URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 13 IANUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iureș în mișcarea studențească românească. Pentru prima oară după ani buni, studenții se revoltă, motivul fiind că li se suprimă dreptul elementar de a se da cu trenul pe tot cuprinsul patriei, la prețuri simbolice.
Zic şi eu
Adrian Cris
Călin Puia nu e zburat de la șefia DGASPC pentru că are pile la Bolojan. Este convingerea multor angajați ai acestei instituții, formată din mai multe motive. Unul ține de cronologie: Puia - care în 2012 câștigase un concurs (e adevărat, se știe cum sunt acestea în sectorul public), dar a fost suspendat până în decembrie 2022 - a revenit pe funcție în mandatul lui Ilie Bolojan, în ianuarie 2023...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că intrarea în Spațiul Schengen este un lucru bun pentru români?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât discuțiile în sfera politică cu privire la formarea unui guvern sunt extrem de tensionate, este important de cunoscut modul în care funcționează un guvern după alegeri, pe de o parte, iar, pe de altă parte, cum „răspunde” un guvern în fața parlamentului pe durata întregului său mandat...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Iulie 2012, 14:49

Alte trei vieţi vor fi salvate, după ce familia unui orădean în moarte cerebrală a acceptat să îi doneze organele

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei vieţi vor fi salvate, iar două persoane vor putea să vadă, după ce familia unui orădean de 60 de ani a acceptat să doneze organele acestuia.

"Este vorba de un pacient de 60 de ani, a cărui familie a fost de acord cu donarea de organe. Bărbatul a ajuns la noi în cursul zilei de ieri (miercuri - n.r.), după ce a făcut o criză de epilepsie şi a intrat în stop cardio respirator. El a fost resuscitat, însă nu şi-a revenit, şi am demarat protocolul de declarare a morţii cerebrale", a declarat BIHOREANULUI dr. Carmen Pantiş, coordonatorul programului de transplant în Bihor şi medic la secţia de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, unde se efectuează operaţia.

Operaţia de prelevare a început joi la prânz, la Spitalul Judeţean, şi se estimează că va dura până la ora 17. La intervenţia chirurgicală participă medici din Bucureşti, Cluj şi Oradea care extrag ficatul, rinichii şi corneea. 

Ficatul va fi transportat joi după amiază la clinica Fundeni din Capitală, rinichii vor fi duşi la Institutul de Transplant Renal din Cluj, iar corneea va ajunge la Spitalul Militar Central, urmând să fie transplantate unor pacienţi care se află pe lista de aşteptare. "Practic, trei vieţi vor fi salvate, iar doi oameni vor vedea", a mai spus Pantiş.

Este cea de-a şasea operaţie de prelevare de organe desfăşurată în acest an la Oradea. Oraşul de pe Criş se află în continuare pe primul loc în ţară în ce priveşte donarea de organe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8266 RON
  • 1 EUR = 4.9728 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON