URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Septembrie 2013, 16:43

Bihorenii au strâns 25 de tone de ajutoare pentru sinistraţii din Galaţi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce la începutul săptămânii Prefectura Bihor a îndemnat cetăţenii şi firmele din judeţ să facă donaţii pentru victimele inundaţiilor din Galaţi, vineri dimineaţă a pornit de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana un TIR încărcat cu 25 de tone de bunuri alimentare şi nealimentare destinat sinistraţilor din oraşul Tecuci.

Potrivit prefectului Claudiu Pop, cele mai semnificative donaţii le-au făcut societăţile Frigoexpres, Holcim, Zahărul, Vandana, Moara Oşorhei, Trei G Retail Expres Oradea, Matros SRL, Carrefour şi Selgros, precum şi Betarom din Valea lui Mihai.

"Mulţumim tuturor bihorenilor care au răspuns apelului umanitar pentru ajutorul dat semenilor aflaţi în dificultate", a transmis prefectul Claudiu Pop.

Cantitatea de bunuri strânse pentru sinistraţii din sud-estul Moldovei poate fi considerată importantă, mai ales că în această săptămână a fost intens urmărită pe reţelele de socializare o înregistrare video ce prezintă patru bărbaţi între 30 şi 40 de ani dintr-o localitate inundată ironizând un pompier care le curăţa şanţurile de mâl şi PET-uri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
10.000 de euro s au dus asa !!!!
Marius Oprea, directorul Departamentului de Investigaţii Speciale al IICCMER, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că fostul preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului, istoricul Vladimir Tismăneanu, avea pretenţia ca de fiecare dată când sosea în ţară să locuiască în „vila lui Ceauşescu” de la Snagov, iar în acest sens au fost decontaţi din bugetul Instituţiei 55.000 de lei. „Am fost oripilat să văd câţi bani s-au tocat. Domnul Tismăneanu a spus că lucrează pro bono. A lucrat pro bono, dar a decontat la Institut 550 de milioane de lei vechi pe diurne, camere de hotel, pentru că putea să doarmă numai la Snagov, la vila lui Ceauşescu şi aia costă. E bine să condamni comunismul din vila lui Ceauşescu”, a declarat Oprea, citat de Agerpres.
Postat 21 Septembrie 2013, 11:03 de pentru ce ?!!
Bravo
Felicitari.Oricine ar fi trebuit sa faca un asemenea gest.Ce importanta are ca e pdl-ist ori usl-ist.
Postat 21 Septembrie 2013, 09:06 de otto
perfectul cat a dat ?
eu n-am dat nimic ! Si nici prietenii, cunostintele. Sa dea cei de la paid, polul de asigurare impotriva dezastrelor. Au strans un munte de bani si n-au despagubit in trei ani nici 10(zece!)amarati.
Postat 20 Septembrie 2013, 17:21 de anticomunistul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON