URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 16 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Timp de 15 ani, liberalul Ilie Bolojan s-a împotrivit ca administrația publică să se implice în fotbalul bihorean. Nu-i mai puțin adevărat că, pe vremea aceea, cel mai scurt drum spre pușcărie s-a dovedit a fi implicarea în fotbal. Au fost rare cazurile de oameni de afaceri sau primari care să nu fi fost implicați penal pentru suportul acordat echipelor. Căci fotbalul îți poate aduce notorietate, dar și niște cătușe de toată frumusețea.
Zic şi eu
Adrian Cris
Știți unde era și ce făcea Ilie Bolojan lunea trecută, când Marcel Ciolacu, premier, președinte PSD și candidat la Președinție, îl „propunea” prim-ministru taman din Ambasada României la Paris, zicând că bihoreanul „a realizat foarte multe” și nu are „nici cea mai mică problemă” de a lucra cu el? La Căminul Cultural din Bulz. Unde ce credeți că le spunea celor câtorva zeci de localnici adunați să-l asculte? Nu promisiuni că va curge lapte și miere, ci dimpotrivă!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Octombrie 2012, 08:41

Balastierele de pe Crişuri şi Barcău, "vizitate" de inspectorii de la Ape

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Timp de patru luni, inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri Oradea au luat la bani mărunţi toate balastierele şi staţiile de sortare din judeţ „pentru a se asigura că folosinţele de apă funcționează în condiții legale", potrivit unui comunicat de presă remis joi de conducerea instituţiei.

„Controlul tematic s-a derulat în perioada iunie-septembrie şi a vizat bazinele Crişul Repede, Crişul Negru, Barcău şi Crişul Alb", se menţionează în comunicat. Agenţii economici care erau la primul control au fost verificaţi dacă respectă reglementările legale de exploatare, în timp ce la firmele cu vechime s-a urmărit în mod special dacă exploatarea balastrului se face în zona avizată.

La staţiile de sortare, care funcţionează în imediata vecinătate a punctelor de extracţie a balastrului, echipele de control au verificat dacă se menţine curăţenia în zonele de captare şi de evacuare a agregatelor minerale care compun balastrul.

„În urma controlului, inspectorii au impus agenţilor economici 310 măsuri de conformare şi 9 avertismente. Cele mai frecvente probleme depistate au fost neactualizarea planurilor de prevenire şi combatere a poluărilor accidentale, de nerespectare a adâncimii de extracţie şi existenţa unor depozite intermediare de balast în albiile minore" a declarat Dumitru Voloşeniuc, director ABA Crişuri Oradea.

Inspectorii de la Ape au operat, în total, 73 de descinderi inopinate, 35 dintre acestea la balastiere iar alte 38 la staţiile de sortare şi spălare a agregatelor pentru construcţii. Cele mai multe controale au fost efectuat în bazinul hodrografic al râului Crişul Repede - 45 de controale, dintre care 40 pe raza judeţului Bihor şi 5 pe raza judeţului Cluj.
Conducerea ABAC avertizează că extragerea mineralelor fără avizului de gospodărire a apelor este infracțiune și poate fi sancționată cu amendă de la 75.000 lei la 80.000 lei pentru persoanele juridice, iar pentru persoanele fizice de la 25.000 lei la 30.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7329 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON