Trei vieţi vor fi salvate, iar două persoane vor putea să vadă, după ce familia unui orădean de 60 de ani a acceptat să doneze organele acestuia.
"Este vorba de un pacient de 60 de ani, a cărui familie a fost de acord cu donarea de organe. Bărbatul a ajuns la noi în cursul zilei de ieri (miercuri - n.r.), după ce a făcut o criză de epilepsie şi a intrat în stop cardio respirator. El a fost resuscitat, însă nu şi-a revenit, şi am demarat protocolul de declarare a morţii cerebrale", a declarat BIHOREANULUI dr. Carmen Pantiş, coordonatorul programului de transplant în Bihor şi medic la secţia de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, unde se efectuează operaţia.
Operaţia de prelevare a început joi la prânz, la Spitalul Judeţean, şi se estimează că va dura până la ora 17. La intervenţia chirurgicală participă medici din Bucureşti, Cluj şi Oradea care extrag ficatul, rinichii şi corneea.
Ficatul va fi transportat joi după amiază la clinica Fundeni din Capitală, rinichii vor fi duşi la Institutul de Transplant Renal din Cluj, iar corneea va ajunge la Spitalul Militar Central, urmând să fie transplantate unor pacienţi care se află pe lista de aşteptare. "Practic, trei vieţi vor fi salvate, iar doi oameni vor vedea", a mai spus Pantiş.
Este cea de-a şasea operaţie de prelevare de organe desfăşurată în acest an la Oradea. Oraşul de pe Criş se află în continuare pe primul loc în ţară în ce priveşte donarea de organe.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.