URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Octombrie 2012, 13:37

Bolojan speră ca în primăvară să înceapă lucrul la pasajele supraterane de pe centură

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, primarul Ilie Bolojan a prezentat stadiul proiectelor ce vizează construire a patru pasaje supraterane peste şoseaua de centură a oraşului.

Două din aceste pasaje, cele ce vor fi realizate la intersecţia cu drumurile naţionale spre Deva şi Arad vor fi realizate cu bani europeni. Guvernul a predat Primăriei pentru administrare terenurile de pe centură ce vor fi afectate de aceste pasaje, iar acum municipalitatea negociază cu Selgros preluarea unui teren de aproximativ 600 de metri pătraţi. "Eu sper că la sfârşitul acestei luni vom depune documentaţia la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest pentru evaluarea finală, astfel încât să putem semna cât mai repede contractele de finanţare pentru cele două pasaje şi să demarăm procedurile pentru licitaţie, iar la primăvară să putem începe în sfârşit aceste lucrări", a declarat Bolojan.

Totodată, edilul a anunţat că a început realizarea studiilor de fezabilitate pentru două pasaje supraterane pe care Primăria le va face în parteneriat cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale la intersecţia şoselei de centură cu străzile Ciheiului şi Apateului. "Până la sfârşitul lunii noiembrie vom avea studiile de fezabilitate realizate, vom aproba la şedinţa de Consiliu Local indicatorii tehnico-economici, vom realiza proiectele tehnice peste iarnă şi sper ca în primăvară să putem începe lucrările", a spus primarul.

Finanţarea pentru pasajele propriu-zise va fi făcută de CNADNR, în timp ce rampele şi drumurile de acces de Primărie. Aceste două pasaje vor desfiinţa, practic, intersecţiile în cauză şi vor face legătura între oraş şi cartierul Grigorescu.

Primarul Ilie Bolojan a prezentat, din vară, doleanţa de a realiza în Oradea 5 pasaje supraterane peste şoseaua de centură a oraşului, pentru fluidizarea traficului rutier. Pe lângă cele patru pasaje pentru care procedurile birocratice au demarat deja, al cincilea pasaj ar urma să fie realizat în vecinătatea fostului CET II şi ar traversa liniile ferate de la ieşirea din oraş către Cluj, făcând legătura cu şoseaua naţională undeva în zona fostului post de control.

Pe de altă parte, Bolojan a anunţat în conferinţa de presă că miercuri Guvernul va analiza în şedinţă preluarea de către CNADNR a drumului dintre Oradea şi Nojorid, lung de 4,2 kilometri, pe care Compania să-l reabiliteze cu bani de la bugetul de stat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
SUPERB
Oradea are actiuni la CNADNR? Daca ei vor face pasajele ce ne "doare" CAPUL? Va lucra Selina? OK rampele vor fi obligatia Primariei Oradea dar ... atat. Stiri despe podul din Iosia Nord nu se poate? sau despre imbunatatirea circulatiei prin turbogiratie? Aici nu s-ar impune un pasaj (subteran sau suprateran)? Asta DA ar tine de Primaria Oradea... dar nu stiri despre drumurile nationale... care incep frumos si se termina inainte dupa primul episod... Revin din nou pentru cei care se extaziaza in fata STIRILOR Primariei... PODUL DIN IOSIA NORD DE PE CENTURA PE CAND?
Postat 10 Octombrie 2012, 22:41 de Adi Oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON