URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Iulie 2012, 17:44

Cartea "Adevărata faţă a lui Traian Băsescu" a dispărut din chioşcurile orădene

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care au nădăjduit că vor găsi în chioşcuri cartea care face dezvăluiri despre viaţa preşedintelui suspendat, "Adevărata faţă a lui Traian Băsescu", reeditată joi de Jurnalul Naţional, au sperat degeaba. Fie că a fost cumpărată în bloc, aşa cum susţin unii vânzători, fie că exemplarele au fost insuficiente, cert este că volumul, care dezvăluie controverse din viaţa preşedintelui, a dispărut de la Oradea încă de dimineaţă. La ora 9 nu mai era nici o bucată la tarabe.

"Am vrut un exemplar pentru noi. Câţiva colegi au mers pe la câteva chioşcuri şi cei de acolo ne-au spus că au fost toate cumpărate încă de dimineaţă, că au fost asaltaţi şi că au fost date în bloc", a povestit Anca Sas, purtătorul de cuvânt al PNL şi consiliera primarului Ilie Bolojan.

Liberalii nu sunt singurii care susţin că volumul s-a epuizat rapid. Informaţia a fost sesizată BIHOREANULUI şi de câţiva distribuitori de ziare. Unii zic că, de la prima oră a dimineţii, volumele au fost cumpărate în bloc de o persoană, în vreme ce alţii se plâng că tomurile n-au fost de ajuns.

Ce-i drept, la o raită prin oraş, câţiva dintre vânzători au afirmat că au avut cărţile de dimineaţă şi că le-au vândut rapid, iar alţii au punctat că nici măcar nu le-au primit. "Am primit destul de puţine. Un singur client a luat 15 volume, dar apoi le-am dat bucată cu bucată", a spus o vânzătoare.

Jurnalul Naţional a reeditat joi volumul "Adevărata faţă a lui Traian Băsescu", scrisă de cunoscutul istoric, poet şi eseist român Marius Oprea, la cererea cititorilor, după ce, la începutul acestei săptămâni a fost cumpărată cu "duba" în unele oraşe, şi nu a ajuns la cititori. Joi după-amiază, ziarul a anunţat însă că reeditează volumul pentru a treia oară. "După cele două tiraje epuizate, cartea scrisă de Marius Oprea este dorită de tot mai mulţi cititori! Cu o zi înainte de referendum, găsiţi volumul la toate chioşcurile de ziare din ţară!", se arată în anunţul făcut de Jurnalul Naţional, care precizează că mult-dorita carte va fi distribuită sâmbătă, împreună cu ziarul.

Potrivit Antena 3, volumul arată că preşedintele suspendat Traian Băsescu era printre cei mai bogaţi români înainte de 1989, era milionar în lei şi mai avut chiar şi decât Elena Ceauşescu. "Spre exemplu, Elena Ceauşescu, căreia i s-au făcut publice economiile păstrate pe libretele CEC care i-au fost confiscate în aprilie 1990 de statul român, avea cu puţin mai mult de un sfert din banii lui Traian Băsescu, anume 270.000", scrie Istorul Marius Oprea, în carte.

Cartea conţine şi date despre "activitatea din Securitate" a lui Traian Băsescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Basescu
Marius Oprea - Adevarata fata a lui Traian Basescu: https://docs.google.com/document/d/1r8VQcn4Rg35a6V0eWsA93oc9U5nUQkhR7-llDC3noco/edit
Postat 22 August 2012, 01:32 de Demisia
Cartea
Cartea se afla online aici: https://docs.google.com/uc?export=download&confirm=no_antivirus&id=0B3k-wqtSqLPEOWNDLVNDMGVQV2s sau http://dl.transfer.ro/transfer_ro-27jul-3683386ebe2.zip Daca nu puteti descarca trimiteti mail la cartealuibasescu@yahoo.com si veti primi cartea.
Postat 31 Iulie 2012, 14:24 de dan
BASE, nevedem la Cotroceni !!!
https://www.facebook.com/photo.php?v=226331597488820
Postat 28 Iulie 2012, 13:14 de cineva
Tiraj
La tiraju-n care apare Jurnal National in Oradea,nu-i de mirare ca repede s-a vandut cartea.Sambata,28.07.2012 mai baga baietii o tura.Dupa ce-am citit-o,o ofer oricui,contra unui banc bun.
Postat 27 Iulie 2012, 17:58 de gyorgy tozser
titlu
bla bla bla... da, vezi doamne, s-or chinui astia sa cumpere cacatul ala de carte, sa nu ajunga la populatie. daca e asa grozav baiatul asta, oprea, sa ii dea drumu pe internet in format electronic. nu va mai putea nimeni sa epuizeze in felul acesta stocurile. deci, elena marinescu, nu sta in picioare articolul asta de doi lei.
Postat 27 Iulie 2012, 14:48 de -_-
"am pus somnifer in mancarea romanilor pentru 40 de ani!" S. Brucan
"In memoria celor cazuti in '89" sa mearga la vot in data de 29 iulie aceia care cred ca Ion Iliescu nu atras in populatie, aceia care il compara pe Adrian Nastase cu Iuliu Maniu (!!!!!!), aceia care au obligatii de partid, aceia care profita de pe urma unui stat slab si clientelar, aceia care vor sa scape de Justitie, aceia care nu inteleg pe ce lume traiesc, aceia care vor sa primeasca totul de la Stapan pentru ca nu sunt in stare sa stea pe picioarele lor! Ceilalti care inteleg ce se petrece acum si care stiu cine sunt ucigasii din '89, diversionistii de la Targu Mures din '90, asasinii din 13-15 iunie '90 si profitorii de pe urma haosului Romaniei din '90 pana in vecii-vecilor, nu se vor duce la mascarada numita Referendum.
Postat 27 Iulie 2012, 13:15 de Petre Roman
vot
in memoria celor sacrificati la Revolutia din \'89, eu merg la VOT...R.I.P.
Postat 27 Iulie 2012, 12:40 de votant
"am muscat mana stapanului care ma hranise..." Bastus
Cartea este o capodopera literara! Are toate ingredientele unui "best seller". Va fi citita de catre cetatenii Romaniei in drum spre locul lor de munca (pardon, locuri de munca sunt tot mai putine dupa cele trei mandate Ion Iliescu: "industria Romaniei, un morman de fiare vechi!"). Are si ilustratii "incitante" (poze cu Norica Nicolai la mare, Adrian Nastase la vanatoare, Crin la un pokeras, Dana Grecu la microfon, etc). Cumparati cartea mai ales aceia dintre voi care v-ati decis sa va intemeiati in sfarsit o biblioteca! Macar copii vostri sa creasca intr-o casa in care exista o biblioteca!
Postat 27 Iulie 2012, 10:09 de Petre Filip
Cartea
Cartea: https://docs.google.com/uc?export=download&confirm=no_antivirus&id=0B3k-wqtSqLPEOWNDLVNDMGVQV2s
Postat 27 Iulie 2012, 00:03 de dan
DA, un spritz!
observatorcultural.ro/Ascensiunea-lui-Traian-Basescu*articleID_24095-articles_details.html
Postat 27 Iulie 2012, 00:02 de kaboom
DA, un spritz!
observatorcultural.ro/Umbrele-trecutului.-Colaborarea-lui-Traian-Basescu-cu-Securitatea-%28IV%29*articleID_24265-articles_details.html
Postat 27 Iulie 2012, 00:01 de kaboom
DA, un spritz!
Eu am prins fix ultima bucata...Ma asteptam sa fie cumparata in bloc....Cine are bani de cumparat carti in bloc, are bani si de galeti, faina, oloi si alte chestii vitale. Oricum, pt cei care doresc, o mare parte din carte se gaseste pe site-ul Observatorul Cultural. observatorcultural.ro/Cum-a-fost-innobilat-cacatul-la-Ateneu*authorID_114-pageID_2-authors_details.html / observatorcultural.ro/Umbrele-trecutului.-Colaborarea-lui-Traian-Basescu-cu-Securitatea-%28I%29*articleID_24186-articles_details.html
Postat 26 Iulie 2012, 23:59 de kaboom
@oradean
nu stiu daca ai observat insa el e bugetar de ceva vreme si si-a permis sa isi cumpere cu banii jos un logan, un duster si mai nou un ford bmax. cam de unde a avut banii???????
Postat 26 Iulie 2012, 21:24 de chris
experienţă matinală - postat şi ceva mai dimineaţă la un alt material
Pentru că la apariţiile precedente am uitat fiind prins cu alte treburi, astăzi la 7:15 m-am pus în mişcare doar doar voi prinde şi eu un exemplar din \"Adevărata faţă a lui Traian Băsescu\" carte ce a apărut cu Jurnalul Naţional. Nu că nu aş şti eu ce poate jupânu\' da am spus că nu e rău de ţinut în bibliotecă o asemenea scriere şi poate după ziua de duminică va fi un fel de legitimaţie ce-ţi va conferi drepturi suplimentare (asta e o glumă, specific pentru că pedeleii ar fi sărit urlând: Uite ce vor să facă comuniştii...). Cum spuneam la doar 15 minute după ce se împliniseră cele şapte ceasuri ale zilei, ajung în muncipiu şi trag la primul chioşc. Greşală, Murray Press, îmi dau seama doar la al treilea chioşc al aceleiaşi firme când vânzătoare îmi spune: Nu primim Jurnalul Naţional; că lipsa publicaţiei e cauzată de culoare politică a patronatului. Merg mai departe la celălalt tip de chioşcuri însă după ce în şapte locuri mi se spune că s-a epuizat stocul, stau să mă gândesc dacă mai are rost să alerg. Îmi dau seama că la Real şi Carrefour magazinele ce vând presă se deschid ceva mai târziu. Sar în maşină şi ajung la Real. 8:30, întreb una dintre fetele de la casă dacă ştiu când deschide magazinul de ziare. Şi pentru că: “Fata trebuie să apară, la 9 deschide”, am aşteptat prin zonă. O zăresc, vine fata, îşi ia cutiile cu ziare, o întreb: “Jurnalul Naţional primiţi?” , “Nu ştiu, trebuie să văd în cutii”, “Aştept” insist eu, “Dar durează, poate chiar o oră.” Îmi spune pe un ton descurajant. “Am tot timpul din lume”, îi spun eu agasat. După trei minute, văzând că nu vreau să plec îmi spune: “Sunt cumpărate toate, sunt plătite de ITM”. În cele din urmă am reuşit să cumpăr două exemplare de la Carrefour, mai aveau câteva dar s-au dat pe sub mână. Mi s-a părut interesantă experienţa mea matinală şi am acum o nelămurire: Care sunt chioşcurile de ziare arondate celorlalte instituţii deconcentrate. Hai să nu-i mai lăsăm să ne cumpere ziarele. Hai să mergem la referendum şi să spunem DA demiterii.
Postat 26 Iulie 2012, 18:48 de românul complex
scriitorul
pt. cunoscatori,e de ajuns sa vezi cine e scriitorul,scribul antenelor,mai crede cineva ceva din ce canta antenele?e clar o facatura,can can.toata lumea face acuzatii,Dragnea a invatat pe toti cum sa procedeze,acum e momentul,toate tunuriile pe el pe basescu,nu mai are importanta daca e adevarata acuzatiile sau nu,acum e momentul ca dupa aia e prea tarziu,si poporul inghite galusca,dupa ce vin astia la putere o sa isi arate adevarata fata,om trai si om mai vedea,cu toate ca mai bine Doamne Fereste'!!!!
Postat 26 Iulie 2012, 18:26 de gogu
Bihoreni, la vot!
Duminica, 29 iulie 2012, Romania va scapa de o pocitanie unica prin aspect si comportament, expresia urateniei si rautatii umane. Bihoreni, la vot!
Postat 26 Iulie 2012, 18:05 de Apolitic.
bogatia
Daca era asa putred de bogat, ce a facut cu banii? Daca el are atatia bani in conturi, cum de umba cu Logan?
Postat 26 Iulie 2012, 18:01 de oradean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON