URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Decembrie 2011, 17:09

Captură de peste 30.000 de petarde şi artificii în pieţe

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii bihoreni au continuat joi acţiunile de verificare a legalităţii operaţiunilor cu obiecte pirotehnice pe perioada sărbătorilor de iarnă în Oradea şi în Judeţ şi au confiscat cea mai mare cantitate de petarde şi artificii din acest an.

"În jurul orei 11.30, poliţiştii beiuşeni l-au prins în flagrant într-o piaţă din Municipiul Beiuş pe un orădean în vârstă de 47 de ani, în timp ce deţinea în autoturismul personal 28.500 de petarde ambalate în 540 de cutii şi 159 de artificii interzise, pe care le oferea spre comercializare. Materialele pirotehnice interzise au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală", se arată într-un comunicat trimis vineri de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei Bihor.

Tot joi, în jurul orei 12, într-o piaţă din Oradea, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat două orădeance de 16, respectiv 17 ani, care "deţineau fără drept şi ofereau în mod ilegal spre vânzare 1.200 de petarde şi 12 artificii".

Mai târziu, în jurul orei 12.45, agenţii orădeni de siguranţă publică şi patrulare au descoperit într-o altă piaţă din Oradea patru persoane, care ofereau spre vânzare 1.160 de petarde de diferite tipuri. Poliţiştii au început cercetarea penală şi toate cazurile descoperite. 

"În cadrul aceleeaşi acţiuni, au mai fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 1.737 lei, potrivit prevederilor legii", se mai arată în informarea IPJ Bihor.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase îi informează pe orădeni că pot folosi doar obiecte pirotehnice din categoria I (mai puţin periculoase), care trebuie achiziţionate de la firme autorizate şi trebuie să aibă marcată categoria respectivă. În schimb, deţinerea, folosirea, comercializarea de petarde este pedepsită de lege.

"Vânzarea obiectelor artizanale şi de distracţie fabricate sau confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii. Spaţiile de comercializare a obiectelor artizanale şi de distracţie fabricate sau confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice vor fi construite şi amenajate pe baza documentaţiilor tehnice avizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă, în afara imobilelor de locuit şi pot funcţiona numai după obţinerea autorizaţiei emise în comun de către Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie", se mai arată în comunicat.

Mai mult, "se interzice persoanelor juridice comercializarea către persoane fizice a obiectelor pirotehnice din categoriile 2 - 4, T.1, T.2, precum şi a pocnitorilor".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
artifici confiscate
Doamne macar de sarbatori sa ne lasati si pe noi cu artificii si petarde
Postat 11 Octombrie 2012, 21:34 de mno si ceare
Platitor de taxe si impozite
In 30 si 31 Xll in piata mare erau atatia vanzatori clandestini de peterde incat cu greu te puteai strecura printre ei. Faptul ca ati reusit sa aplicati doar"12 sanctiuni contraventionale cu amenzi in valoare de 1373 lei" in Judetul Bihor ne indreptateste sa spunem ca va platim degeba si cu mult mai mult decat meritati.
Postat 02 Ianuarie 2012, 18:48 de radu
petarda
asta e de ochii lumii sa nu zica fraierestenii ca militienii nu au facut nimic...
Postat 01 Ianuarie 2012, 18:00 de ad
petarde
povesti azi in piata rogerius militianu statea la 2 metri de traficantii de petarde si se facea ca ploua, astia s colectori de taxe nu militieni, iau spaga sa pazasca infractorii... La multi ani
Postat 31 Decembrie 2011, 23:56 de hahahhaha
Barul \
N-ar strica sa dea politia o raita si pe strada Vasile Alecsandri unde clientii barului \"Famous\" se distreaza aruncand cu petarde in cei care au tupeul sa treaca prin fata lor. Si macar de s-ar fi intamplat o sinfgurs data...
Postat 30 Decembrie 2011, 17:41 de Ion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON