URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
22 Noiembrie 2013, 17:51

Ambasadorul Republicii Coreea către Oradea: "Avem nevoie de învăţământ de calitate pentru copiii coreenilor"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Facilităţile oferite investitorilor nu sunt totul. Într-un climat concurenţial tot mai agresiv între comunităţile dispuse să atragă investitori, Oradea va trebui să îşi completeze oferta cu măsuri de creştere a calităţii vieţii, de la modalităţi de petrecere a timpului până la oportunităţi de educaţie pentru copiii ex-paţilor.

"Avem nevoie de un învăţământ de calitate pentru copiii noştri. Dacă ar fi mai multe şcoli ar veni mai mulţi coreeni în Oradea", a declarat vineri, la Oradea, ambasadorul Republicii Coreea de Sud, Im Han-taek.

Excelenţa sa a mai vorbit despre necesitatea amenajării de spaţii publice pentru petrecerea timpului liber, de parcuri pentru recreere şi spaţii de joacă pentru copii. Toate acestea constituie în ochii potenţialilor investitori coreeni atuuri care i-ar putea determina să se stabilească în Oradea.

Ambasadorul a participat în cursul dimineţii de vineri la o întrevedere cu preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, viceprimarul de Oradea, Mircea Mălan, deputatul Ioan Cupşa, preşedintele grupului de prietenie româno-coreean şi directorul parcurilor industriale Eurobusiness, Delia Ungur.

În cadrul întâlnirii au fost discutate oportunităţile de afaceri din Oradea, dar şi facilităţile pe care trebuie să le ofere municipiulul pentru a deveni atractiv în ochii investitorilor.

Oradea ocupă locul trei în topul oraşelor cu cele mai mari investiţii coreene după Bucureşti, capitala care dictează pulsul economic al ţării, şi Mangalia, unde grupul Daewoo a preluat în 1997 şantierul naval cu acelaşi nume.

Investiţiile coreene în Oradea se ridică la peste 50 milioane dolari. Numai grupul Shin Heung a investit în parcul industrial Eurobusiness peste 30 milioane dolari.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
coreeni = nemernici
La ce le trebuie scoli??? Pramatiile de copii emo pe care le au nu sunt capabili sa mearga la scoala! Stiu eu asa cum multi o stiu, cati copii de coreeni au fost "ajutati" cu interventii maaaari ca sa promoveze anu' (la scoli Oradene - unii chiar la scoli unde se preda in lb engleza)... Aveau absente de puteau fi exmatriculati in primul semestru... De engleza, ce sa mai vorbim! Stiu engleza copii coreeni cam cat au uitat parintii lor, care de abia rup cateva vorbe... Si nu cred ca parintilor romani le-ar conveni ca si copiii lor sa aiba colegi de clasa coreeni; fara gluma, acestia sunt TOTI EMO! In plus, firmele astea coreene din Oradea, cel putin SHC (second hand company) atata numai ca le da catorva sute de oameni o ocupatie, ca in restr.... calificare nu le da, nervii li-i distruge, de bani ce sa mai vorbim sau de avantaje nonmateriale! Astia ar trebui pusi la zid si impuscati! Stimati cititori: puteti crede ca in 2013 mai exista muncitori plesniti la locul de munca de catre superiori (superiorii coreeni)??? Credeti-ma ca exista! In plus , ii agaseaza pe oameni, mental, in asa fel incat multi dintre ei nu-si gasesc linistea sufleteasca pana nu pleaca din firma!
Postat 23 Noiembrie 2013, 23:01 de Citizen X
AHA
Bai, tu cere numai drepturi ca salarii sa le dea altii... Eventual vaezi daca poti obtine niste scutiri in acest sens, respectiv sa le dea statul salariile iar voi sa ramenti cu profitul, ca deh, voi ati adus de lucru....
Postat 23 Noiembrie 2013, 20:14 de Take it
Bate saua ca sa priceapa calul
Bolojan nu le are nici cu invatamantul in limba romana dar cu cel in limbile eventualei clase muncitoare straine. De vazut in acest context cazul prietenului Negrean de la Inspectoratul Scolar care confunda scoala cu ringul cocosilor cu creasta taiata.
Postat 23 Noiembrie 2013, 10:13 de Bowl
hahaha
BA CUPSA BA HAHALERA CE N-AI DUS-O DE ANIMATOARE PE PESTIOAICA DERECICHEI ZISA SI SHRECK? CA AILALTA PROSTITUATA,TODITA LELEANA ZISA SI SCKONCSU E PLECATA LA PRODUS IN CRETA?FACEAI SI TU O CHESTIE BA BELITULE...
Postat 23 Noiembrie 2013, 09:26 de Balicozaur de Bihor
limba nostru-i un comore...
da chiar asa, nu seamana coreana cu ungureasca ? amandoua fiind de sorginte asiatica.
Postat 23 Noiembrie 2013, 08:54 de book
Si oradenii au nevoie de salarii
Sa ramana in coreea :) au destul orez.
Postat 22 Noiembrie 2013, 22:38 de ionut
@s
Tu in schimb dupa cum vorbesti se vede clar ca esti destept si ai un IQ foarte ridicat, aproape perfect, de 100 %
Postat 22 Noiembrie 2013, 22:09 de Dorin
@Dorin
Esti prost !! Nu ca nu ai avea dreptate oin ceea ce vorbesti dar cum vorbesti esti prost !
Postat 22 Noiembrie 2013, 20:25 de s
Nu avem nevoie...
De gunoaie gen Hanil si Shin Heung nu avem nevoie. Din pacate altii in Bihor nu prea au venit. Acum ce dracu vrea asta sa avem si invatamant in limba coreeana? Sa incerce cu maghiara ca tot din Asia provine.
Postat 22 Noiembrie 2013, 18:36 de Dorin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON