URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
06 Februarie 2012, 17:12

Bolojan şi deszăpezirea: "Nu sunt mulţumit de modul în care s-a prezentat RER"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
La trei zile de la primele căderi de zăpadă, primarul Ilie Bolojan se declară nemulţumit de modul în care firma RER Ecologic Service s-a achitat de sarcinile asumate prin contractul privind deszăpezirea oraşului.

Întâi curăţenie, apoi analize

"Adevărul este că nu sunt mulţumit de modul în care s-a prezentat RER, dar problema mea în acest moment nu este să caut vinovaţi, ci să fac curat în oraş pentru ca orădeanul să poată circula în condiţii de siguranţă. După ce vom îndepărta toată zăpada de pe carosabil vom avea timp şi de analize", a declarat BIHOREANULUI primarul Ilie Bolojan.

Şeful executivului local şi-a petrecut ziua de luni în teren, unde a supravegheat acţiunile de deszăpezire, şi spune că rezultatele încep să se vadă. "Luni la prânz în oraş se putea circula normal, în condiţii de iarnă. Începând din această după-amiază, utilajele RER au trecut la deszăpezirea arterelor secundare, acţiune care va continua şi pe timpul nopţii, când se va intra şi în cartierele de blocuri", a declarat Bolojan.

Ajutor pentru transportul zăpezii

Primarul a mai spus că în cursul zilei de luni echipele de intervenţie au muncit la îndepărtarea nămeţilor de pe arterele principale, intersecţiile, trecerile de pietoni şi parcările din zona centrală.

"Adevărul este că în cursul zilei de luni nu aveam încă degajate parcările de zăpadă. Problema e că nămeţii îndepărtaţi de pe carosabil au fost depozitaţi pe marginea drumului şi este destul de greu de lucrat printre maşini la degajarea lor", a spus primarul.

Pentru a suplimenta numărul de utilaje implicate în degajarea nămeţilor municipalitatea a cerut ajutorul Companiei de Apă Oradea şi al societăţilor Selina, Drumuri Orăşeneşti şi Energomontaj. "Cele patru firme vor acţiona la îndepărtarea zăpezii de marginea carosabilului şi transportarea ei pe amplasamente de la marginea oraşului sau la fostul poligon de conducere din strada Octavian Goga, unde nu încurcă traficul", a declarat edilul.

Se circulă cu greutate...

Primarul Ilie Bolojan a convocat în cadrul zilei de luni o şedinţă de lucru a Comandamentului pentru deszăpezire, la care au luat parte reprezentanţi ai municipalităţii, ai RER Ecologic Service, ai unor companii de interes local precum Compania de Apă Oradea, OTL, Administraţia Domeniului Public, precum şi Poliţia Locală, Poliţia Municipiului Oradea şi Serviciul de Circulaţie Rutieră. Conform unui comunicat al Primăriei, poliţiştii au avertizat că în zonele centrale, la trecerile de pietoni, pe rampele podurilor şi pe străzile din zona de deal se circulă cu greutate.

În cadrul şedinţei s-a hotărât ca utilajele RER să acţioneze în continuare pe arterele principale, urmând ca în cursul după-amiezii să avanseze pe străzile secundare şi în cartierele de blocuri. Cele 12 utilaje de lamă aparţinând RER vor degaja zăpada de pe carosabil, inclusiv pe timpul nopţii, în timp ce societăţilor Compania de Apă, Selina, Drumuri Orăşenşti şi Energomontaj le-au fost repartizate sectoare de unde vor transporta cu mijloace proprii nămeţii adunaţi pe marginea străzilor sau în intersecţii.

În tot acest interval, agenţii Poliţiei Locale, ai Poliţiei Oradea şi ai Serviciului de Poliţie Rutieră vor fi prezenţi în intersecţii şi zonele în care se lucrează la degajarea zăpezii pentru prevenirea accidentelor. În parallel, Primăria a stabilit cu Compania Naţională de Drumuri modalităţile de colaborare pentru curăţirea intersecţiilor şi sensurilor giratorii de pe şoseaua de centură a municipiului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
38 Comentarii
Oare să fie chiar aşa ???
-Oare numai cei de la R.E.R.sunt devină ? Iar Primarul actual al Mun.Oradea Bolojan Ilie-Gavril chiar nu are nici o vină ?? Să fim serioşi !! Nu sunt-em copii de duşi cu preşul D-le Primar !! Mai ştim că cei de la R.E.R.nu se leagă la şireturile de la propii pantofi fără aprobarea Primarului !! Cine a semnat acest CONTRACTcu această firmă,contra cost pt.prestaţiile făcute din banii contri- buabilului ORĂDEAN,D-le Primar ?? Iar două zile,de la primele ninsori din 03.-04.02.2012 nici nu au ieşit la dezăpeziri cei de la R.E.R. !! Oare din a cui ordin ?? S-au doriţi să şterg-em cu BURETELE acest episod ?? Nu d-le Primar !!! Nu o să-l şterg-em !!! Vă asigu-răm de acest .......lucru.!!
Postat 13 Februarie 2012, 12:08 de Cotrău Alexandru-Ovi
deci....
Voi chiar nu pricepeti? Cum vreti voi oras curat cu 14 masini de deszapezire? de ce nu ati sunat la firme de constructii sa vina sa va deszapezeasca si sa vedeti cu cat va taxeaza? Pai orasul de unde sa plateasca asa ceva? Daca se maresc taxele toti cometeaza insa adevarul e ca suntem sarci si avem servicii pe masura. Problema nu e la Bolojan. Bolojan e un primar serios si harnic si cei care va luati de el nu aveti dreptate.
Postat 08 Februarie 2012, 19:45 de s
Calul moare de drum lung, prostul de grija altuia
Asta da scuza: n-a mai nins asa mult in Oradea, la -12 grade, din era glaciara!!! N-o fi avut cand sa se antreneze Bolojan la disciplina \"deszapezire\". Ce sa zic, a nins o zi si jumatate, fara viscol, si in a 5-a zi de cand nu mai ninge troienele sunt neatinse in foarte multe zone din oras. Daca ningea ca prin Buzau, Ilfov, Bucuresti etc. ce se intampla in afara faptului ca avea Bolojan o scuza si mai buna pentru esecul deszapezirii? P.S. Prost esti tu, ca tu mori de grija mea. Eu circul cu masina inca de luni. Daca tu ai probleme ca caruta... ia-ti cauciucuri de iarna!
Postat 08 Februarie 2012, 13:55 de Nice
@nice
nice ,tu esti prost ???? pai mai desteptule ,de cand nu a mai nins in Oradea atat? de cand nu a nins asa la -12 grade ??? du-te mai bine si scoateti carutza din zapada -nu astepta rer-ul:)))))
Postat 07 Februarie 2012, 21:41 de gogu.
Oradean = ?
In spatele blocurilor din Aleea Salca inca raman masini blocate in zapada. Locatarii nu au cum si cu ce sa care zapada, RER-ul a fost anuntat dar degeaba. Parca am fi in afara orasului cand e vorba de asigurarea de facilitati. Bine ca la impozite suntem ca in centru ...
Postat 07 Februarie 2012, 18:54 de 0radean nemultumit
Si pe noi ce ne intereseaza ca esti nemultumit???
Pe noi cetatenii, cu toata sinceritatea de care putem da dovada, nu ne intereseaza sa auzim lamentarile tale ieftine si mincinoase. Ne intereseaza ca orasul e varza !!! Esti si tu draga Bolo, o mare varza cu o singura spranceana si degeaba incerci sa dregi busuiocu si sa prostesti pe cine poti. Oradea e un mare depozit de zapada nedorita iar tu esti un incapabil si o rusine !!! Restul sunt povesti !!! Pricepi? Iar daca se va mai gasi vreun oradean cascat care sa puna votu pe Bolo sa se uite pe geam si daca-i place sa-l voteze !!
Postat 07 Februarie 2012, 15:23 de doru
Parcarile platite sunt inzapezite
Bine ca stie Bolojan lua bani pentru parcari (adica pt 2 linii cu vopsea) ca sa le lase inzapezite nu doar de zapada cazuta ci si de cea impinsa de pe carosabil (vezi Bd Dacia). Nu poti sa-ti scoti masina din troiene. Este evident pentru orice om lucid ca Bolojan a picat la examenul deszapezirii. Azi s-am mai muiat vremea si maine sa vedeti ce patinoar va fi pe strazi. @un cetatean multumit: du-te tu in Ungaria ca si asa esti ungur, pupincuristu\' dracului! @gogu.: mai iesi din marota asta cu postaci pdl-ei, vita talibanca cu cacofonie in nume. Pt un pic de luciditate in gandire poate te ajuta sa afli ca si bolojan se c.a.c.a. Si ia spaga.
Postat 07 Februarie 2012, 14:56 de Nice
@FUNCTIONAR
HUOOO!!!!. Bolojan cu Selina cu tot. Au facut facturi de miliarde pe dezapezire si scuturat pomi de zapada. Furturi electorale sunt dezapezirile astea.
Postat 07 Februarie 2012, 13:23 de asc
::0)))):@EU
...ai inceput sa plangi deja @EU ????cu lacrimi portocalii????
Postat 07 Februarie 2012, 12:41 de gogu.
GOGU SARANTOCU
GOGULE VAI DE MAMA TA DE SARANTOC OBOSIT
Postat 07 Februarie 2012, 10:28 de EU
Vai de Oradea
Bolojane, in loc sa faci turbogiratii si lucrari aiurea sa aiba Selina , CCF si Drumuri Orasenesti devize dodoloate, mai bne te asigurai sa nu fii surprins de astfel de zapezi. Vai si amar si de PDL Bihor, a ajuns Horia Vuscan sa fie opozantul orasului. Bravo Filip, Bravo Seremi ! Ati fi putut sa aveti si voi niste nepoti, fini, etc mai competenti si mai valabili decat Mocanu, Corches si altii ca ei.
Postat 07 Februarie 2012, 10:25 de talibanul galben
dezapezirea
de ce nu afost lasat rerul sa dezapezeasca aaaaaaaa ma scuzati trebuia sa vina selina!bolo nu ai vazut zapada pentru ca ai fost plecat in propriul cartier din atlanta ,sau la alesd unde ai magazine ,apartamente etc
Postat 07 Februarie 2012, 09:49 de adela
@gogu
Si daca va iesi, sa-l duca d.... cu tine impreuna unde si-a intarcat mutu iapa.
Postat 07 Februarie 2012, 09:49 de @gogu
ssss
..postaci pdl-ei,zooom,cozmin..si toti cei mai de jos -IARNA NU-I CA VARA....si la vara Bolojan iese iar primar cu 68% hahhahahahahahaha-plangeti si latrati in continuare,deh vorba aia cainii latra..caravana trece:)))))
Postat 07 Februarie 2012, 09:10 de gogu.
BOLOJAN E VINOVAT
BOLOJAN ESTE DE VINA O SA VEDEM CUM O SA JUSTIFICE EL TOATA NEBUNIA DE LUNI IN CAMPANIA ELECTORALA POATE VA IESI DIN NOU PRIMAR DAR SIGUR CU MAI PUTINE VOTURI CA ACUM 4 ANI
Postat 07 Februarie 2012, 09:03 de CETATEAN
!!!deszapezire!!!
Rusine Bolojane!N-ai fost tu instare sa stai pe ei cu gura 3 zile.Inca Luni mai erau multe sosele care nu au fost curatatesi luni nu a mai fost intensitatea aceea de sambata.Doua pluguri am vazut de vineri incoace.Unul dintre ele era cu lama pe sus.In fac doar norma de km.Rusine RER,rusine Bolojan.Tin sa te anunt ca tocmai ai pierdut votul meu.
Postat 07 Februarie 2012, 09:01 de cozmin
BOLOJAN E VINOVAT
BOLOJAN ESTE DE VINA O SA VEDEM CUM O SA JUSTIFICE EL TOATA NEBUNIA DE LUNI IN CAMPANIA ELECTORALA POATE VA IESI DIN NOU PRIMAR DARA SIGUR CU MAI PUTINE VOTURI CA ACUM 4 ANI
Postat 07 Februarie 2012, 09:01 de CETATEAN
surpriza OTL
pentru mine OTL-ul a fost o surpriza! MARE! statiile erau "la negru" de duminica iar autobuzele si tramvaiele au circulat absolut normal!
Postat 07 Februarie 2012, 00:17 de dante
PRIMAR
Nu RER e vinovat , ci domnul primar care nu le-a dat voie sa intervina vineri si sambata sa poata dumnealui schimba cu firma Selina. Totul e bine gandit si calculat. Eu ma intreb de ce vrea sa ne spele creierul cu atatea articole despre dezapezire. Stiu din surse sigure. O sa vedti ca masuri se vor lua impotriva lui RER, dar nu au nici o vina.
Postat 06 Februarie 2012, 23:44 de RER
n`ai ce face
problema e ca RER are monopolul pe piata salubrizarii orasului, defapt este singura .. daca ar avea concurenta cu alta firma va asigur ca nu s`ar mai juca pe strazi cu utilajele.. PS:intradevar, azi m`am plimbat putin prin oras, zona decebal arata ok, nufaru curatata complet si in centru deja se ridicau troienele de pe marginea drumului .. sincer ganditiva si voi de cati ani nu a mai vazut Oradea asa zapada ??
Postat 06 Februarie 2012, 23:21 de gika
critic
26 de utilaje erau in noiembrie, 14 erau sambata, luni au ramas cu doar 12. oricum e prea putin pentru cati km de strazi are oradea, Rer si-a trantit credibilitatea si PR-u de pamant cu declaratiile astea. iar faptul ca platim de 6 ori mai mult/km/an decat in norvegia unde au 10 luni de iarna pe an imi omoara speranta la mai bine. ps. e bine ca ii pasa primarului si a mers 6 ore in inspectie, dar nu e mai bun un sistem de monitorizare prin gps, care rer`u s-a laudat ca l`a cumparat? (si sistemul sa confirme si dc lama e lasata jos or ridicata). vinovati trebuie gasiti, ca`i foarte normal sa recuperezi/economisesti niste bani platiti catre rer pt o treaba prost facuta, mai ales in criza.
Postat 06 Februarie 2012, 21:32 de unu
@un cetatean multumit
Esti un cretin.
Postat 06 Februarie 2012, 21:30 de UNGURU BULAN
de cand inspecteaza cu sprancenele magice ?!
la un moment dat, unu` din online-uri scria ca si sambata fusese pe teren, io deja atunci as fi pariat ca pe langa padurile din alejd, dar fie, iam dat crezare ziaristului; amu`, ca de azi e pe teren, si face pe shefoo. Toti voi aia din primarie, cu prea-maria-sa imparatu`, toooaaata saptamana trecuta nu organizasera-ti o intalnire ca ce a fi daca va veni iarna ??!! iar acu`, pompieristic saritzi la gatu RER ??!! Trebuia PREVENTIE, nu spectacolu` cel de pe urma !!!!!! nui bai, se vor face neshte treininguri pe bani grei cum sa analizezi, actionezi , intervii si comunici la primu` strat de zapada !! pe fonduri trasnatzionale si tranfrontaliere, trans-danubiano-pontiferice pe cat posibil, cu vreo 77% contributie proprie
Postat 06 Februarie 2012, 21:29 de Konfuzicius
alti bani?
Cele 4 firme care ajuta la dezapezire vor suge iar si iar din bugetul local, cred ca Bolojan nu a angajat nici o firma pentru dezapezire la inceputul sezonului rece crezand ca nici iarna asta nu va ninge ca in alte ierni, si acum cand s-a vazut depasit de evanimente si de zapada angajaza firme de casa pentru bani grei ; asta da gospodar! Dar oricat de binevoitor ai fi, nu se vede efectul angajarii firmelor de casa.
Postat 06 Februarie 2012, 21:25 de ELENA
zapada
IN SITUATIA ACTUALA S-A FACUT TOT CE ERA POSIBIL LA DOTAREA ACTUALA A RER CINE ESTE NEMULTUMIT DE CE NU SE MUTA LA VECINII DE PESTE GRANITA SAU DE UNDE AU VENIT IN ORADEA.
Postat 06 Februarie 2012, 21:20 de un cetatean multumit
h
demisia bolojan cu boc cu demisia pe masa te vrem
Postat 06 Februarie 2012, 21:12 de h
@zoom
adica sa nu te mai vrea nimeni, nici macar dracu!
Postat 06 Februarie 2012, 20:44 de xfiles
rer
Pt. ZOOM ESTI LOVIT IN BILA CRETINULE?
Postat 06 Februarie 2012, 20:44 de bau
esti prost
de acord la faza cu javra, dar pentru nesimtirea cu care ai postat, ITI DORESC SA AJUNGI CA BOLOVAN !
Postat 06 Februarie 2012, 20:43 de @zoom
oradenii cu primarul = nesimtiti si lenesi!
bolojane, eu cred ca nu vezi iarna din cauza sprancenelor tale unite peste ochi! cum adica se circula normal pe timp de iarna?!?!?!....cu 20 km/ora in oras, in decebal-centru civic?? sambata la amiaza situatia era identica cu cea de azi de la amiaza! deci, ce facem? io nu vreau sa te mai vad in primarie! si chiar asa, exista vreun serviciu in oradea de care tu sa fii multumit? unul cu care sa te intelegi? plus oamenii - de la an la an tot mai nesimtiti, mai lenesi, mai indiferenti! daca pe sosele in oras nu sunt utilaje, nici macar in fata blocului nu coboara nimeni sa dea zapada la o parte? asa primar, asa cetateni!
Postat 06 Februarie 2012, 19:38 de dumitru
Bolojane !?!
Ieşi afară, javră ordinară !?!
Postat 06 Februarie 2012, 19:21 de Zoom
Re: anonim
N-ai inteles nimic omule anonim. RER are capital majoritar german, iar municipalitatea are vreo 20% din aceasta societate comerciala care detine licenta de salubritate inca din vremea anterioara lui Filip. Nu municipiul acorda licentele ci autoritatea nationala. In schimb, Bolojan este cel care, odata ajuns primar, a impus schimbarea managementului, pentru ca acele persoane care coordonau firma existau din vremea lui Sturza si apoi a lui Filip. Sturza este coleg de partid cu Bolojan, dar ce conteaza. Bolojan nu tine cont de colegi ci de faptul ca toti cei care au lucrat in vremea lui Filip sunt indezirabili. Singurul supravietuitor care comunica cu Bolojan este BOLOS. De ce, pentru ca respectivul este continuatorul purtator de spaga (mita) sau cum vrei sa-i spui. Bolos a dat la Filip, ii da lui Bolojan si va da, parte din para-n-darat, oricarui primar ar fi. Bolos este pusculita. Ce-i lipseste lui Bolos este relatia cu nemtii de la RER. Asa incit e normala nemultumirea primarului, fara bani si fara rezultate. Adica RER isi face de cap, pentru ca nici nu participa si nici nu se descurca sa participe.
Postat 06 Februarie 2012, 19:19 de Zoom
Bolojane !?!
Iesi afara, javra ordinara !?!
Postat 06 Februarie 2012, 19:09 de Zoom
@sanyi
Parsivenie este sa tot aruncati cu noroi in oamenii care incearca sa faca ceva pentru oras. Spre informare: Dl. Bolojan nu a IMPUS firma asta in Oradea, contractul cu aceasta firma fiind mostenit de la mult stimabilul domn Filip... asa ca mai usor cu acuzele!
Postat 06 Februarie 2012, 19:01 de anonim
primarul nu e multumit de rer
. NICI NOI NU SUNTEM MULTUMITI DE PRIMAR !
Postat 06 Februarie 2012, 18:56 de xfiles
parsivenie
nu fiti nemultumit , dle bolojan ! cine a IMPUS firma asta in oradea ? aud? nu stiu de ce dar eu va percep ca un dictator ratat.
Postat 06 Februarie 2012, 18:36 de sanyi
Aruncati zapada in Cris
Daca nu au unde sa depoziteze zapada, sau decat sa o duca pana in Cuca Macaii, mai bine o arunca in cris.
Postat 06 Februarie 2012, 17:43 de daisycutter
Povesti bolovanesti
Mare mincinos primarul nostru/vostru. La mine pe strada Raphael a ramas la fel. Mergem pe jos pentru ca masinile ne-au ramas blocate la iesirea spre strada Colinelor, din cauza mormanului de zapada aruncat si ingramadit de un sofer/utilaj al clonelor Micula, care asa a crezut el ca face partie pentru masinile sefilor lui.
Postat 06 Februarie 2012, 17:35 de Raph
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON