URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 26 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bihorul nu stă grozav cu conectivitatea. Autostrada zace în nelucrare de 20 de ani și, deși tronsoanele din județ sunt licitate și atribuite, încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că Guvernul nu mai are nicio lețcaie.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Ianuarie 2012, 11:49

Andreea Bănică şi Corina îi întreţin anul acesta pe oaspeţii lui Ţiriac la vânătoarea de la Balc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La fel ca în fiecare an în cel de-al treilea weekend din luna ianuarie, magnatul Ion Ţiriac organizează şi 2012 tradiţionala Vânătoare de la Balc, la care sunt invitaţi politicieni şi oameni de afaceri influenţi din toată lumea. Vânătoarea va avea loc pe 20 şi 21 ianuarie, în zilele de vineri şi sâmbătă.

Potrivit Realitatea Tv, deţinută acum de omul de afaceri Elan Schwartzenberg, apropiat al lui Ţiriac şi participant constant la vânătoarea de la Balc, au primit invitaţii George Marsan, primarul oraşului Monte Carlo, Erich Hampel, manager Unicredit Bank Austria, Alfred Baumhauer, fabricant Cartier, Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului cu acelaşi nume, Klaus Mangold (DaimlerChrysler), Siegfried Wolf, preşedintele companiei Magna Europa, Franz Rauch, cel mai mare producător de sucuri naturale din Europa, Rudolf Streicher, politician austriac, fost ministru în mai multe guverne, Inigo Herrera, fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Alături de ei, vor veni probabil la Balc şi câţiva afacerişti români, menţionează sursa citată, adăugând că mulţi dintre invitaţii din 2011 vor reveni, fiind atraşi atât de "emoţia partidei de vânătoare, cât şi de programul artistic pregătit de Ion Ţiriac".

Aşa cum s-a obişnuit, Ţiriac le va oferi invitaţilor săi şi un program de divertisment. Dacă anul trecut invitaţii lui Ţiriac au asistat la spectacole de muzică şi dans cu Anna Lesko şi Lavinia, ex-Spicy, de data aceasta cele care le vor cânta magnaţilor în prima zi sunt Andreea Bănică şi Corina Bud. Bineînţeles, asta, după ce în prealabil va cânta un taraf de muzică populară.

Anul trecut, circa 30 de participanţi au vânat 207 mistreţi pe domeniul de la Balc.

Vânătoarea de la Balc organizată de Ţiriac a devenit o tradiţie. Ea are loc în incinta împrejmuită a domeniului cinegetic de la Balc, cu o suprafaţă de 1.400 de hectare, care înainte de 1989 era folosit de fostul dictator Nicolae Ceauşescuşi în perimetrul căruia mistreţii sunt crescuţi anume pentru a fi "sacrificaţi".

În timp, între invitaţii lui Ţiriac în Bihor s-au mai numărat şi fostul premier Adrian Năstase, Max Emmanuel von Thurn und Taxis (latifundiar german activ în agricultură şi industria chimică), Carlo Pesanti (preşedintele Italcementi), Tinu Sebeşanu (managerul Howard Johnson Grand Plaza), scriitorul Dan Chişu şi alţii.

În fiecare an, asupra evenimentului planează misterul. Cu foarte puţine excepţii, Ţiriac a interzis accesul presei în incinta fondului de vânătoare, după ce în 2005, BIHOREANUL, singura publicaţie prezentă la vânătoare, a dezvăluit povestea celor 185 de mistreţi răpuşi atunci, fapt ce a dezlănuţuit la nivel naţional polemica: hobby sau masacru?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
DaimlerChrysler
De mult nu mai e DaimlerChrysler, draga gazetarule!
Postat 12 Ianuarie 2012, 17:12 de gigi
masacrul mistretilor
poate avem noroc anu asta si se prabuseste vreun avion pe bune, nu ca data trecuta...
Postat 11 Ianuarie 2012, 22:26 de mistret
Impotenti complexati
Sper sa se impuste cacanarii astia in barbatia care le lipseste.
Postat 11 Ianuarie 2012, 19:58 de Bihorean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9733 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON