URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Septembrie 2013, 07:24

Atenţie, şoferi! Maşinile blocate ca parcate neregulamentar vor fi apoi ridicate şi duse la depozit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Veste proastă pentru şoferi! Consiliul Local a modificat luni Regulamentul de organizare şi funcţionare a sistemului de administrare a parcărilor publice, a ridicării şi blocării autovehiculelor. Normativul, care s-a dorit un regulament mai clar, pentru a nu lăsa loc interpretărilor, este mai restrictiv decât norma precedentă.

Astfel, dacă până acum parcarea neregulamentară a unui autovehicul putea fi sancţionată cu blocarea roţii, iar orădeanul avea de plătit 150 lei pentru a-şi elibera maşina, pe viitor blocarea autovehiculului va fi doar o măsură premergătoare.

Blocarea autovehicului se va face exclusiv în vederea ridicării lui, ceea ce înseamnă că şoferii amendaţi vor avea de plătit 300 lei. Excepţie vor face doar conducătorii auto care reuşesc să ajungă la faţa locului înaintea finalizării operaţiunii de ridicare, caz în care datorează doar jumătate din sumă.

Noul regulament prevede că agenţii de poliţie locală pot dispune ridicarea de pe domeniul public a vehiculelor şi remorcilor care staţionează pe spaţii verzi, în parcuri şi în dreptul căilor de acces în parcuri, pe aleile pietonale, în faţa porţilor imobilelor sau garajelor, pe căile de circulaţie din parcări, pe locurile rezervate persoanelor cu handicap sau maşinilor de intervenţie, pe locurile marcate ca interzise parcării, pe aleile dintre blocuri, pe pistele de biciclete, în dreptul locurilor de parcare dacă blochează accesul sau plecarea autovehiculelor şi multe altele.

Şoferii care parchează în locurile marcate drept parcare fără a achita taxa aferentă vor fi sancţionaţi cu plata unei taxe în valoare de 40 lei. În cazul în care nu achită taxa în 48 de ore aceasta va fi transformată în amendă contravenţională în valoare de 150 lei.

La trei amenzi contravenţionale de 150 lei nechitate şoferii riscă ridicarea maşinii, aceasta urmând să fie eliberată din depozit doar în schimbul taxei de 300 lei. Bineînţeles, după ce îşi vor plăti datoriile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
apare in HCL?
si nu zice nimic de cele parcate pe treceri de pietoni, pe cai de tramvai, pe piste de biciclete. cele de pe spatii verzi, ar fi destul ca le blocheaza, nu incurca circulatia.
Postat 11 Septembrie 2013, 02:49 de unu
Limba romana
"Maşinile blocate ca parcate neregulamentar vor fi apoi ridicate şi duse la depozit" Ma dan Simai sau cum te-oi numi, ai invatat limba romana sau maghiara sau turca sau ce? Nu-ti suna cumva neromineste fraza de mai sus? In loc de "apoi" mai romaneste suna sa pui de exemplu : "ulterior" ! Du-te de mai fa niscai cursuri analfabetule!
Postat 10 Septembrie 2013, 21:36 de citizen
Aloooooo...
...mare e nesimtirea higherilor de masini,cu s-au fara regulament!Hai sictir dlor comunitari..de ciinii vagabonzi cind va ocupati?????????
Postat 10 Septembrie 2013, 16:26 de ion
Bravo
Bolojan = masina de facut bani! Inapoi la Vadu Crisului - acuma arati si mai prost fara peria de chur!
Postat 10 Septembrie 2013, 16:11 de Bravo
alin
cum dracu e posibil sa primesti 150 de ron amenda pt o masina care nu au apucat-o sa o ridice hingherii si IN ACELASI TIMP AMENDA DE LA POL. RUTIERA DE 160 RONI tot pentru aceeasi contraventie ......? ma puteti lamuriii?....sau e tara lu papura voda.....daca o ridicao plateam 300 si nimic la politie ?
Postat 10 Septembrie 2013, 13:45 de alin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON