URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Iunie 2013, 19:50

Au descalificat patru concurenţi! Construcţii Bihor şi Energomontaj au câştigat licitaţia pentru înlocuirea magistralelor I şi III de pe penultimul loc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Licitaţia pentru înlocuirea celor 17,5 kilometri de conductă din magistralele I şi III se anunţă cu cântec. Comisia de licitaţie a declarat câştigătoare, după mai bine de o jumătate de an de deliberări, oferta înaintată de asocierea firmelor Construcţii Bihor şi Energomontaj deşi aceasta s-a clasat pe penultimul loc din punct de vedere al preţului cel mai mic.

Cele două companii au cerut pe lucrări 48,9 milioane lei, cu cinci milioane lei mai mult decât cel mai mic preţ ofertat de asocierea firmelor Romib, Consix Construcţii, Romterm şi Ceamisproiect.

De fapt, din cele şase asocieri înscrise la licitaţie doar oferta de 60,4 milioane lei a asocierii formate din firmele Porr Construct şi Cooperativa Viridia a fost mai scumpă decât cea declarată câştigătoare.

Practic, Construcţii Bihor şi Energomontaj au reuşit să câştige licitaţia în condiţiile în care toată concurenţa a fost descalificată. "Toate celelalte oferte au fost declarate inacceptabile sau neconforme", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Viceprimarul a exemplificat folosindu-se de oferta asocierii formate din companiile Selina, Construcţii Erbaşu şi Termoproiect care a cerut pentru lucrări doar 47,6 milioane lei. "În documentele iniţiale Selina a ofertat nişte coturi furnizate în producător, iar la clarificări a spus că le va face la faţa locului din elemente sudate. Sudarea acestor coturi este o procedură perfect normală, se poate face, numai că în caietul de sarcini s-a cerut în mod expres să nu se facă aşa ceva pentru că aceste coturi nu au aceeaşi rezistenţă", a afirmat Mălan.

Firmele participante la licitaţie pot contesta rezultatul licitaţiei până pe data de 13 iunie. În cazul în care nu vor exista obiecţiuni, municipalitatea va trece la semnarea contractului de lucrări cu firmele declarate câştigătoare.

Conform caietului de sarcini Construcţii Bihor şi Energomontaj se vor ocupa atât de realizarea proiectării, cât şi de efectuarea lucrărilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
@ scortosul 2
P.S. Cat despre martirii romani morti in anii '90: FSN = ILIESCU+NASTASE+PSD+PDL. NICIUNDE PNL! Asa ca sangele martirilor e pe mainele PD-Lului la fel de rosu cum e si pel al PSDului...
Postat 19 Iunie 2013, 11:35 de Aris
@ scortosul
da mah! bine k sunteti tu cu gașca ta corecti ! voi nu ati furat in 2008-2012! nu ati bagat tara in datorii!! o fi facut-o Gigi Becali, nu voi... :)))) 70% din oradeni sunt deacord cu strategia primarului. iar din restul de 30%, vreo 20% sunt jumatatea de unguri care au votat UDMR, si vreo 5% \"fosta guvernare\". sper ca ai remarcat ca nu mi-am permis niciodata sa rostesc cuvantul PD-L. nu fac nici o asociere intre tine si PD-L... ;)
Postat 19 Iunie 2013, 11:33 de Aris
@Aris
Mai revin o data ! In prostia ta de idiot oricine nu este de acord cu BolovanulBolojan este musai PDL-ist? sau basist? Numai voi USL-istii mincinosi , demagogi , numai la voi e adevarul? DA! Se pare ca si voi sunteti niste comunisto=securisti imbracati in haine "democratice" ! Plina asociatia voastra de repetenti si plagiatori care din putul gandirii nu fac altceva decat sa plaga pe umarul celui mai mare vazator de tara : Nastase7Case !! Puscariasul ! In lo sa palgeti sangele mertirilor romani omorati de ale Iliescu il plangeti pe penalul Nastase si penalul Becacali !! GREATA timabile ! Toata GREATA !
Postat 04 Iunie 2013, 14:15 de scortosul
@Aris
Bai eu nu am votat ca sa schimb un hot cu un intrigant mincinos !!! Stiu despre ce vorbesc . Iar tu daca nu vezi spre ce dezastru se indreapta orasul cu acest CET pe gaze imi pare rau de tine !!! Sau esti un pupincurist bolojanist ? Cat despre "extraordinar" parerea mea este ca s-a intrecut cu consumul de alcool si nu mai are coerenta si inteles in exprimare. Eu nu pricep nimic. Cat despre CET-ul pe gaze nu vreau sa ma gandesc cat v-a costa incalzirea apartamentelor daca acum 1Gcal costa 120lei la producator si numai gazul la usa CET-ului v-a costa 130 lei. Cat v- costa Gcal. la actualul pret al gazului si cat v-a costa dupa ce se v-a scumpi de 3 ori , adica cu 160% . Sunt raspunsuri care ma sperie ! Pe tine nu ? E usor a scuipa in stanga si dreapta cand nu stii nimic si nici nu gandesti nimic numai postezi pareri politruce.
Postat 04 Iunie 2013, 14:02 de scortosul
@GARANTIA !!
Taticule, tu ori esti mai prost decat prevede legea, ori iarasi nu ti-ai luat pastilutele. Lipsesc de la apel, Crap si Pioner Or fi avand tura libera azi?
Postat 04 Iunie 2013, 12:20 de anticomunistul
ce garantie ofera acesta lucrare
pai PUUZyTA curioasa suntem apaolitici NEUTRI si inainte de toate OAMENI, gandim , nu suntem spalati la CREIER POLITIC ca MEMBRI din partide cu firmituri si mese gratis din sponsorizarie altora :))ce nu platesc taxe si impozite :)) , MURITOARE DE FOAME si aspiram multe gaze si tigari :)) in spatiu INCHIS :)) avem creier OXIGENAT :))nu suntem obligati sa tragem in nas GAZE ca vrem ca nu vrem :))) DROGITI :)).
Postat 04 Iunie 2013, 09:44 de GARANTIA !!
ce garantie ofera acesta lucrare
hai sa vedeti smecherie se tine CONT de PRET nu de GARANTIA LUCRARII :))) in LUNI de zile ?!!! NU PRETUL este important ci GARANTIA ca una e sa vii cu materiale care tin 3 ani si alta cu materiale care tin 50 de ani !! vii cu un pret mic si reintretin cu altii bani lucrarea ? NOI nu avem calitate decat JJJAAAFFFFFFF , INSELACIUNE !!
Postat 04 Iunie 2013, 09:40 de GARANTIA !!
scortosul si extraordinar, cred ca nu traiti in Oradea :)
Baieti, sincer, oradenii au spus cu totul altceva la vot si vorbesc cu totul altceva in oras... Sau sunteti voi niste baieti platti de PD-L sa scrieti commenturi negative? :)
Postat 04 Iunie 2013, 09:20 de Aris
SPALA BANII, atat sponsorizeaza PNL !!!
nu depindem de CET decat PROSTIMEA :)))) care il voteaz, nu avem nevoie de un PRIMAR care ne spala banii atat , in rest lucrri noncalitate , nule le refacem din nou si intretinem REPARATIILE :))). SPALA BANII, atat sponsorizeaza PNL !!! cati ani va trebuie sa intelegeti mecanismul lui BOLOJAN !! au parvenit POCAIME dar finantele nu le verifica AVERILE , suntem un DEZASTRU NATIONAL, ne meritam soarta , nu te imbogatesti cu 1500 lei /luna !!!
Postat 04 Iunie 2013, 09:15 de extraordinar
atentie la bolojan : v-a falimenta orasul cu CET-ul pe gaze!
ATENTIE LA BOLOJAN !! Va falimenta orasu cu CET-ul pe gaze! Cel mai bogat român, despre pericolul care paşte România: FMI vrea gaze cu 160% mai scumpe PUBLICAT Vineri, 31 Mai 2013 21:44 ACTUALIZAT Vineri, 31 Mai 2013 21:56 SURSA REALITATEA.NET COMENTEAZĂ Omul de afaceri Ioan Niculae, cel mai bogat om din România, a vorbit la \\"REALITATEA LA RAPORT\\" despre creşterea preţului gazelor. \\"Gazul va fi de trei ori mai scump în mai puţin de un an de zile\\", a spus Niculae. Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: #ixzz2UzLEan4e Follow us: @realitatea on Twitter
Postat 03 Iunie 2013, 20:02 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON