URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
12 Septembrie 2013, 16:18

Bodea îl apără pe Crin şi avertizează PSD: "Nu sunt veşnici"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Un proiect debil"

"Proiectul Roşia Montana este un proiect debil, un avorton al Guvernului, şi îi dau dreptate aici lui Crin Antonescu, nu fac declaraţii pentru a-l ridica în slăvi sau pentru a-l susţine gratuit pe Antonescu", a afirmat senatorul Cristian Bodea într-o conferinţă de presă pe care a organizat-o joi, pe motiv că "am simţit nevoia să ies pentru a lămuri aspecte din acest scandal iscat în USL pe problema Roşia Montană".

"Observ că PSD încearcă să acrediteze ideea că Antonescu s-a răzgândit în chestiunea Roşia Montană şi din cauza lui ne-am răzgândit toţi parlamentarii PNL. Poate că miniştrii liberali au dat-o la întors, dar asta-i altă discuţie, cum lucrează miniştrii liberali în Guvern şi cât contează ei acolo", a spus senatorul PNL Bihor. El a adăugat: "Dar noi, parlamentarii PNL, am hotărât să avem aceeaşi poziţie ca a preşedintelui nostru, pentru că argumentele lui sunt imbatabile. Acest proiect este debil".

Laşitatea lui Ponta şi frica PNL

Cristian Bodea a spus că şeful Guvernului a acţionat în problema Roşia Montană aruncând responsabilitatea asupra Parlamentului, după ce un an întreg l-a desconsiderat, mizând pe controlul asupra parlamentarilor PSD şi pe teama parlamentarilor PNL de a nu provoca litigii în cadrul USL.

"Guvernul, cunoscând că este un subiect sensibil, avea datoria să pregătească populaţia pentru acest proiect, şi să ne prezinte şi nouă, parlamentarilor, măcar celor din USL, ce este cu acest proiect. Dar premierul Victor Ponta a preferat să treacă prin Parlament cu tancul, pe ideea că am pritocit proiectul în Guvern şi l-am aruncat în Parlament, votaţi-l, bazându-se pe capacitatea lui Ilie Sârbu şi a lui Valeriu Zgonea de a ţine sub control parlamentarii PSD şi pe frica parlamentarilor PNL de a nu se rupe USL", a spus senatorul Cristian Bodea.

Premier iresponsabil

"Victor Ponta s-a obişnuit de mult să treacă prin Parlament cu tancul. I-a ieşit până acum, dar s-a izbit de muntele Roşia Montană. Toată vina pentru scandalul care a ieşit o poartă Victor Ponta ca prim-ministru al acestui Guvern, şi eu îl felicit pe Crin Antonescu că a sesizat că acest proiect nu poate fi susţinut în forma în care a fost făcut şi adus în Parlament", a adăugat senatorul liberal.

Bodea a arătat că premierul nu a procedat "responsabil", deoarece nu a explicat proiectul nici parlamentarilor, nici cetăţenilor, dar şi că premierul ar putea avea planuri de candidatură la Preşedinţie, semnalate de felul în care este "ocupat" să dea replici în "dueluri prezidenţiale".

"Un Guvern responsabil începe prin a-şi convinge cetăţenii că un proiect le este necesar şi util lor, nu Guvernului, şi continuă prin a-şi convinge parlamentarii. Aşa se întâmplă într-o ţară democratică, dar e greu să fii şi premier, şi deputat, şi purtător de cuvânt, şi prezidenţiabil", a spus liberalul.

Ponta, cu gândul la Cotroceni?

"Domnul Ponta să se hotărască ce vrea să fie, să urmeze o singură cale, şi să o facă bine. Din păcate, datorită acestei împrăştieri în dorinţe, Guvernul Ponta nu face acte de guvernare ci, aşa cum spunea Băsescu, televizează (...) Din păcate, observăm la domnul Ponta un discurs de prezidenţiabil. El ca premier trebuie să ne vorbească despre economie, despre locuri de muncă şi investiţii, dar când văd cât de ocupat este în dueluri prezidenţiale, să dea replica Elenei Udrea şi lui Traian Băsescu, eu ce să mai cred eu?", a spus senatorul liberal.

Cristian Bodea l-a invitat pe Victor Ponta, ca şi pe miniştri, "să coboare din Olimp pe meleaguri româneşti, să se întâlnească cu oamenii, să simtă ce se întâmplă în ţară, că şi Chiţoiu conduce numai din birou, să nu mai guverneze din birouri şi să tot pună taxe peste taxe".

Atenţie, PSD-işti!

El a lansat un "avertisment" şi omologilor săi parlamentari PSD: "Am un avertisment şi pentru PSD. Să nu creadă că vor fi veşnici şi vor sta mereu pe 40% (n.r. - pondere în Parlament). Există riscul că oamenii vor vedea că Victor Ponta nu e cu nimic mai bun decât Traian Băsescu, şi vor începe să cadă cum au căzut pe vremuri PNŢCD, PDL mai recent, şi chiar şi PSD-ul lui Adrian Năstase".

Încă de la începutul acestui an, senatorul PNL Bihor Cristian Bodea s-a remarcat prin numeroase critici aduse atât premierului Victor Ponta, cât şi propriului său lider de partid, Crin Antonescu, învinuindu-i că promovează, respectiv acceptă, "transformarea republicii prezidenţiale a lui Traian Băsescu în republică guvernamentală", ignorând importanţa Parlamentului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
ALT ,,ACTOR'' A LUI POPA CORNEL
SI SMECHERUL PETI ALIN de la ARR-BIHOR , VREA BANII DATI IN CAMPANIE INAPOI !! ASTA ESTE PROBLEMA ! ? Directorul ARR-BIHOR .Administrator a doua firme de exploatare lemn ,constructii ,etc D-l PETI ALIN IOSIF zis CONTY DE BEIUS proprietar conform declaratiei de avere pe 8 CASE si 9 TERENURI ! se tot plange la POPA CORNEL ca nu are suficiente lucrari la primariile PNL-iste si nu are de unde-i da DREPTUL,dar realitate este alta,are lucrari mari . Are la : PRIMARIILE:ROSIA,HIDIȘEL,LĂZĂRENI,BEIUȘ,BUDUREASA,LAZURI, BUNTESTI,STEI,CÎMPANI si nu este multumit si vrea si la PIETROASA ,. ,,EL’’vrea totul. EL vrea totul pentru EL si POPA CORNEL.MAFIOTII BIHORULUI au terenuri in PADIS si mai VOR . Si se pare ca au si obtinut totul ! in spatele unor ,,ATAT DE NOBILE SCOPURI’’
Postat 14 Septembrie 2013, 09:22 de bihorean
ACTORII LUI POPA
popa coRNEL CEL MAI SLAB PRESEDINTE DE CONSILIU JUDETEAN DE LA ANDREI SORCOI INCOACE ,RESPECTIV DE LA REVOLUTIEincoace .asta AM VOTAT asta culegem, din nou am luat teapa! IAR ASTA ,bodea UN NEICA NIMENI PURTATOR DE geanta si cafele pentru popa ,un aiurit care a repetat trei ani la rand in facultate ,un coate goale ,un visator ,,VISUL LUI DIN TINERETE ERA SA scria romane S.F. SI sa devina actor de filme PORNO,IN UNGARIA ,era la moda in aceea perioada ca forma de subzistenta,nu sunt sigur daca nu a si reusit sa si filmeze ceva pelicule.Astia sunt oamenii pe care ai sustine si ai promoveaza POPA CORNEL si din pacate oamenii care ne conduc astazi.
Postat 13 Septembrie 2013, 22:17 de UN FOST V.......
profitori
USL nu exista in Bihor. Liberalii au fost in permanenta niste oportunisti care au profitat si exploatat fiecare mana intinsa si au muscat-o ulterior in funtie de interes. In marea majoritate nu sunt oameni de cuvant. De exemplu la Beius l-au trimis pe numitul Jolta sa candideze din partea PDL la primarie pentru a sparge opozitia. Iar acum, dupa ce si-a indeplinit misiunea a primit un post caldut in ministerul liberal a Luciei Varga. Asta e politica facuta de PNL Bihor. Doar interese personale ale unora gen Popa, Domocos, Bodea &Co. Mai vedem la prezidentiale...
Postat 13 Septembrie 2013, 10:38 de horia
Geoana
Acum se vede clar de ce cistigat Basescu in 2009.
Postat 13 Septembrie 2013, 09:42 de goron
vorbe..doar vorbe
.sa va explice marele senator ce-a facut pt acest oras,pt judet sau pt zona natala!ce-a a realizat el ca sa merite acest post?se vede ceva in urma lui?sunt oameni care-i multumesc pt ajutorul oferit de el?toti au intrat la gramada in senat si in parlament ca si lupii in stana..pt ca ciobanul era ametit ce bautura.poate ar fii cazul sa aduca bani in bihor cum a urlat in gura mare si ce-a mai promis.....nu sa-l critice pe PONTA....sau vrea sa ajunga el premier in locul lui PONTA??!!....poate putina modestie si cumpatare in vorbe ar fii de folos...pt ca nici el nu-e vesnic in parlament!daca el a ajuns din intamplare in senat,asta nu inseamna ca noa ceilalti oameni suntem orbi,surzi si muti.poate ar trebuii sa isi aduca aminte de ce era cand purta barba si alte haine ...si fara ochelarii de intelectual..sa se uite si in jos ..nu doar spre posturile dupa care saliveaza.....macar BASESCU s-a plimbat cu vaporul si are permis de conducere!
Postat 13 Septembrie 2013, 09:24 de DIN FAMILIE
un om fara bun simt si recunostinta
ar fii bine sa nu uite cine i-a cumparat pantofi in beius cand nu avea bani nici de paine.....sau cine si-a distrus vitata pt porcariile lui din tinerete....
Postat 13 Septembrie 2013, 08:59 de din familie
ipocrizie
Bodea este un senator care stie sa atace. Dar cam atat. Singurele lui actiuni notabile sunt iesirile in presa pentru a se plange de Ponta si guvernul din care si penelistii lui fac parte. Cuvantul definitoriu pentru senatorul galben este ipocrizia. Tot ce face Ponta nu e bine. PSD nu e vesnic dar nici PNL in Bihor nu mai are prea mult de stat. Desi conduc autoritar judetul, penelistii au esuat lamentabil in incercarea lor de a face ceva pentru bihoreni. Exemplu clar e drumul de la Beius la Oradea, drum forestier care evident va fi asfaltat de C. Popa PE FONDURI EUROPENE dar nu acum ci dupa alegerile locale de peste 3 ani. Abureli. Bodea, C. Popa, Costin si restul deputatilor locali ar trebui sa fie mai activi la Bucuresti ca de aia i-am trimis acolo. Sa faca lobi pentru Bihor. Dar opozitia fatisa la Ponta creaza disensiuni si blocheaza fondurile pentru Bihor. Eu inteleg lipsa de experienta politica a multora dar prostia nu o vad defel cu ochi buni. Nu le convine penelistilor situatia, atunci sa treaca in opozitie si pot sa latre cat doresc. Dar e total imoral si ipocrit sa te infrupti intruna cu pofta din ciolan si sa critici intruna bucatarul.
Postat 13 Septembrie 2013, 08:00 de horia
TEPARUL PETI IOSIF ALIN
TEPARULUI PETI IOSIF ALIN zis si CONTY de BINS !!! SEF LA ARR-BIHOR , TATA SPAGARILOR !!!OMUL LUI POPA CORNEL ! Zdreanta asta de PETI IOSIF ALIN ,asta-i un gunoi notoriu.care a comis toate infractiunile cuprinse in CODUL PENAL,de la trafic cu alcool,inselatorie,camatarie ,furtisaguri,o ingropat-o pe maica-sa cu dosare penale pe rol pentru trafic cu alcool,a luat asupra sa faptele \"fiului iubit\" ca sa-l scape de puscarie pe excrocul asta,.S-A spuna zdreanta cum a luat casa prin activitati de camatarie de la d-l BALACIU ,constructia unde a functionat localul EGUSSTO..ZDREANT-O CE ESTI de ce nu i-ti platesti datoriile treznite-ar dD-ZEU ,cand ai de gand s-a dai banii la d-l PETRE TOPOGRAFUL{aprox.20000 euro},la MATEI MUNTEANU {APROX60000 EURO},urmeaza datoria la DAN LIVIU (DANEZU),o datorie destul de consistenta (,aprox.11800 euro),dar la GHIULA (ISTOC REMUS) CAND AI DAI BANIICARE IAI CHELTUIT IN CAMPANIE PENTRU CUMPARARE DE VOTURI APROX 20000 EURO ,urmeaza datoria la DORU FOLTUT (DAM-u)=8000 ron ,Deasemenea ar trebui s-a achiti datoria catre DANU MOTU din DUMBRAVANI DE LA CARE AI LUAT TRACTORUL SI NU LA-I PLATIT, APROX 18000 R0N ,ai cumparat camionul de la LUCA din BRADET si nu ai mai dat banii pe el (aprox.6000 RON) ,atunci urmeaza TIRBAN GUSTI cu pensiunea din BRADET ,AI LUAT DE LA EL CHERESTEA si nu i-ai dat banii , GUNOIULE !!!!!
Postat 12 Septembrie 2013, 20:59 de TEPUITI de PETI ALIN
senatorul lui popa prostu
Domnule BOUdea sa nu uiti ca voi erati in CD in 1999 cand s-a semnat cu cei de la GOLD C. Mai bine ai merge la vaci ca acollo ti-ar sta bine domnule BOUdea
Postat 12 Septembrie 2013, 18:39 de om simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON