URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Iulie 2012, 21:55

Antonescu despre Băsescu, la Oradea: "Nu există sfârşit mai jalnic pentru un om politic!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La mitingul de marţi seară de la Oradea, preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, l-a atacat dur pe Băsescu şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să meargă duminică la referendum.

PDL, o sectă fanatică

"Vreau să vă spun de ce sunt în faţa dumneavoastă. Din două motive simple şi clare: primul este acela că împreună cu aceşti oameni, Victor Ponta, Daniel Constantin şi alţii am construit ceva foarte important pentru România. Am fost împreună în Opoziţie şi am rezistat atunci când era mai greu, când frica îi cuprinsese pe oameni, atunci când toate pârghiile puterii erau în mâna acestei secte fanatice, conduse de Băsescu, care luptă şi azi împotriva poporului român şi care se numeşte PDL", a început Crin Antonescu, stârnind huiduieli la adresa preşedintelui suspendat.

Preşedintele interimar şi-a explicat prezenţa pe scena de la Oradea, într-un miting politic, şi datorită faptului că la întrunire s-au strâns reprezentanţi ai administraţiei locale, ai Guvernului şi ai Parlamentului. "Ei vă reprezintă pe dumneavostră. De aceea sunt împreună cu ei, pentru că sunt împreună cu dumneavoastră", a spus acesta.

Jos masca

Antonescu a criticat, apoi, dorinţa PDL-iştilor de a boicota referendumul. "Astăzi, dragi compatrioţi, ultimele măşti au căzut, ultimele minciuni s-au spus. Acum 48 de ore, Traian Băsescu minţea cu bună ştiinţă spunând cu gura lui că trebuie să vină la vot toţi cetăţenii României, că i-ar fi ruşine să se întoarcă la Cotroceni la masa verde, că însăşi credibilitatea de ţară democratică a României trebuie apărată prin participarea cetăţenilor la referendum. Adevărat! După nici 48 de ore aruncă jos din disperare masca şi spune că nu mai are curajul de a se confrunta cu votul cetăţenilor. Le spune: Staţi acasă, mi-e frică de votul vostru. Iar eu vă spun: Veniţi şi votaţi, orice aţi vota!", a tunat Crin Antonescu.

"Traian Băsescu face încă un rău enorm României. Îl face pentru multă vreme, ţipând astăzi, la o săptămână înainte de alegeri, că va fi fraudă, strigând astăzi că a fost şi este o lovitură de stat. El face un rău enorm. Nu mie, nu lui Ponta, ci acestei ţări. Toată lumea în România ştie că o lovitură de stat nu se dă cu Parlamentul, cu hotărâri ale Curţii Constituţionale, nu se dă chemând oamenii la vot. O lovitură de stat se dă cu tancurile, cu armata", a spus şeful interimar al statului, subliniind că afirmaţiile lui Băsescu sunt nedemne şi concluzionând: "Nu există sfârşit mai jalnic pentru un om politic democrat! Îmi pare rău pentru Traian Băsescu!".

Întrerupt pentru un minute de scandările "Jos Băsescu!", Crin Antonescu a preluat ideea: "Mai jos de atât nu se poate".

Cu justiţia la mână

Preşedintele interimar a arătat că nu USL este cea care se ascunde de justiţie. "De 8 ani de zile Băsescu are justiţia pe care a vrut-o. De 8 ani de zile, Traian Băsescu face dosare, vorbeşte despre dosare, ameninţă cu dosare. Niciunul dintre noi nu s-a ferit din calea justiţiei", a spus Antonescu, precizând că alţii, precum Elena Udrea, Adrian Videanu, Sorin Blejnar, Emil Boc "sunt cei care încearcă în spatele lui Traian Băsescu - ţinut cu orice preţ la putere - să scape de mâna grea şi dreaptă a justiţiei".

Pe un ton vehement, Antonescu a avertizat că, deşi "nu înţelege democraţia unei ţări prin numărul de cătuşe ca Băsescu şi Macovei", "cine şi-a bătut joc de ţara asta furând banii de la gura copiilor voştri trebuie să plătească şi va plăti!".

Preşedintele interimar le-a transmis un mesaj şi liderilor europeni, prevestind dosare grele. "Vă asigur domnule Barosso, doamnă Merkel că după plecarea lui Băsescu, justiţia va face spectaculoase progrese în condamnarea corupţilor", a mai spus Crin Antonescu, acompaniat de o serie de scandări "Jos Băsescu!".

Miza pe "voinţa poporului"

Pe scena din Parcarea Independenţei, Antonescu a adus în discuţie şi condiţiile de validare a referendumului din 29 iulie, spunând că situaţia este una "grea şi nedreaptă". "S-au pregătit cele mai incorecte condiţii pentru ca, în ciuda votului a milioane de oameni, Traian Băsescu să rămână la putere. Suntem în situaţia frustrantă, scandaloasă, nedemocratică în care un om, teoretic şi cu zero zoturi - pentru că şi-a alungat de la urne toţi susţinătorii - să-şi bată joc de votul a 6-7-8 milioane de oameni şi să revină la putere!".

De aceea, românii au fost îndemnaţi să iasă la vot. "În faţa unei asemenea situaţii trebuie să fim calmi, să avem înţelegerea importanţei pe care fiecare dintre noi o are şi să venim la vot, în aşa fel încât toată lumea să tacă în faţa voinţei poporului român, toată lumea să respecte dorinţa cetăţenilor României de a începe o viaţă nouă, fără şi după Traian Băsescu, fără şi după clica lui", a rostit preşedintele interimar în aplauzele publicului.

El a spus că dacă în 1989 românii şi-a câştigat libertatea cu sânge, pe 29 iulie 2012 trebuie să-şi dea doar votul. "Să ne dovedim o naţiune demnă, care-şi decide soarta prin prezenţă, nu prin absenţă, şi să-i convingem pe toţi compatrioţii noştri că în mâna fiecăruia dintre noi, în voinţa fiecăruia dintre noi stă prezentul şi viitorul acestei ţări", a spus Antonescu, încheindu-şi discursul în aplauzele mulţimii, cu cuvintele: "Duminica viitoare vom fi liberi, prin votul nostru! Vă mulţumesc, Doamne ajută, victorie!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
@Apolitic.
Nu esti apolitic, esti indobitocit (si ca tine sunt milioane, din pacate !) de antenele lui felix ! Nu vedeti ca li se rupe la gunoaiele astea din usl de parerea voastra/noastra ?! Chiar asa v-au spalat creierul sau ce aveti in tartacuta ?! La referendumul din 2009 52% prezenti a vot au votat peste 70% pt. parlament unicameral, cu 300 de membri ! Si ?! Cui i-a pasat de parerea poporului, cel pe care zic ca-l ,,reprezinta'' ei, usl-istii ? Bun, admitem ca pdl-ul n-a vrut (!!!!) Acum, derbedeii astia din usl au CRESCUT numarul trantorilor din parlament (smecheria cu 7% minoritari). Asa ca nu veni, tu, ,,apoliticule'' si alti raspandaci sa ne prostesti pe noi cu basme, cu jilava, cu cotroceni, cu.... apropos, esti in urma, ai uitat de vila Dante... Se poate ?!
Postat 26 Iulie 2012, 07:06 de .
Copy-Paste-Delete
Un hot si cu un repetent ce nu cunoaste nici macar limba Engleza, vor sa conduca Romania. Halal alternativa la Basescu. Nu o sa particip la vot ca sa legitimez incalcarea pe fata a Constitutiei si modificarea legilor in functie de interesele lui Voiculescu, un colaborator al securitatii, demonstrat oficial, ce vrea acum sa numesca presedintele Romaniei si sa scape de dosarele penale.
Postat 25 Iulie 2012, 19:15 de Cristi
faradelegi
tara in criza, taxe marite, lovituri de sta,t inchiderea romaniei dar trebe s-a fii ori oltean ori moldovean ori prost s-a mai crezi ce spun cele doua papusi nebune basca ca unul ca bolo sparge bani primariei pe mitinguri si afise de unde dracu au astia USL milioane de euro s-a dea pe afise cand bani de pensii numai promisiuni.
Postat 25 Iulie 2012, 18:05 de io
De retinut!
Este bine sa facem urmatoarea precizare. Duminica nu alegem intre Basesci si Antonescu, ci decidem drumul lui Basescu, spre Jilava sau Palatul Cotroceni.
Postat 25 Iulie 2012, 14:36 de Apolitic.
jos mincinosii si privilegiatii
Mi-e dor de Prostanacu, mi-e dor de Tarcianu, nu mai vreau sa vad sau aud plagiatori,hoti,mincinosi,puscariabili,incompetenti. Nu puteti pacali cursul valutar si inflatia.
Postat 25 Iulie 2012, 11:17 de Euroiul
Constitutie
Antenescule, jalnic e sa aduci 50 de de autocare cu sustinatori de toate colturile tarii, jalnic va fi modul in care vei iesi tu din politica. Apropo, ce cautai tu la mitingul USL? Ce cauta un Presedinte la mitingul unui partid? Nu cumva incalcai Constitutia? Nu pentru asta l-ati suspendat pe Basescu?
Postat 25 Iulie 2012, 10:45 de oradean
@un om
Tu te gasesti sa vorbesti de intoxicare si de spalare pe creier. Mai muta si tu canalele, nu ramane blocat pe Antene !
Postat 25 Iulie 2012, 10:42 de oradean
Salutul
aceasta , de tip Fhurer, nu prea se potriveste acestui om bolnav....
Postat 25 Iulie 2012, 10:17 de Bishop
turiștii electorali
Era plin de moldoveni la miting aseară. Parcau autobuzele pe străduțe lăturalnice și coborau ăia morți de beți din ele. Văzut cu ochii mei.
Postat 25 Iulie 2012, 09:51 de Dimi
@oradean@probase
Mai luati si voi o pauza ca v-o fi tare greu! Tot voi ati comentat aiurea pe forumuri si inainte de locale. Si s-a adeverit ca habar nu aveti pe ce lume traiti! Si acum bateti campii...si ii bateti....Cred vi s-a facut o spalare reusita de creier. Un om caruia i-a mai ramas macar un neuron in stare de functionare nu poate gandi si vorbi asa ca voi! Mai scutiti-ne de intoxicarile voastre!
Postat 25 Iulie 2012, 07:52 de un om
soooomn usoooor, puisoooor!
iubita lui mami crinulet, du-te puiu mamii si te culca un pic, pana maine la apusul soarelui, capul iti vuieste, gura ti-o ia razna, pletele tale sunt agresate de radiatiile soarelui, buzele sunt crepate de vantul uscat! du-te puiule si dormi! lasa-i pe altii sa faca politica, sa vezi ce frumos e la gradinita, ai nisip cat vrei si daca esti cuminte, primesti si un luciu de buze!
Postat 24 Iulie 2012, 23:21 de pro base
Miting USL
Au fost in jur de 2000 de oameni din care doar aproximativ 500-600 erau USL-isti bine organizati, cu pancarde si in grupuri pentru a cuprinde intreaga parcare si care se manifestau zgomotos si cu patima. In jur de 1000 de oradeni erau prezenti acolo din curiozitate si stateau pe margine fara a se implica activ in scandari. Alte cateva sute erau din staful USL , politisti in civil si in uniforma, SPP, alte servicii si massmedia. Prezenta a fost umilitoare pentru USL, mitingul avand loc intr-un oras cu primar USL ce a castigat pe merit cu un procent f mare alegerile. Daca ar fi fost asa cum spunea USL-ul si romanii il urasc atat de mult pe Basescu, trebuiau sa fie minim 10000 de oameni la un oras cu sute de mii de locuitori. Discursurile celor doi lideri au fost jalnice si au insultat inteligenta majoritatii celor prezenti. Poate ca astfel de discursuri tin prin Moldova si Bucuresti, dar aici in vest, unde oamenii sunt mai rasariti nu pot fi pacaliti asa de usor. Afirmatii de genul-Basescu a furat painea de la gura copiilor vostri - sau- Basescu si Ungureanu vor sa vanda tara strainilor au starnit zambete ironice din partea celor de pe margine. I Bolojan nu trebuie condamnat, si-a fac
Postat 24 Iulie 2012, 22:30 de Oradean
pastorul somnoros
asta se credea la ceva adunare,atat mai lipsea sa faca lumea plecaciuni,ce discurs dom-le,parca vindea ceva,numai ca nimeni nu cumpara.:)))
Postat 24 Iulie 2012, 22:25 de nenea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON