URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Iunie 2013, 12:06

Aleşii locali votează costul de întreţinere a copiilor în creşă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aleşii locali se întrunesc, joi, în şedinţa ordinară de Consiliu Local. Printre proiectele supuse la vot este şi cel pentru aprobarea costului mediu lunar de întreţinere pentru copiii care frecventează Centrul de Îngrijire şi Educaţie Timpurie pentru anul şcolar 2013-2014.

Costul mediu zilnic a fost calculat de Administraţia Social Comunitară Oradea la 934 de lei pe lună, pe copil, în funcţie de numărul mediu zilnic de copii care au frecventat în 2012 creşele şi numărul de zile lucrătoare în care Centrele au funcţionat.

Potrivit metodologiei de organizare şi funcţionare a Centrelor de Îngrijire şi Educaţie Timpurie, părinţii sunt obligaţi la plata unei contribuţii lunare, a cărei valoare este stabilită prin dispoziţie a primarului în funcţie de numărul de copii din familie şi de venitul brut cumulat al părinţilor. Aşadar, familiile al căror venit brut cumulat depăşeşte 700 de lei vor plăti o cotă procentuală de 20% dacă au un singur copil, respectiv 10% dacă au doi sau mai mulţi copii.

În cazul în care venitul mediu brut cumulat al părinţilor se situează între 225 şi 699 lei, familiile cu un copil vor plăti o cotă de 10% din costul mediu lunar de întreţinere în creşă, respectiv 5% familiile cu doi sau mai mulţi copii.

Tot în şedinţa din 20 iunie, aleşii orădenilor se vor pronunţa asupra unui proiect care propune modernizarea a peste 3.000 de metri de alei din Cimitirul Municipal din fondurile proprii ale Administraţiei Domeniului Public. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 172.132 euro cu TVA. "Am dorit să amenajăm aceste alei, care acum sunt făcute din pământ, ca urmare a creştilor veniturilor ADP. Vor fi modernizate aleile în zona parcelelor 107-139, din spatele Cimitirului Evreiesc Ortodox", a precizat Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

De asemenea, în şedinţa de joi, consilierii vor vota asupra atribuirii de denumiri unor străzi noi create în zona Nojoridului - Hack Halasi Gyula. Acestea ar urma să se numească Atanasie Popa, Iustin Popfiu şi Poet Ştefan Augustin Doinaş. Va fi supus, totodată, votului şi un proiect ce cuprinde o listă cu peste 100 de denumiri care ar urma să fie atribuite străzilor care vor fi create în oraş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON