URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Februarie 2011, 09:22

Asociaţiile de proprietari, încurajate de municipalitate să îşi izoleze termic imobilele

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţiile de proprietari care nu fost cuprinse în programul guvernamental de izolare termică a blocurilor, dar doresc să execute aceste lucrări din fonduri proprii, vor fi încurajate de municipalitate să îşi ducă investiţia la bun sfârşit. Primarul Ilie Bolojan a anunţat miercuri, în conferinţă de presă, că va supune atenţiei Consiliului Local un proiect de hotărâre menit să sprijine eforturile orădenilor.

"Vom realiza pe cheltuiala Primăriei proiectul tehnic al lucrărilor şi vom scuti asociaţiile de taxele pentru certificat de urbanism, autorizaţie de construire şi toate taxele datorate unităţilor din subordinea Consiliului Local, astfel încât să susţinem izolarea termică a imobilelor integral şi nu pe bucăţi", a spus Bolojan.

Conform declaraţiei primarului, proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii publice în cursul săptămânii viitoare şi va ajunge pe masa consilierilor locali în cadrul şedinţei din luna martie.

Până în prezent, şapte blocuri au fost contractate pentru executarea lucrărilor de izolaţie termică prin programul guvernamental derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în vreme ce alte 10 blocuri aşteaptă avizul ministerului pentru începerea lucrărilor.

Municipalitatea vrea să sprijine orădenii să îşi reabiliteze imobilele datorită numărului mic de imobile cuprinse în programul guvernamental.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Pentru restul cetatenilor
Sa mori de ras nu alta. Tara arde si baba se piaptana. Primul cetatean a comentat la tema. Al 2-lea si-a revendicat nick-ul de la primul. Al 3-lea cetatean a facut misto de al 2-lea. Al 4-lea cetatean pune juridic punctul pe i. Asa ca din 6 comentarii doar 2 sunt la subiect. Si-acuma mai vin si io sa pun gaz pe foc. Conchid ca este incredibil ce usor sa insinuezi o diversiune si sa abati atentia de la subiect. Ma mir ca inca nu s-a ajuns la tema predilecta a comentatorilor: dusmanul milenar, ungurii. Fiti oameni cu scaun la cap si nu va mai luati din orice!
Postat 18 Februarie 2011, 14:57 de Alt cetatean
cand ai sa ti inregistrezi la OSIM
eu va inteleg DOLEANTELE dar inregistrati va la OSIM:)) stimate UN CETATEAN, pana atunci BYE< BYE DAC VREI CEVA legalizezi si platesti nu mergem pe abuz si CORUPTIE :))
Postat 18 Februarie 2011, 09:07 de pentr UN CETATEAN
Si io
io folosesc numele: un cetatean ,de vreo 30 ani,deci sunt veteran, asa ca d-lor de la postul 2 si 4: valeaa! :D
Postat 18 Februarie 2011, 03:59 de un cetatean
FRATE ia ti GANDUL
daca l ai folosit 2 ani e vremea sa l lasi si altuia probabil ai OBOSIT:)) e NATURAL
Postat 17 Februarie 2011, 14:57 de un cetatean
reforma statului
programul asta de reabilitare e dedicat primariilor agreate de guvernul boc. napastuitii de la cluj au reabilitat deja vreun sfert din blocuri, dupa o masuratoare ochiometrica. asa se guverneaza in uniunea europeana
Postat 17 Februarie 2011, 14:00 de leo
@un cetatean
Prietene, te rog, sa-ti schimbi numele cu care comentei deoarece eu il folosesc de cel putin 2 ani. Multumesc anticipat pentru intelegere!
Postat 17 Februarie 2011, 13:56 de un cetatean
trebuie sa schimbam ORADEA obligatoriu
iar carpim sa se vada ca am realizat ceva TREBUIE tot orasul ORADEA schimbat ca DECOR trebuie sa punem baza pe calitate nicidecum pe carpela , trebui stabilit cu DESING EXTERIOR stiti ce mi se pare STRANIU decontam delegatii in strainatate si ironie totii se grabesc sa ne cheltuiasa banii dar nu au capacitatatea de a face ceva pe furata lunga, mergeti sa vedeti cum sunt antifonate drumurile circulate intens, cum sunt protejate drumurile cu sisteme care sa impiedice accidentele, carpim acolo, merge mai carpim putin si acolo, stop cu banii sa facem proiecte care sa le punem in prcatica pente trei ani dar sa SCHIMBAM oradea, retauram tot ce este istoric-sunt valori nationale -PROiect PRIMORDIAL probabil UDMR il va sustine :)) fara ISTORIE Oradea nu exista si ff important zgomotul si praful de controlat, pe urma ne gandim la un ORAS plin de viata schimbam culorile pe cartiere :)) si restauram imobilele SOLIDE dar care necesita restaurari....BANII sunt sursa care trebuie procurata din EXTERIOR dar si interior dar asta se poate face pe termen lung dar de durata pentru urmatorii 20 de ani...SURSA de banii e tema principala pentru TOTII ORADENI cum putem atrage investitori?
Postat 17 Februarie 2011, 11:03 de un cetatean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON