URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 August 2014, 16:25

APIA verifică animalele fermierilor care au cerut ajutoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va efectua în perioada următoare un control la faţa locului pentru acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) în sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine şi a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, în anul 2014. În ultima categorie sunt incluşi producătorii din zonele de munte, precum Căbeşti, Roşia, Şinteu, Pietroasa, Şuncuiuş, Tărcaia, etc.

"Eşantionul cu beneficiarii care vor fi supuşi controlului la faţa locului a fost extras, în urma unei analize de risc, de către o Comisiei de eşantionare înfiinţată la nivelul APIA Bucureşti. Va fi verificată respectarea obligaţiilor pe care solicitanţii de sprijin specific acordat producătorilor de lapte şi carne de vită din zonele defavorizate şi le-au asumat la depunerea cererilor", a anunţat, printr-un comunicat de presă, Florian Pavel, directorul executiv al APIA Bihor.

Concret, va fi controlată existenţa efectivă a animalelor în exploataţie, inclusiv a celor care nu fac obiectul cererii depuse. De asemenea, va fi verificată existenţa crotaliilor (numere de identificare), a paşapoartelor în original, înregistrarea în Registrul Naţional al Exploataţiilor, dar şi a documentelor justificative pentru ieşirea din exploataţie, după caz.

"În cadrul activităţii de control la faţa locului pentru ajutorul specific acordat producătorilor de lapte şi carne de vită din zona defavorizată vor fi controlate un număr de 471 de exploataţii, respectiv un număr de 113.827 animale", a mai precizat Florian Pavel.

Beneficiarii trebuie să menţină animalele în exploataţie pentru o perioadă mai lungă, în funcţie de tipul de ajutor solicitat: ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine - 90 de zile de la data limită a depunerii cererii (20 iunie 2014) respectiv 17.09.2014 inclusiv; ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate - 100 de zile de la data limită a depunerii cererii (20 iunie 2014) respectiv 27.09.2014 inclusiv; ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate - 6 luni de la data limită a depunerii cererii (20 iunie 2014) respectiv 21.12.2014 inclusiv.

"Animalele găsite la control fără numere de identificare, cele incorect identificate şi cele care nu sunt găsite, în urma controlului administrativ, în exploataţie la datele obligatorii de retenţie mai sus specificate sunt animale nedeterminate, care generează penalitaţi sau excluderi de la plată, după caz", se mai arată în informarea APIA Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@nutu
Nutule te vei clarifica daca esti in esantionul de control, deoarece lipsa Registrului individual al exploatatiei te va exclude de la plata. Fii atent când citesti, iar daca pricepi mai greu,INTREABA reprezentantii APIA. Numai bine.
Postat 18 August 2014, 16:18 de safe
ne-clar
Concret, va fi controlată existenţa efectivă a animalelor în exploataţie, inclusiv a celor care nu fac obiectul cererii depuse. De asemenea, va fi verificată existenţa crotaliilor (numere de identificare), a paşapoartelor în original, înregistrarea în Registrul Naţional al Exploataţiilor, dar şi a documentelor justificative pentru ieşirea din exploataţie, după caz........ SA INTELEG CA REGISTRUL INDIVIDUAL AL EXPOLOATATIEI NU IL VERIFICATI??? OK!!!!!!
Postat 17 August 2014, 16:02 de nutu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON