URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 August 2013, 17:40

Asociaţia Firmelor Bihorene susţine intenţia lui Cornel Popa de dezvoltare turistică în Padiş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prin intermediul unei scrisori deschise date publicităţii joi, conducerea Asociaţiei Firmelor Bihorene arată că apreciază iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, de a organiza un aşa numit cluster - adică "o reţea inovatoare de organizaţii profesionale şi de dezvoltare" - de turism la nivelul judeţului.

Reprezentând 156 de firme, ce însumează aproximativ 10.000 de angajaţi, "Asociaţia Firmelor Bihorene îşi declară public susţinerea pentru orice măsură de promovare a turismului durabil şi pentru crearea valorii adăugate pentru industria turismului în judeţul Bihor", se arată în scrisoarea deschisă semnată de directorul executiv Radu Silaghi.

Organizaţia patronală precizează că are între membri şi tour-operatori, agenţii de turism, ghizi de turism, agenţii de evenimente, furnizori de cazare, astfel încât "experienţa acestora ar putea fi de folos în demersurile dumneavoastră lăudabile de dezvoltare explozivă a judeţului Bihor".

De asemenea, AFB afirmă că susţine necondiţionat dezvoltarea turismului şi serviciilor asociate acestora şi îşi oferă sprijinul pentru susţinerea iniţiativei lui Popa. "Dacă veţi considera că motivaţia şi calificarea membrilor noştri şi ale echipei de conducere sunt oportune pentru a sprijini iniţiativa dumneavoastră, suntem disponibili în orice moment pentru a fi contactaţi în vederea discutării detaliilor unei posibile colaborări", se arată în scrisoarea deschisă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
fUnduri judetene
Cris ... daca tot te vrei mare journalist, si ne obosesti cu astfel de "scrisori deschise" pana-n foondu` judetului , iar pe ros-socialisti te lauzi ca i-ai prins in offside .... ne-ai face placere daca ai verifica, aceasta minunata asociatie a lui neica-nimeni, primeste sau nu din fondul CJB , altfel nu exista explicatie ratzionala la astfel de texxxte (la pariu ca au "castigat "peste 100 de meleoane, dar nu te vei obosi :D )
Postat 10 August 2013, 08:58 de Crinuletz Pontescu
puppy-en-courism
asta-i stire ?! din 1980 toamna, nu am mai citit randuri mai libidinoase, gretzos tovarashi si prieteni ! chiar prinde astfel de mesaje lingvistice la popa ?! ar cam trebui sa se deliminteze , ati sarit calul , bleah !
Postat 10 August 2013, 08:50 de Crinuletz Pontescu
rasplata
Sunt doua motive pentru care d-ul Cornel Popa face acest demers ; 1.Sunt niste persoane importante care au cumparat terenuri in Padis de la celebrul Popa,patron al firmelor Cibela Group si care este in inchisoare in acest moment si care nu au putut construi nimic pana acum datorita impotrivirii celor de la Parcul Natural Apuseni. 2.Trebuiesc recompensati cei care i-au adus voturi d-lui Popa si care i-au solicitat teren in Glavoi,printre care sunt;Conti,patron al firmei Frigoconti,unul dintre cei mai aprigi sustinatori al d-lui Popa.Primarul comunei Pietroasa,Serparu,al carui socru are instalat un adevarat ,complex comercial in Glavoi,si multi altii.Dupa unele zvonuri ,cica Glavoiu ar fi fost parcelat,oricum exista cereri depuse la primaria Pietroasa pentru terenuri in Glavoiu.
Postat 09 August 2013, 19:19 de pietrosan
:)
Frumoase cabane. :) Noi nu ne permitem sa ni le construim...lasati-ne in saracia si-n corturile noastre.
Postat 09 August 2013, 09:18 de Felicia
Marea imparteala !
POPA CORNEL vrea sa imparta si sa ,, legalizezez '' fuirtul din Padis. Incapabil sa atraga fonduri si sa demareze proiecte aducatoare de bani ,imparte ce crede ca este ,,a lui'' . Cui !? Acolitilor si interlopilor care direct interesati il inconjoara .
Postat 09 August 2013, 08:45 de bihorean
fara autorizatie
ma uit la acea poza domnule cornel popa si as fi tare recunocastor daca ati scrie aici domnule presedinte numarul autorizatiei de constructie pentru acele constructii.....eventual proprietrii. dar proprietrii vii spun eu ....unul lucreaza la ITRSV iar unul e interlop, nu va dau nume dar astept numarul autorizatiei care stiu ca nu exista....acest gen de turism promoveaza domnul cornel popa oameni buni,....asa vrea sa arate padisul si asta numeste el dezvoltare.......RUSINEEEE
Postat 08 August 2013, 23:16 de eu stiu
Turism balnear
De ce nu dezvoltati turismul balnear:Tamaseu, Bors,Tinca...etc, sunt lasate de izbeliste.Ce tot aveti cu muntele si padurile.Nu ajunge ca s-au defrisat ilegal atatea paduri? Tineti neaparat sa va instalati cu modernizarea voastra pana in varful muntelui.In padurile occidentale nu mai traiesc demult animale salbatice pt ca omul s-a bagat peste tot cu modernizarea lui.
Postat 08 August 2013, 18:48 de Boom
nasol
pai nu sunteti in stare sa aduceti turisti in felix de pe afara?aa, acolo e mai ieftin terenul,aicia e scump,turisti oricum merg acolo si mai mult prefera salbaticia in locul hoteluriilor si cabanele de lux,nu stiti numai sa stricati natura!
Postat 08 August 2013, 17:51 de bubico
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON