URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
03 Iulie 2013, 13:41

APD Oradea ia "la mişto" strategia judeţului: metrou Oradea - Beiuş, proclamarea Marelui Ducat şi video-chat cu politicienii care fug de alegători

Asociaţia Pro Democraţia, clubul Oradea, protestează faţă de "neseriozitatea" cu care Consiliul Judeţean Bihor tratează problema viitoarei strategii de dezvoltare a judeţului pentru perioada 2014 - 2020. În acest sens, liderii organizaţiei au anunţat, miercuri, că vor face, în teren şi în spaţiul virtual, un chestionar la băşcălie.

Chestionarul cuprinde propuneri mai mult decât fanteziste de dezvoltare a judeţului precum: construcţia unei linii de metrou Oradea - Beiuş, înfiiţarea unui video-chat pentru politicienii care nu mai au curaj să se întâlnească cu alegătorii, proclamarea Marelui Ducat al ZMO cu centru la Oradea şi înfiinţarea unei ligi de fotbal al ducatului, pentru ca şi FC Bihor să poată încheia un campionat pe podium.

"Acest chestionar este pe atât de serios pe cât de serioasă este relaţia Consiliului Judeţean cu cetăţenii şi cu organizaţiile neguvernamentale", a declarat, miercuri, Adrian Şimon, membru APD Oradea, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate, în lipsa unui sediu, în Parcul 1 Decembrie.

Şimon a arătat că în condiţiile în care strategia comandată companiilor Romactiv Business Consulting şi Geastrategy & consulting pentru suma de 90.000 euro va trebui finalizată până în octombrie, iar forma finală a procesului de regionalizare va fi făcută publică abia în noiembrie, conţinutul documentului va fi cel puţin lipsit de actualitate, pe motiv că nu va ţine cont de reforma administrativă.

"Dacă noi ne vom încadra din noiembrie în regiunea Nord-Vest, ce sens are să facem, cu 90.000 euro, o strategie de dezvoltare a judeţului pe următorii şase ani, doar pentru judeţul Bihor?", a întrebat retoric Adrian Şimon.

Pentru a dovedi însă, că intenţiile lor sunt serioase, membrii APD Oradea au trimis consilierilor judeţeni un email cât se poate de sobru în care le-au ridicat o dilemă morală.

"În condiţiile în care fiecare consilier judeţean şi-a câştigat mandatul făcând nişte promisiuni în campania electorală, i-am întrebat ce vor face în cazul în care priorităţile din strategia de dezvoltare nu vor coincide promisiunile pe care le-au făcut", a spus Florin Budea, membru APD Oradea.

Deşi a trimis emailul tuturor membrilor Consiliului Judeţean, reprezentanţii APD nu speră la nicio reacţie din partea aleşilor. "Cel mult îşi vor întreba şefii dacă pot să răspundă. Eu unul nu ştiu nicio iniţiativă a vreunui consilier judeţean. Aleşii sunt o simplă maşinărie de vot", a afirmat Şimon.

Reprezentanţii APD mai spun şi că CJ este o instituţie opacă şi lipsită de activitate, în condiţiile în care la un an de la alegerile locale, vicepreşedinţii Ioan Mang şi Alexandru Kiss nu au nici acum stabilite atribuţiunile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
replica la articol
Somnul ratiunii (natiunii romane) naste monstrii (politicieni politruci care manipuleaza opinia publica romana in directia dorita de ei ADEVARATE si DREPTE afirmatiile celor de la Pro Democratia Oradea , dar nebagarea de seama ignoranta lor si acetatenilor bihoreni a facut ca politicienii locali sa conduca judetul Bihor dupa bunul lor plac si interesul lor personal si ignorare interesele tuturor cetatenilor , politicieni locali indiferent de partid ca mafia transpartinica politica este vasta mint frumos cetateni bihoreni ca sa traiasca ei mai bine in rtest ne vedem peste 4 ani la alegeri iarasi cind cu o punga de faina cu ulei se vor cumpara voturile romanilor trist dramatic dar adevarat!:))=))Catre carcotasi care scriu contra Pro Democratia Oradea ca sa stie ca nici macar sediu unde sa-si desfasoare activitatea asociatia acesta democratica nu exista, pt ca alte ONG (politice ) ramuri ale partidelorpolitice care au sedii , asa ca sa nu vorbesca contra Pro Democratia Oradea Este greu ca sa fii sarac si cinstit (pro democratie) dar este frumos drept si civic ca nu are nimeni sa-ti reproseze nimic contra, sa fii echidistant , Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 04 Iulie 2013, 06:54 de Romanul Simplu
doi bufoni
Era sa uit: culoarea papagalilor este portocalie (Budea) cu verde (Simon). Prietenii (Filip si Kiss) stiu de ce!
Postat 03 Iulie 2013, 22:44 de io
doi bufoni
Doi circari ratati, Budea si Simon fac bufonerii de suparare ca nu primesc fonduri de la primarie. Ce-a ajuns si Pro Democratia, o maimutzica in mana a doi papagali fara ocupatie!
Postat 03 Iulie 2013, 22:16 de eu si cu mine
Operativ
"Strategia" cu pricina seamana,de fapt,cu o actiune operativa...de-a dirija o suma de bani spre niste conturi
Postat 03 Iulie 2013, 20:02 de gyorgy tozser
PeNaLi -Bihor
P.e.N.a..L.i Pe d-l P0PA CORNEL il omoara chefurile ,betiile ,curvele si noptile pierdute la jocul de poker in diverse locatii ,fie la NOJORID fie la CHISCAU cu libidinosii din jurul sau precum MARELE CONTY ,ZDREANTA DE PETI si lista ar putea continua...... Acest individ si-a facut campanie si a castigat in total trei mandate pe acest D.N.76 ,CU PROMISIUNI DE CAMPANIE ,RAMASE BINENTELES LA STADIUL DE MINCIUNI.L-AM VOTAT CONSTANT DIN 2000 INCOACE DAR NU O SA-L MAI VOTEZ NICIODATA ,DEJA IL REGRET PE RADU TARLE ,ASTA MACAR A FACUT CEVA PENTRU BIHOR.MA-M SATURAT DE MINCIUNILE Pe.Na.L-istilor si de POPA CU CACATII DIN JURUL LUI! 1 postat de: Votant P.N.L
Postat 03 Iulie 2013, 17:17 de PNL-IST
TONOMATE PD-L iste ! :))))
PRODEMOCRATIA ASTIA SUNT NISTE TONOMATE ALE LUI BASECU! JENANT !!!
Postat 03 Iulie 2013, 16:23 de HOREA
Chestionar
Generalizarea jocului de cărţi CRUCIAŞ(cruce) prin bunăvoinţa preşedintelui CJ Bihor şi înlocuirea goarnei de la vioară cu trombonul aleşilor judeţeni.
Postat 03 Iulie 2013, 15:45 de Sargon
PRO
Cultura. Generalizarea concursului, organizat de preşedintele CJ Bihor, "jocul de cărţi-Cruce" specific judeţului şi înlocuirea goarnei de la vioară cu trombonul aleşilor judeţeni.
Postat 03 Iulie 2013, 15:42 de Sargon
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON