URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
17 Iunie 2013, 18:31

Bihorenii pot merge pe două roţi din Salonta până la Békéscsaba

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Localităţile Salonta şi Békéscsaba sunt de-acum legate printr-o pistă de biciclete. Primăria Salonta şi Asociaţia Parcul Naţional Valea Crişurilor din Ungaria au inaugurat o pistă transfrontalieră realizată printr-un proiect european, "Pe două roţi fără graniţe".

Lungă de 27 de kilometri, din care 15 sunt pe teritoriul României, de la Vama Salonta până în centrul oraşului, pista a costat în total 5 milioane de euro. Tronsonul românesc a costat 1,7 milioane de euro, contribuţia Primăriei Salonta fiind de puţin peste 36.000 de euro.

"Spun în numele salontanilor că suntem foarte bucuroşi că împreună cu colaboratorii noştri am reuşit să încheiem acest proiect", a declarat primarul Salontei, Tőrők László.

Elevii salontani au fost primii care au testat pista, vineri, odată cu inaugurarea ei, însă apoi au pedalat pe secţiunea din Salonta şi oficialităţile prezente la eveniment, printre care s-au numărat parlamentarii Szabó Ődőn, Gavrilă Ghilea ori vicepreşedintele CJ Bihor Ioan Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Nenmultumit= viitor candidat ?
Lia draga esti caragioasa, daca toti oradenii nemultumiti ar candida pt.postul de primar haosul din Oradea ar fi aproape la fel de mare ca cel provocat de primar prin impozitul pe tereuri si cladiri. Daca-i vezi doar partile bune poti sa-l si pupi undeva.
Postat 18 Iunie 2013, 15:20 de Oradean nemultumit
Carp III zice...
Carp III e cel mai bun banc de pe Ebihoreanul. E un Gica Contra in HD :)))
Postat 18 Iunie 2013, 10:12 de Carp III
comentarii inutile
Pentru "Carp III"...daca nu esti multumit de primarul din Oradea de ce nu candidezi tu pentru postul de primar?E ff usor sa vorbesti fara sa fi tu cel care ia deciziile importante pentru acest oras.Sunt un simplu cetatean dar apreciez ff mult cat a facut pentru Oradea, normal ca mereu mai e ceva de facut si vrem tot mai mult...sa speram ca domnul primar va continua sa schimbe in bine acest oras.
Postat 18 Iunie 2013, 08:55 de lia
opinia publica?
p[e partea maghiara pista este de doua ori mai lata decat pe partea romana si s-a facut cu bordura!sant curios cum au justificat diferenta de bitum pe 13 km din care se putea asfalta toata trotuarele din salonta!!!
Postat 17 Iunie 2013, 19:40 de nicu
Salonta are pistă iar Oradea are o idee, şi aceea mică şi fixă !?!
Voi salontanii, dacă nu vă încălziţi de la CET Oradea, vă puteţi permite pistă de biciclete până la piaţă în HU ??? Că noi orădenii avem mai multe priorităţi. Noi vom avea pistă, vom avea şi preţ nou la gicacalorie, vom avea o grădină suspendată peste o piaţă agroalimentară, dar avem şi un primar mai etnic ca al vostru şi mai bătut în cap când e vorba de educaţia neamului.
Postat 17 Iunie 2013, 18:56 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON