URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
28 Martie 2012, 20:19

Bolojan, caricaturizat de Vuşcan: zice despre el că e primar "Beton", primar-pedeapsă sau Dog "lover" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Horea Vuşcan îşi face campania electorală aruncând "săgeţi" la adresa primarului Ilie Bolojan. Liderul bihorean al Mişcării Verzilor Democrat Agrarieni s-a prezentat, miercuri, în faţa jurnaliştilor cu mai multe desene reprezentându-l pe edil în diverse ipostaze, caricaturizat.

"Am făcut o evaluare a acestui titlu, Oradea, Capitala verde a României, şi vreau să vă prezint nişte imaigini sugestive", a spus Vuşcan într-o conferinţă de presă, prezentând, apoi, pe rând, câteva caricaturi: Bolojan "Ecologistul", Bolojan primar "Beton", Bolostructorul, Bolopolistul "Incoruptibil", Bolojan Dog "Lover" şi Bolojan primar "pedeapsă".

Una dintre imagini îl prezintă pe primar stând cu un porc pe tavă şi ţinând în cealaltă mână un turn fumigând, repezentând CET-ul. "Sunt convins că în evaluarea oraşului s-au luat în considerare şi mirosurile din Ioşia şi poluarea CET", a spus Vuşcan mândru de el, prezentând imaginea. O altă caricatură îl prezintă pe edil hrănind cu o mână un câine, iar cu cealaltă ţine un cuţit ascuns la spate, Vuşcan acuzându-l astfel - forţat - că "a dorit să eutanasieze câinii comunitari". Altă imagine îl arată în timp ce ţine un indicator "parcare" în mână, iar lângă el un utilaj Selina toarnă beton peste arbori. "Domnul primar ecologic se laudă cu peste 1200 de arbori tăiaţi", a spus Vuşcan.

Un alt desen îl surprinde pe Bolojan cu aură de îngeraş, lângă o pancartă cu Selina, stând sprinijit de CET şi cu piciorul pe o conductă Gazprom. "Îl reprezintă pe domnul primar, care nu are afaceri, dar are nişte sponsorizări", a acuzat voalat Vuşcan, completând: "În loc să utilizăm pompele de căldură sau alte sisteme de încălzire proprie, domnul primar se rezumă la gaz".

"Turbogiaţia" din Centrul Civic, respectiv sensurile giratorii înierbate, parcările, taxa pe faţadă, pe grădiniţă sau chiar situaţia locuitorilor de pe strada Ecaterina Teodoroiu, unde municipalitatea vrea să facă un drum expres, apar şi ele în caricaturile electorale.

Toate planşele au acelaşi scop: să arate că Oradea nu e, de fapt, verde, că e poluată şi că în loc de verdeaţă, este mult beton, iar vina o poartă - cum altfel - Ilie Bolojan. "Dacă Oradea este cel mai verde oraş din România, înseamnă că România e un stat gri, gri cenuşiu", a concluzionat Vuşcan cu patos.

Pe de altă parte, folosindu-se de hotărârea Consiliului Concurenţei, care a dat aviz negativ propunerilor municipalităţii de a institui zone unitare de încălzire în care să poată furniza energie termică exclusiv Electrocentrale, Vuşcan a cerut demisia lui Marcel Boloş, şeful Direcţiei de Management Proiecte Europene din Primărie. "Cred că domnul Boloş, arhitectul întregului sistem de termoficare, trebuie să-şi dea demisia. Se pare că "măscăriciul" (cum l-a numit la un moment dat primarul Ilie Bolojan pe Vuşcan - n.r.) a avut dreptate când a spus că monopolul nu e bun pentru oraş", a spus el vizibil satisfacut.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
Halal
'Domnul" Vuscan ar trebui sa-si scoata in evidenta meritele proprii, daca vrea sa primeasca vreun vot de la oradeni, nu sa-si bazeze campania electorala pe atacuri la persoana. Care sunt meritele lui, pana la urma ? Pentru ce sa-l alegem, pentru ca-l critica pe Bolojan ? Ce vrea sa faca pentru orasul asta ? Ca de criticat suntem buni toti, la capitolul "fapte" stam cam prost !!!
Postat 29 Martie 2012, 23:40 de marius
penibil
De ce-l tot bagati pe pamfletele asta pe site ? Deveniti stresanti, pe mine sincer nu ma intereseaza ce mai nascoceste mascariciu asta sa-si faca reclama. Ceea ce face el (si voi, ca-l promovati) sunt gesturi copilaresti, penibile, ce n-ar trebui (mai ales) promovate de voi.
Postat 29 Martie 2012, 19:45 de Marius
Mascarici
Va rugam nu ne mai intoxicati cu prostiile mascariciului astuia cu aere de filozof
Postat 29 Martie 2012, 13:16 de Marius
Mascarici
Mascariciul asta e verde pentru ca fumează iarba sau ...?
Postat 29 Martie 2012, 13:11 de Marius
Penibil!!!
Pe cine credeti ca intereseaza ce-a mai nascocit penibilul asta?! Chiar trebuie sa ne plicitisiti in fiecare saptamana cu ultimele noutati din activitatea beizadelei? Dar ce nu inteleg este cum de ajunge o nulitate sa-si dea cu parerea despre oricine si orice in paginile Bihoreanului? Plateste spatiu publicitar? Mai stiu vreo trei nebuni care se plimba prin oras si vorbesc singuri. Parerile lor de ce nu le publica nimeni? Cred ca ar reusi sa fie mult mai spirituali sau cel putin mai funny decat neica nimeni Vuscan.
Postat 29 Martie 2012, 12:05 de andu
Mascariciul
Ba mascariciule Vuscan, asa ecologist esti tu ca nici nu apreciezi faptul ca orasul in care ai omorat tu oameni a devenit Capitala Verde a Romaniei datorita unor realizari la care tu cu siguranta n-ai contribuit! Singura ta contributie la dezvoltarea acestui oras a fost sa scapi de cativa oradeni neinteresanti omorandu-i cu masina in timp ce erai beat si drogat. Felicitari pt initiativele tale reusite.
Postat 29 Martie 2012, 11:04 de Soata lu Vusci
Criminalu Vuscan
Cuvantul ,,mascarici" il caracterizeaza fff bine pe Vuscan, i se potriveste ca o manusa! Dar sa nu uitam ca nu e doar mascarici, ci e in primul rand criminal!!! Iar in caricaturile lui se vede si Vuscan in spate cum face accidente si omoara cativa oameni. Halal personaj, mi-e scarba, s-a gasit cine sa iasa cu acuze, dar pe el de ce nu s-a caricaturizat. Bolojan a facut ffff multe pt acest oras, Vuscan a omorat doar oameni...
Postat 29 Martie 2012, 10:54 de Tata lui Vuscan
penibil si totusi Adevarat.
Vuscan nu este singurul care il INJURA pe Bolojan, azi m-ia fost dat sa fiu intrun spatiu public unde vreo trei pers il desfiintau pe Bolojan, sa stiti ca daca pina acuma oamenii nu erau interesati de politica abia acuma incepe sa se vada reactia Oradenilor.
Postat 29 Martie 2012, 10:34 de euuuuuu.
Cremenalu
Asta e rubrica Criminali am fost, in libertate suntem inca? Vuscan merita batut cu pietre in piata publica pentru cele 3 victime ale sale. CRIMINAL!
Postat 29 Martie 2012, 10:06 de Cremenalu
pt "marele critic"
hai spune, mai criticule, ce realizari ai tu. Despre cei trei morti stim cu totii. Iar in legatura cu eutanasierea cainilor comunitari, ai ceva impotriva? daca da, si tu si toti cei care le purtati grija, sa aveti parte de ei! din plin! poate asa, in loc sa aparati animalele periculoase, invatati sa aparati viata oamenilor. O, dar ce spun? tu sa aperi viata unui om? n-ai cum...
Postat 29 Martie 2012, 09:52 de caine vagabond
Romania nu e tara zdrenztelor
uite CORNEL e destept si cu VUSCAN vor realiza multe pentru Oradea , felicitari! vezi comment asa da barbati !
Postat 29 Martie 2012, 08:37 de hai VUSCAN!
Romania nu e tara zdrenztelor
un tanar curajos Vuscan nu e obligatoriu sa fie si destept, curajul naste lupta pentru libertate in rest sclavi ca Bolojan :)))) iobagul are boier :))
Postat 29 Martie 2012, 08:36 de hai VUSCAN!
Ce-am ajuns!
Am ajuns ca unul din cauza caruia au murit 3 oameni, n-a facut o zi puscarie, sa ne spuna noua ce este bine pentru orasul nostru. Mai e cineva de bun simt in orasul asta si in presa, sa-l scoata odata pe nenorocitul asta din ziare ca mi-e greata deja. Un om fara "coloana vertebrala" critica ce a realizat altul care a muncit pe branci de dimineata pana noaptea de cand a ajuns in primarie. Nu mai stie nimeni ce inseamna respectul! Hai sa-i facem si noi stimabilului domn Vuscan o caricatura cu 3 cosciuge si un sac de bani "uleiosi" in spate!
Postat 29 Martie 2012, 08:23 de cetatean
Bine Vuscane!
Nu conteaza CINE spune, conteaza CE spune. Trebuie sa fii in macar una din ipostazele: orb, surd, tampit sau inregimentat la Bolojan ca sa nu-i dai dreptate lui Vuscan.
Postat 29 Martie 2012, 08:19 de Cornel
SUPER POZE - REFLECTA ADEVARUL :)
SUPER POZE - REFLECTA ADEVARUL :)
Postat 29 Martie 2012, 08:17 de Ionica
propunere
Propun sa prezinte si niste poze cu cei trei oameni pe care i-a ucis si una cu realizarea lui Vuscan senior cu fosta fabrica de ulei pe care ca ecologist ar putea sa o transforme in parc sau cultura de canabis .
Postat 29 Martie 2012, 08:11 de tero
despre mojici si alte mizilicuri
rau de tot ai ajuns bihorele, sila, jena, penibilitate si o politica redactionala fooooarte dubashe.... Promovati non valori, probabil si din jena fata de voi insiva, daca ani de zile tooot ai dat cu asta pe wall, acuma nu mai aveti incotro. Azi - maine asta va invita la pikniq cu jiipanu sa va arate cat de eco frendli este ca persoana fizica, iar voi mergeti. Nici macar bihonu nu il promoveaza in varianta online, chiar daca are publicitate pe fatza. Si culmea, o "fitzuica" locala online, face comparativ cu voi analize academice despre cine si ce merita sa fie stire; hai, baga tare si uita-te ca cine va candida ca primar pesedeu in biharia ?! ala care e anti apa-kakanal !! si chiar cred ca ala are coloana vertebrala, numai ca pt voi din astia nu au importantza si "valoare de stire". Voi selectatzi, voi va degradati. Nasol de blogu ebihoreanu
Postat 29 Martie 2012, 06:37 de Mascaricius vuscanus
învăț ungurește, poate în Naplo nu scrie despre vuscan...
citesc ziarul Bihoreanul de când există. Site-ul ăsta, așijderea. dar dacă mai văd o dată știri despre mizeriile ăstuia, jur că ați terminat-o cu unul din cei mai fideli cititori posibili! ăsta trebuie ignorat, să aducă PDL-ul pe altcineva să-l înjure pe Bolojan! băiatul ăsta să se întoarcă in Bali, cu telefonul la nioașcele dansatoarelor, cum făcea pe vremuri. și preferabil să meargă cu un taxi până acolo
Postat 29 Martie 2012, 03:55 de porcușoru din poză
PDL
Deci PDL are un sul intreg de hartie igineica....Zewa Vuscan....
Postat 29 Martie 2012, 00:08 de joi
fix pix
Deci clar, Vuscan e un coate goale, un ratat si un frustrat care profta de orice sa isi faca pblicitate. Dar ba, e singurul care face cat de cat pe opozantul, ca pld-ul doarme sub basinile lui mircea matei pa feisbuc. Nu-i iau apararea lui Vuscan, ca mi-e scarba de mor de el. Dar fratilor, nici dracu nu va obliga sa cititi stiri de care nu sunteti curiosi, dar voi o faceti si mai mult, va uitati si la poze!!!! Asa ca nu mai faceti pe fetele mari, ca vai, ca of! Presa-i presa ca sa scrie. Ce nu pricepeti?
Postat 28 Martie 2012, 22:43 de obiectiv
cica ne intereseaza
citim zilnic despre Vuscan pentru ca deschidem linkul. E logic. Am deschis linkul = abonament pentru urmatorul articol Vuscan. N-ar trebui promovat.
Postat 28 Martie 2012, 22:15 de Observer
bihoreanul
Caricatura este si semnatarul articolului dar si ziarul care face publicitate mascata unui cretin. Am zis, ziar de cacao, nu va mai citesc, nici la buda nu e buna hartia voastra, zgaraie.
Postat 28 Martie 2012, 21:49 de cititor in stele
DE CE NU PUNETI "P"?
puneti P la articolu asta!
Postat 28 Martie 2012, 21:44 de fan ebh
Au fost vreo 5-6
Bolojan este un primar foarte slab, nu are competente decat pentru dirigentia de santier. Iar domeniul asta poti sa-l practici fara a fi primar. A fi primar de Oradea inseamna sa fi vazut de la 2-3000 km ca atare, nu din randul pupincuristilor inutili. Cei mai primari dintre cei care au fost apar in cadrul nominal din sala primariei si se situeaza prin perioada 1920-1945. Bolojan nici nu miroase pe langa cei de atunci. Nu miroase nici macar cu ultimul primar comunist, chiar daca se aseamana ca stil cu acel Groza.
Postat 28 Martie 2012, 21:43 de Muller
Body-team-building
S-a scos Vuscan pentru perioada 2012-2016. Orice gibon, cat ar fi el de bolovan, daca are totusi un pic de simt 'artistic' il ia pe 'mascarici' si il face consilierul principal al primarului. Ar fi dovada celui mai bun management al resurselor umane. Sa-l faci pe dusmanul cel mai agresiv un bodyguard personal, acid si verbal, cu simt al umorului.
Postat 28 Martie 2012, 21:35 de Carp III
nesimtire
nu pot sa cred!!!! cred ca in fiecare zi scrieti ceva despre terminatu`asta de vuscan!!! plateste bine pt publicitatea pe care i-o faceti??? Bolojan e cel mai bun primar de cand ma stiu eu in orasu asta!!! Lasa-ti omu in pace ma!!!!
Postat 28 Martie 2012, 20:47 de kaan
critica
Bolojan e obsedat de betoane si kitsch-uri, sensuri giratorii si parcari! Vezi minunata fantana de la sensul giratoriu. Bolojan este un pericol public pentru Oradea. In loc sa restaureze vechile palate construite in stil secession care chiar ar atrage turisti, strica aspectul centrului. Halal Primar! Eu stimez PNL-ul, dar se pare ca nu conteaza partidul din care faci parte. Vuscan are dreptate!
Postat 28 Martie 2012, 20:46 de Raul
campanie a la Vuscan
Acum e foarte clar. Vuscan asta e un frustat. Daca nu ar fi asa, si/ar face campanie pein ceea ce repreyinta el ca om. Dar cum nu are cum face asta, calca in picioare ceea ce poate ! Rusine ! Afara din orasul asta ! Lasa/l pe primar in pace, sa/si faca treaba., ca si/o face foarte bine si fara latraturile tale !
Postat 28 Martie 2012, 20:34 de florian
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON