URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
20 Septembrie 2013, 16:43

Bihorenii au strâns 25 de tone de ajutoare pentru sinistraţii din Galaţi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce la începutul săptămânii Prefectura Bihor a îndemnat cetăţenii şi firmele din judeţ să facă donaţii pentru victimele inundaţiilor din Galaţi, vineri dimineaţă a pornit de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana un TIR încărcat cu 25 de tone de bunuri alimentare şi nealimentare destinat sinistraţilor din oraşul Tecuci.

Potrivit prefectului Claudiu Pop, cele mai semnificative donaţii le-au făcut societăţile Frigoexpres, Holcim, Zahărul, Vandana, Moara Oşorhei, Trei G Retail Expres Oradea, Matros SRL, Carrefour şi Selgros, precum şi Betarom din Valea lui Mihai.

"Mulţumim tuturor bihorenilor care au răspuns apelului umanitar pentru ajutorul dat semenilor aflaţi în dificultate", a transmis prefectul Claudiu Pop.

Cantitatea de bunuri strânse pentru sinistraţii din sud-estul Moldovei poate fi considerată importantă, mai ales că în această săptămână a fost intens urmărită pe reţelele de socializare o înregistrare video ce prezintă patru bărbaţi între 30 şi 40 de ani dintr-o localitate inundată ironizând un pompier care le curăţa şanţurile de mâl şi PET-uri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
10.000 de euro s au dus asa !!!!
Marius Oprea, directorul Departamentului de Investigaţii Speciale al IICCMER, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că fostul preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului, istoricul Vladimir Tismăneanu, avea pretenţia ca de fiecare dată când sosea în ţară să locuiască în „vila lui Ceauşescu” de la Snagov, iar în acest sens au fost decontaţi din bugetul Instituţiei 55.000 de lei. „Am fost oripilat să văd câţi bani s-au tocat. Domnul Tismăneanu a spus că lucrează pro bono. A lucrat pro bono, dar a decontat la Institut 550 de milioane de lei vechi pe diurne, camere de hotel, pentru că putea să doarmă numai la Snagov, la vila lui Ceauşescu şi aia costă. E bine să condamni comunismul din vila lui Ceauşescu”, a declarat Oprea, citat de Agerpres.
Postat 21 Septembrie 2013, 11:03 de pentru ce ?!!
Bravo
Felicitari.Oricine ar fi trebuit sa faca un asemenea gest.Ce importanta are ca e pdl-ist ori usl-ist.
Postat 21 Septembrie 2013, 09:06 de otto
perfectul cat a dat ?
eu n-am dat nimic ! Si nici prietenii, cunostintele. Sa dea cei de la paid, polul de asigurare impotriva dezastrelor. Au strans un munte de bani si n-au despagubit in trei ani nici 10(zece!)amarati.
Postat 20 Septembrie 2013, 17:21 de anticomunistul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON