URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
15 Iulie 2013, 16:23

Autodenunţ la DNA: Fraudarea Referendumului pentru demiterea lui Băsescu, aranjată la Oradea

Autodenunţ spectaculos privind implicarea vicepremierului Liviu Dragnea în falsificarea datelor Referendumului din 29 iulie 2012. Senatorul Valer Marian, exclus în această primăvară din PSD, a trimis Direcţiei Naţionale Anticorupţie un "(auto)denunţ penal" care îl vizează pe vicepremierul Liviu Dragnea, pe care îl acuză de fals intelectual şi uz de fals.

Întâlnirea de la Oradea

În document, Marian a povestit că a fost instigat la fraudă de Dragnea, care l-a sunat anul trecut, pe 22 iulie, cu o săptămână înaintea Referendumului.

"Mi-a transmis să mă prezint, în calitate de preşedinte al Organizaţiei judeţene Satu Mare a PSD, în ziua respectivă, orele 14, la o întâlnire la Hotelul Dacia Continental din Oradea, împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Govor Mircea Vasile, şi cu primarul municipiului Satu Mare, Coica Dorel Costel. Mi s-a precizat doar că întalnirea priveşte organizarea Referendumului din 29 iulie şi că la aceasta vor participa liderii PSD din zona de Vest a României. Întrucât primarul Coica Dorel Costel nu se afla în localitate, am plecat la Oradea împreună cu vicepreşedintele Govor Mircea Vasile", arată senatorul ex-PSD.

Valer Marian a povestit că Dragnea a sosit la Oradea "cu un elicopter", iar întâlnirea "a avut loc într-o sală de protocol a restaurantului hotelului Dacia Continental", la ea participând preşedinţii mai multor organizaţii judeţene, inclusiv liderul PSD Bihor, Ioan Mang.

Raportări umflate

"Participanţii am servit masa în sala de protocol, unde s-au purtat discuţii de ordin general, iar la un moment dat secretarul general al PSD Liviu Dragnea ne-a spus să lăsăm telefoanele în sala respectivă şi am ieşit pe un hol, lângă o toaletă, unde susnumitul ne-a spus că, pentru a realiza în duminica următoare cvorumul de participare la referendum, de 50% plus 1, va trebui să convingem, inclusiv prin promisiuni băneşti, cât mai mulţi preşedinţi de secţii de votare, ca să raporteze la orele stabilite de Biroul Electoral Central, respectiv din două în două ore, o prezenţă cu 25 de alegători în plus faţă de cea reală", se arată în autodenunţ.

"Secretarul general Dragnea ne-a precizat că această decizie a fost luată la cel mai înalt nivel politic în USL întrucât Uniunea Europeană ar agrea demiterea preşedintelui Traian Băsescu, dar trebuie îndeplinite condiţiile formale, în primul rând cvorumul de participare la referendum", a mai scris senatorul.

Asemenea întâlniri ar fi avut loc şi la Sibiu şi Cluj Napoca, unde secretarul general al PNL, Stroe Radu, "le-a solicitat ca, pentru realizarea cvorumului de participare la referendum, să aranjeze cu preşedinţii secţiilor de votare să raporteze o prezenţă cu 50 de alegători mai mare decât cea reală, la orele stabilite".

Valer Marian susţine că nu s-a implicat în falsificarea raportărilor privind prezenţa la Referendum: "Conştientizând, pe de o parte, că dacă se urmează asemenea directive se intră sub incidenţa legii penale, iar pe de altă parte că organizarea este haotică şi contradictorie, având în vedere cifrele diferite de raportare anunţate de PSD şi PNL, am decis să nu mă implic într-o astfel de operaţiune frauduloasă, consultându-mă în acest sens şi cu alţi reprezentanţi judeţeni ai PSD, care mi-au împărtăşit punctul de vedere".

Daţi-le bani!

Totuşi, el susţine că în judeţul Satu Mare "directiva" trasată de Liviu Dragnea a fost urmată de vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD, la fel procedând şi liberalii din acest judeţ.

"Numitul Govor Mircea Vasile, care se afla în relaţii mai apropiate cu secretarul general Dragnea, a fost de acord cu directiva acestuia şi, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Ştef Mihai Adrian, şi cu cumnatul acestuia Silaghi Ovidiu, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL şi ministrul Transporturilor în perioada respectivă, au căutat să transpună în practică directiva USL. Ulterior, numitul Govor Mircea Vasile a afirmat că au pus la bătaie pentru referendum suma de 200.000 lei (două miliarde de lei vechi), care a fost primită la negru de la SC Tehnic Asist SRL Botoşani (firmă favorizată şi abonată la contracte de asfaltare cu Consiliul Judeţean), căreia i s-ar fi promis în schimb atribuirea de lucrări de către Ministerul Transporturilor condus de Silaghi", afirmă senatorul exclus din PSD în denunţul adresat DNA.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Repetarea istoriei :PeSZeDisti canibalizeaza liderul dizgratiat!:))=))
Banc nou PeSZeDe:Drag ne-a pous sa-l primim in PSD din PD(L)! DA!DA!Dreacul batran de Ion Iliescu !:))=)) Istoria se repeta in PSD si intodeauna liderul care a pierdut este canibalizat de restul conducerii PSD din care se alege alt lider Nastase , Geoana , si acu urmeaza Ponta , iar Dragnea este urmatorul lider PSD !:))=)) Ceea ce nu sa spus pentru ca opinia publica sa nu-si aduca aminte este scandalul dintre Geoana si Dragnea (sot si amant)pentru `Mihaela dragostea mea` in perioada de campanie electorala prezidentiala din 2009, si vorbalui Marean Vanghelie ( care ste Vanghele) ` Astia pentru o functia si-ar da si nevestele la schimb`:))=)).Revenind in Bihor cu scandalul fraudari referendumului , este posibil asemenea intelegeri , numai ca ` hotzul striga hotii`` Valer Marian ex procuror comunist ex senator PSD nu este persoana morala care sa arunce piatra , la revolutie zice- se ca a aruncat documente importante pe geam la multime, si au muncit ani buni functionarii ca sa reconstituie acele documente +dictatura care a facut-o in filiala PSD Satu Mare ,halal om SICTIR!:))=)).PSD canibalizeaza liderii ratati, urmeaza P !:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 18 Iulie 2013, 07:01 de Romanul Simplu
stefane, istoria se repeta!
Tradatorii Presedintelui Geoana sunt urmatorii: Ponta Viorel Victor, Corlatean Titus, Dragnea Marian, s.a.m.d. Susnumitii au fost aceia care au profitat de infrangerea lui Mircea zis si "Mihaela dragostea mea" inlaturandu-l de la conducerea partidului, preluand puterea in PSD si denigrandu-l pe "Prostanac" mai rau decat a facut-o Ion Iliescu! Scenariul tradarii in PSD nu este nou: pe Adrian Nastase l-au tradat in 2004 tot "colegii", care sunt aceeasi de mai sus plus Mircea Geoana care a devenit imediat noul presedinte. De aici se poate vedea ce se pregateste pentru Ponta: aceeasi reteta care functioneaza la sigur! Scenariul este cunoscut sisarcinile sunt deja impartite la partid.Oare cine va fi de data asta in rolul lui Brutus?
Postat 17 Iulie 2013, 16:37 de Cezar
@fane
Dacă alegerile prezidenţiale din 2009 nu ar fi fost virusate, nu mai apăreau asemenea subiecte de presă/înscenări. Pe hoţii de atunci şi, mai ales, pe trădătorii dlui candidat Geoană Dan Mircea, unde îi răstigneşti?
Postat 17 Iulie 2013, 15:46 de stefan
@stefan
Am eu o solutie, n o fi ideala, da i eficienta : prinsi toti hotii astia care ne au furat libertatea, idealurile, tara, in frunte cu batranul escroc ilici iliescu si atarnati de felinare ! Dupa ce i lasam acolo trei zile putem face ce alegeri vrei tu. Mare tembel poti fi, vrei sa l schimbi pe dreaqu cu tac su.
Postat 17 Iulie 2013, 06:03 de fane
Soluţia ideală: Re-implementarea procedurii: ”Zeus” la garaj - varianta: definitiv şi irevocabil!
I. Etape: 1. rupere acord de coabitare, semnat peste voinţa celor care au adus USL-ul la guvernare şi suspendarea Demisului de propriul său popor; 2. indiferent de cvorumul acceptat de profesioniştii, corecţii şi imparţialii de la CCR, acest Referendum să se ţină simultan cu cel pentru modificarea Constituţiei, pe parcursul a 2 zile; 2. Termen limită: 30 noiembrie 2013. 3. ”Mare maestru de ceremonii” (coordonator campanie USL: senator PNL Ghişe Ioan); 4. Prezenţa unor ”călugăriţe” PSD/USL în birourile secţiilor de votare: exclusă. Tov.-ele Timofte, C., Drăghici, S., respectiv Ovidiu, M., ştiu de ce! II. O concluzie firească: La o Constituţie nouă/modificată, un nou Preşedinte, cu adevărat al tuturor românilor. Pentru marea majoritate a românilor, coabitarea nedorită de aceştia, le dăunează, încă, grav. Am dreptate, sau nu, dnilor: Dragnea, Bodea, Mang şi Popa?
Postat 16 Iulie 2013, 19:02 de stefan
Votantii uslamului sunt multi si prosti !
Aici se ajunge daca orice dobitoc cu creierul inecat in spirt sanitar are dreptul sa voteze ! Vin niste puscariabili (uslamul e plin de ei !) si-i ametesc pe ametitii aia de ,,alegatori" si gata! parca am fi in tunelul timpului, o luam de la capat, ca-n anii '90.
Postat 16 Iulie 2013, 18:03 de DlGoe
...
Cine-l crede? Adica oamenii trebuiau mituiti sa mearga sa dea jos un gunoi securist care i-a nenorocit definitiv? Si asta doar pentru ca el si sleahta lui sa poata fura dublu! Chiar asa de loviti in cap sunt romanii astia? Pai orice om normal si nespalat pe creier de comunisti+securisti trebuia sa voteze din tot sufletul, macar asa sa se razbune pentru mizeria facuta de mitocanul de la cotroceni si camarila lui infecta.
Postat 16 Iulie 2013, 14:02 de mircea
@TSD
Iata dovada vie a calitatii informatiei provenite de la Antena 3: in realitate numarul total de voturi inregistrate in sectiile de votare din Paris cu aceasta ocazie a fost sub 10.000 !!! Sigur ca Gadea, Ciuvica si ceilalti valeti ai dezinformarii nu au nici o problema sa adauge un ordin de marime la cifrele initiale si sa schimbe sensul stirilor mai rau decat in bancurile cu Radio Erevan! Tinere TSD, dupa un an-jumate de guvernare Ponta (care un an a guvernat alaturi de Boc) sper ca macar dumneata ti-ai primit ceea ce asteptai, ca ceilalti naivi par derutati si se simt trasi pe sfoara de populisti! Eu astept sa trecem prin Mandatul Presedintelui Antonescu si prin guvernarea Ponta 3 pentru ca numai ajungand la faliment si dezastru aceasta populatie semianalfabeta poate avea o sansa minuscula sa scape din conditia sa mizera!
Postat 16 Iulie 2013, 10:29 de Serghei Brucanovici
70.000
@gociori: da, sunt! daca votul de la Paris nu e DOVADA CONCRETA, atunci nu stiu ce ar mai putea fi! Si Paris-ul era suficient pentru ca voturile castigatoare au venit din diaspora si erau doar...70.000!
Postat 16 Iulie 2013, 09:35 de TDS
uita-te la mang
cum rade ca prostul. plagiatorul, fiind convins ca va sta calare pe un minister.
Postat 16 Iulie 2013, 09:24 de mang impostorul
Minciuni, extensiile PDL
Nici daca ve-ti avea negru pe alb...! Dar merita Dragnea si premierul acesta farsa, si Antonescu la fel. In intermiatul domnului Antonescu, trebuia sa schimbe sefii SRI, sefii DNA, si sa reabiliteze judecatorii, mai putin pe cei de la curtea constitutionala. Va garntez ca nu ati mai fi vorbit azi de fraude la un referendum PICAT....
Postat 16 Iulie 2013, 07:10 de Buruiana
replica la articol
ADEVAR si DREPTATE inainte de toate, orice popor (PSD) are conducatorii pe care -i merita asa si poporul (PSD Bihor) are conducatouul pe care-l merita , pe PLAGIATORUL Ioan Mang ex(crocul) senator de PSD Bihor reales in functia de presedinte de filiala judeteana PSD Bihor!:))=))Este posbil adevarul si dreptatea afirmatiilor ex senatorului PSD de Satu Mare domnul Valer Marian si din `razbunare ` pe filiala PSD Satu Mare care a fost demis din functia de presedinte de filiala PSDSatu Mare si a fost numit interimar presedinte DragneaV(oltenasul) urmand ca sa faca naveta cu avionul la sfarsit de saptamana ca sa conduca filiala PSD Satu Mare, si tot in aceeasi perioada sa realaes si conducerea PSD Bihor si pe PLAGIATORUL Ioan Mang, iar o intelegere tacita intre Dragnea si PLAGIATORUL Mang este posibila pentru al ` faulta pe premierul Ponta, pent ca in viitor dragnea oltenasul sa-l submineze pe Ponta iar PLAGIATORUL Mang sa revina in gratiile PSD ,pt ca acum este in dizgratia PSD si alui Ponta premierul plagiator datorita scandalului de plagiat al lucrarilor plagiate ale lui IoanMang . Hai SICTIR da-i dreacu de aristocrati PSD !:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 16 Iulie 2013, 06:23 de Romanul Simplu
Câteva întrebări/concluzii incomode,
I. ”Senatorul Valer Marian, exclus în această primăvară din PSD, a trimis Direcţiei Naţionale Anticorupţie un "(auto)denunţ penal" care îl vizează pe vicepremierul Liviu Dragnea, pe care îl acuză de fals intelectual şi uz de fals.” 1. Oare de ce, în timp ce fidelilor, competenţilor şi cetăţenilor români de bună credinţă, din adevăratul popor PSD/USL, lăsaţi fără slujbe în ”Epoca portocalie”, unii aranjaţi şi cu alte ”sule” băgate pe la spate, nu li se face o minimă dreptate, nu puţini traseişti/pseudo USL-işti, obligatoriu cu ”plicul gros”, sau şi cu ”ochi albaştri”, ajung parlamentari/aleşi, şefi de organizaţii PSD şi numiţi politic? II. Câteva aspecte organizatorice care au dus la anularea votului a peste 7.4 milioane de cetăţeni români: 1. Referendumul de demitere a Preşedintelui României din iulie 2012, trebuia să se desfăşoare pe durata a două zile; 2. Ignorarea de către factorii de decizie locali [prefecţi, (vice)primari, (vice)preşedinţi CJ, diverşi activişti/nomenclaturişti USL], a numeroaselor neconformităţi majore din listele electorale de care au fost atenţionaţi din timp; 3. Atitudinea non-combat a unei părţi din activul/nomenclatuara PSD/USL. Poate ne explică unii lideri locali PSD/USL, de ce, de exemplu, unii preşedinţi de O.B. au fentat Referendumul de demitere a lui Zeus, lăsânduşi şi colegii de izbelişte! De votat se putea vota şi în: Spania, Italia, Monte Carlo ş.a. Pe ”activiştii” aceştia de ce nu îi trage nimeni la răspundere, dle Preşedinte executiv Dragnea? Pentru că provin, cu precădere, din sistemul: ”P.C.R.&Secu&sons”? III. De ce numeroşii: consultanţi, consilieri, pseudo-amazoane şi alţi sfetnici ai şefilor PSD/USL, nu puţini dintre aceştia cadre didactice universitare (şi cadre cu …”ochi albaştri”), deci (teoretic) cu IQ mare, nu au sesizat aspectele prezentate la pct. II? IV. În loc de concluzii: 1. God bless Romania! 2. Pe când şi cei 7.4. milioane de cetăţeni români care au votat demiterea ”Suspendatului”, respectiv majoritatea poporului român, vor trăi BINE? 3. Pe când şi majoritatea poporului român va coabita BINE, ca aleşii săi?
Postat 16 Iulie 2013, 00:28 de stefan
'niste tarani"
Cine organizeaza un an de la referendum, si ce costume se vor solicita de organizatori? Se asteapta modificarea hartii regionalizarii, daca... pica?
Postat 15 Iulie 2013, 21:46 de otto
Daca nu ar fi fost exclus din PSD se mai (auto)denunta?
Le trebuia celor de la DNA un inscris de genul acesta, pentru a incepe prigoana pe care o asteptam. PSD a avut intalniri de acest gen, PNL a avut si mai dese, iar spre final s-au pus de acord la nivel de USL. Hotia a existat la toate partidele, dupa posibilitati, dar nici PDL nu a stat deoparte, ca doar avea deja profesionisti in domeniul furatului de voturi inca din 2004. Asa ca toti sunt hoti, de la vladica la opinca, dupa posibilitati cum spuneam.
Postat 15 Iulie 2013, 19:14 de Juji
@gociori
Daca ai dovezi, fa o plangere la DNA. Altfel, e doar o gargara marca Antena 3.
Postat 15 Iulie 2013, 17:48 de oradean
despre prostie
La mustata dar l-a castigat. Cred ca psd a facut si atunci la fel d-aia a ajuns "Mihaela , dragostea mea" presedinte de cateva minute. Si inca ceva : sunt dovezi ca acum ca Basescu a facut ca Dragnea?
Postat 15 Iulie 2013, 17:37 de @gociori
ochiosu
basescu CUM A CASTIGAT AL 2 LEA MANDAT ??
Postat 15 Iulie 2013, 16:57 de GOCIORI
era clar
Era clar ca asa au adunat 7.2 milioane.
Postat 15 Iulie 2013, 16:47 de cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON