URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
30 Iulie 2012, 00:25

Bucurie la sediul PDL Bihor: fanii lui Băsescu au reaprins "torţele democraţiei" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Imediat după publicarea exit pollurilor, care arată că referendumul nu a atins pragul pentru a fi validat, PDL-iştii bihoreni au sărit în sus de bucurie.

Ora 23, cea a publicării primelor rezultate, i-a găsit, în număr de aproximativ 20, la sediul din Parcul Traian. Atât liderii partidului, cât mai ales membrii organizaţiei de tineret, stăteau cu sufletele la gură, cu televizorul dat pe B1 TV, să vadă rezultatele, iar când pe ecran a apărut preşedintele Traian Băsescu, au aplaudat entuziaşti.

În faţa ecranului s-au postat fostul prefect Gavrilă Ghilea, alături de preşedintele demisionar al PDL Oradea, Dorin Corcheş, şi de Adelina Coste, în timp ce Ionel Avrigeanu, liderul interimar al PDL Bihor, a stat mai retras, alături de omul de cultură Mircea Bradu.

Veseli, dar temperaţi în manifestarea entuziasmului, după ce au ascultat mesajul lui Băsescu, tinerii au ieşit din încăpere şi, în linişte, au luat mai multe torţe pe care le-au fluturat, preţ de câteva minute, în faţa sediului din Parcul Traian. "Este flacăra democraţiei", a explicat Dorin Corcheş, preşedintele demisionar al PDL Oradea, completat de interimarul Manuel Seleş: "A fost un gest simbolic".

Dacă iniţial era vorba că vor face un marş pe centru, tinerii s-au răzgândit rapid, ca să nu facă circ. "Păstrăm flacăra vie", au spus ei, în timp ce au "plantat" torţele în curtea sediului, după care s-au întors în faţa televizorului pentru a urmări, alături de "veterani", discursurile liderilor politici.

Întrebat de ce nu au venit alegătorii din Bihor la vot, preşedintele interimar Ionel Avrigeanu a spus că "bihorenii au dat dovadă de maturitate". "Au înţeles că în aceste momente delicate, o nouă criză politică prin alegeri prezidenţiale în următoarele 90 de zile nu ar fi fost benefică. De asemenea, locuitorii de etnie maghiară au înţeles că nu este un meci al lor şi s-au ţinut deoparte de secţiile de vot şi, până la urmă, cred că raţiunea a învins în această seară. Nu avem nevoie de evenimente politice în următoarele luni, până la alegerile parlamentare".

Avrigeanu a spus că speră într-o "coabitare între preşedinte şi premier", apreciind că rezultatul a fost "o lecţie" pentru ambele părţi. El a spus că "ar fi catastrofal pentru România şi pentru situaţia economică din România" ca cele două părţi să nu ajungă la un numitor comun. "Astăzi nu cred că a învins nimeni. Până la urmă preşedintele are un număr foarte mare de voturi împotrivă, referendumul nu e validat, cred că astăzi câştigător ar trebui să fie poporul român", a spus liderul PDL.

Având în vedere faptul că, la fel ca la alegerile prezidenţiale din 2009, ambele tabere se declară câştigătoare, iar în acest context există şansa ca scorul să se răstoarne, mai ales că sondajele vorbeau de o prezenţă la ora 21, Avrigeanu a spus că nu crede în această ipoteză. "O să vedem ce va spune rezultatul final, dar nu cred, pentru că 5 procente sunt, totuşi, foarte mult în exit polluri şi nu cred că se greşeşte în procente atât de mari", a conchis el.

La rândul său, fostul prefect Gavrilă Ghilea a spus că, dacă iniţial avea rezerve în ce priveşte referendumul, cele două tabere ar trebui să găsească un numitor comun, pentru că România nu are nevoie de dezechilibre.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
J.O
Javre ordinare !!!!
Postat 31 Iulie 2012, 09:02 de Portocala rosie
Vaiii
Cata prostie.Ce se mai bucura ei .Cat de lasi pot fi.Nulitatile.
Postat 30 Iulie 2012, 19:33 de cosmin
popandai
ia uite ratatii cum ard oxigenu degeaba....mai bine ascultati sfatul lui Base si mergeti in alta tara(de preferabil una din Africa)...
Postat 30 Iulie 2012, 17:13 de vasile ion
:))))
BOLONDA aia cat o vacuta nu are nimic in cap nici cealata fura de le rupe :))) atat cuolul stan si bran la blonde :)) cea in varsta e de treaba dar alea doau vai de ele :))) asta are tricolu pata, cat un pooorc e de umfalt ca Ghile daca stai langa ei puuuuut iesi afra la ce gazeeee traggg:))) sa te feresca D-zeu dar controleaza ti lacomia , nu fi o crapa, baga in ei ca sparti :)))
Postat 30 Iulie 2012, 16:39 de :)))))
vai de capul lor :))) nu mai prind fraieri in PDL
vai de capul lora acelasi ...... scursuri nimic nu se schimba in PDL ?! in halul asta e Oradea ?
Postat 30 Iulie 2012, 16:36 de vai si amar
sunteti niste ordinari
Da unde sunt sustinatorii lui basescu? ca eu nu vad decat o mana de pd-isti imputiti, penibili, care se bucura de ura lui baselu impotriva romanilor. si mai au cu ei pe blonda aia grasa cat o vaca, sotia lu politistul bataus hadrian popa si pe vrajitoarea aia urata adelina coste. sunteti o rusine pt poporul roman
Postat 30 Iulie 2012, 16:35 de un nemultumit
WTF?
M..U..I..E.. perpetua si totala tuturor pedelistilor, pupincuristilor pupinbasisti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 30 Iulie 2012, 16:28 de Merlin from Berlin
Sa fim corecti, daca se poate!
Parlamentul trebuie sa stabileasca calea de urmat in cazul demiterii lui Basescu.
Postat 30 Iulie 2012, 16:11 de Apolitic.
PORCHES du-te acasa
Porchesule du-te la plimbare acasa!!!!!!!!!!
Postat 30 Iulie 2012, 14:37 de Cetatean
Decenta
De prosti si inganfati ce sunt nu-si dau seama ca EI nu au castigat nimic. Nici PDL-istii nici TB! Eu nu am mers la vot nu pt ca-l vreau pe Base presedinte sau ca as avea un minim de respect pentru papagalii astia PDL-isti! Am sanctionat greseala celorlalti, prostia si inganfarea LOR, asa ca daca mai aveti un gram de minte ar trebui sa reflectati si sa invatati pe viitor din greselile altora.
Postat 30 Iulie 2012, 13:30 de David
noi nu stim realul motiv de ce alti nu au votat
sa vi la vot ca iti pierzi locul de munca sau sa nu vi la vot ca iar iti pierzi locul de munca INSEAMNA ca nu traim DEMOCRATIA :))) ne mintim si mintim, ne vindem pentru bani=PROSTITUTIE POLITICA! nu mi spune mie cetatean roman basescu ce sa fac , sa nu votez suntem nebuni, unde e democratia atunci, fac ce vrea Basescu si ati infractori :)))? hai la VIOOOOOL fratilor ca ma intimideaza si gata eu consimt, nu se poate asa ceva!!!!!!! nu mai am loc de munca daca nu l las sa ma VIOLEZE ? unde traim in comunism?
Postat 30 Iulie 2012, 13:25 de pleaca basescu!
noi nu stim realul motiv de ce alti nu au votat
cu bicotul facut de BASESCU are dreptate, democratie inseamna VOT nu sa ti se spuna nu VOTA, aici are dreptate cand s a stabilit cvorumul NU S A MENTIONAT BICOTUL in ziua VOTULUI :))) BASESCU e terminat , nu mai este COERENT in ce face si spune. DEJA ceilalti spun ca vor avea votul in noiembrie a celor care nu au participat dar nu stim de ce :santajat cu pierderea locului de munca, frica, etc :))) NU TRAIM DEMOCRATIA deoarece mai traim un REGIM COMUNIST =BASESCU!
Postat 30 Iulie 2012, 13:20 de pleaca basescu!
Bagati la cap!
Poate veniti la parlamentare cu alde Corches, Avrigeanu, Ghilea sau alti asemenea Scoateti personalitati credibile si respectate din Bihor si puneti-le pe liste, altfel va ia naiba si pe voi!.
Postat 30 Iulie 2012, 12:03 de talibanul portocaliu
koszonuk!
daca referendumul nu era castigat la "masa verde", intelegeam bucuria! pana la urma chiar si asa tot poate fi inteleasa! dar va rog, spuneti si voi naibii: koszonuk, RMDSZ!
Postat 30 Iulie 2012, 11:49 de TDS
pleaca BASESCU, PLEACA!
un PDL nu gasesti un barbat calumea :curvar, betiv :)))) nu credeti inscrieti va in PDL sa vedeti ce lasi sunt acolo :))) astia nu stiu munci, lupta stiu sa se fuuuuzzztta si atat !
Postat 30 Iulie 2012, 11:39 de pleaca BASESCU, PLEA
au motiv sa bea
ce sa le faci saliveaza , tremura dupa alcool precum BASESCU fara de POPOR si tara :))) care femeie doreste un asemea rata in pAT , o fi si ea o BETIVA , cine stie ?
Postat 30 Iulie 2012, 11:32 de betivi PDL isti au m
punct ochit,punct lovit
@pro base : bine spus,multe personaje din pd-l bihor nu se aseamana cu basescu prin comportament si declaratii,mai degraba ar fi din pnl cum este bolojan,sa le fie clar celor din pd-l bihor,nu este meritul lor nici pe departe,sa vazut si la alegerile locale ca nu-i suporta oradeni,vrem oameni corecti si cinstiti,nu ca ponta si crin si gasca lor de puscariabili.
Postat 30 Iulie 2012, 10:04 de gica
pdl cu oameni slabi in bihor
ce cauta specimene idioate ca coste adelina si ca corches in pdl bihor? ba tampitilor, voi nu aveti absolut niciun merit pentru procentul de votanti din bihor, din contra, trageti partidul in jos prin idiotenia voastra! voi habar nu aveti sa vorbiti, ce sa mai convingeti lumea sa mearga/ nu mearga la vot! ia carati-va voi la coada vacii parfumata, cu antonescu si ponta laolalta, acolo va e locul!
Postat 30 Iulie 2012, 09:58 de pro base
continuare
->plagiatul si declaratiile liderilor europeni,ei spunea clar,ponta mintea clar,astea au fost cele doua mari handicapuri ale USL,minteau zambind si pe urma promiteau de toate pt. toata populatia,asa ca minciuna are picioare scurte.
Postat 30 Iulie 2012, 08:39 de gica
unde sa votat
se observa clar unde a fost ceea mai mare prezenta la vot,zonele din sud si estul tarii,o zona aglomerata cu asistati sociali si persoane care depind de venituri de la stat,va mai amintiti cand au fost inundatii zonele respective ce faceau localnici?stateau cu mana intinsa la stat si pe terasele crasmelor privind spre militari cum le scoate apa din curtii,astia au fost votanti usl-ului mai precis al psd-ului.@ioan : trebuie sa te gandesti ca si noi cei care am stat acasa am votat prin neprezentare,deci concluzia,te las pe tine sa gandesti daca poti gandi liber sau doar stil antenele?chiar crezi ca 8milioane este poporul roman?ceilalti care nu au vrut sa fie partasi la referendum nu conteaza?apropo,cel mai mult ma deranjat la usl usurinta cu care MINTEAU si inca mint si prostia asta propagandistica a lui ponta ca la gardinita,USL nu a avut nimic cu ce sa se laude nici macar pe ultima suta de metri,mai mult au mers in minus ca incredere cand leul sa depreciat si fara sa faca nimic doar promiteau si minteau,cu exceptia celor care stateau cu mana intinsa la stat multi nu au crezut in promisiuni dupa ce auzeau cate o minciuna,unele din minciuni si cele mai evidente au fost in legatura->
Postat 30 Iulie 2012, 08:36 de gica
fara extaz va rog
Nu aveti pt. ce sa va bucurati d-lor din pd-l bihor,multi liberali au taxat doar alianta cu socialisti,asta nu inseamna sau transformat peste noapte in democrati.
Postat 30 Iulie 2012, 07:59 de eucumine
Peste 80%-DA
Cand 8 mil.de romani nu te vor, tu iesi in fata si proclami victoria.O fi fost lovitura de stat cum zic unii cretini PDL-isti dar pana la urma decizia poporului conteaza.Le e frica de viitor(justitie) de aceea se agata de putere.
Postat 30 Iulie 2012, 06:14 de Ioan
Felicitari!! PT NIMIC!!!
Mai aveti timp sa * pe ciolan pana in toamna...Are dreptate "scortosul"....Lumea nu s-a prezentat la vot pentru ca nu avea o alegere mai buna....si este destul de greu sa alegi intre 2 kàkati!!! In afara de faptu ca postati toate tampeniile pe facebook pentru campanie nu va prea bateti capul cu nimic....Problema este ca intr-o zi se va satura lumea si de voi.....si mai este destul loc langa Ceausescu....doar trebuie sa va ambitionati putin.....
Postat 30 Iulie 2012, 01:32 de M.M
felicitari
felicitari celor care au boicotat rusinea de referendum. ma mir, sincer, ca presedintele trian basescu a supravietuit acestei lovituri de stat.
Postat 30 Iulie 2012, 01:14 de ioan si nu ion
atentie
Nu va bucurati prea tare ! Nu ne-am prezentat la vot conta USL si nu de dragu vostru!! Atentie vin alegerile din toamna si sa nu ajungeti ca si PNT-CD-ul
Postat 30 Iulie 2012, 01:14 de scortosul
MULTI
MULTI ATI FOST PUTINI ATI RAMAS...
Postat 30 Iulie 2012, 01:07 de UNUL
@danbastian2003
@danbastian2003 , nu mai poate omul scrie un articol ca ii tocati fiecare cuvant? Incredibil, frate...
Postat 30 Iulie 2012, 01:07 de Cristi
siegfried
Desteptilor, nu e priveghi! Nu trebuie sa ingropati flacara in curtea interioara!
Postat 30 Iulie 2012, 01:03 de siegfried
fara
Mishto, Raluca, de data asta Bradu nu mai e membru PDL, e \"omul de cultura\". Bravo!
Postat 30 Iulie 2012, 00:39 de danbastian2003
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON