie şi vor face traficul mai sigur atât pentru maşini cât şi pentru pietoni, pentru că în prezent este dificil de traversat şoseaua în această zonă", a declarat primarul Ilie Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.
Cele două pasaje în valoare de circa 15 milioane euro vor fi construite prin efortul comun al municipalităţii şi Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Grosul cheltuielilor, estimat la circa 10,5 milioane euro, va fi suportat de municipalitate, care s-a angajat la construirea rampelor de acces, a căilor de acces şi racordului la utilităţi. Diferenţa, asumată de CNADNR, constă în construcţia efectivă a celor două pasaje peste şoseaua de centură.
Fiecare dintre cele două pasaje va avea o lungime de 33 metri şi o lăţime de 15,73 metri. Acestea vor avea câte o bandă de circulaţie pe sens lată de 3,5 metri, totuare pentru pietoni şi piste de biciclişti late de trei metri, parapeţi pietonali şi parapeţi de separare a sensurilor de mers.
Construcţia efectivă a celor două pasaje, care va dura doi ani, va demara în cursul anului viitor, după aprobarea documentaţiilor şi organizarea licitaţiei.
Acestea nu sunt singurele investiţii pe care le va face CNADNR în 2013 pe inelul ocolitor al oraşului. "Din lucrarea veche, constând în lărgirea la patru benzi a centurii, au mai rămas de executat două restanţe, care se vor finaliza anul viitor. Este vorba de lărgirea trecerii pe sub calea ferată, dinspre bulevardul Ştefan cel Mare spre strada Matei Corvin, şi de finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului Densuşianu, unde în urma decopertării s-a constatat că trebuie schimbate anumite structuri", a spus Bolojan.
CNADNR va scoate cele două lucrări la licitaţie la începutul anului viitor, astfel încât lucrările efective să poată începe în primăvară, cu termen de finalizare toamna anului 2013.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.