URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
31 Octombrie 2013, 18:26

Adrian Dume, şeful "tradiţiilor politice" bihorene, rămâne în arest!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor a judecat, joi, recursul formulat de Adrian Dume, managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor împotriva deciziei prin care Judecătoria Oradea l-a trimis în spatele gratiilor pentru 29 de zile sub acuzaţia de abuz în serviciu în dauna interesului public.

Dacă la Judecătorie a refuzat să facă vreo declaraţie, prevalându-se de dreptul la tăcere, în faţa completului de trei judecători de la Tribunal Adrian Dume şi-a schimbat poziţia şi a acceptat să-şi spună punctul de vedere legat de acuzaţiile pentru care a fost inculpat şi arestat.

După cum se ştie, lui Dume i se impută că ar fi decontat cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea unor evenimente care, în realitate, nu au avut loc şi, mai mult decât atât, că şi-ar fi forţat subalternii să facă plăţi în baza unor documente fictive, aspecte care au ieşit la suprafaţă în urma unor interceptări ambientate ale unor discuţii pe care managerul le-a purtat cu subalternii săi.

Inculpatul nici măcar nu a negat acuzaţiile, dar a pus faptele sale pe seama intervenţiilor şi presiunilor politice făcute asupra sa. De altfel, managerul a şi recunoscut cu nonşalanţă că toate proiectele depuse pentru finanţare la instituţia pe care o conduce au susţinere politică, Dume scuzându-se cu faptul că şi înaintaşii săi au procedat la fel.

Ca exemplu, l-a dat pe PDL-istul Radu Ţîrle, în mandatul căruia Asociaţia Copiii Făgăduinţei a obţinut două finanţări de câte 20.000 lei în condiţiile în care avea "aceeaşi orientare religioasă, cu preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean, adică penticostală".

Declarându-se "terminat politic şi fără nicio şansă de a mă mai întoarce în viaţa publică", managerul a cerut, completului de judecată să fie eliberat, "pentru a mă putea apăra în libertate". "Eu nu mă consider un pericol, n-am omorât pe nimeni, acum am dat declaraţii şi voi colabora cu anchetatorii. La serviciu nu voi putea să mă mai întorc, deci nu văd cum aş putea să lezez ancheta în vreun fel. Daţi-mi voie să mă apăr în libertate", le-a rugat managerul pe cele trei judecătoare din complet.

Acestea, însă, i-au respins solicitarea, stabilind că măsura arestării, dispusă de Judecătoria Oradea, este legală şi întemeiată.

Avocatul lui Dume, Mircea Ursuţa, consideră că nici procurorii şi nici judecătorii nu au procedat "cu măsuri egale". "Nu există nimic concret. La dosar se află doar declaraţia clientului meu, câteva interceptări şi două declaraţii de martor. În plus, în cauză ar fi trebuit introdusă şi cea care a întocmit falsurile, şi faţă de care încă nu s-a luat nicio măsură", a explicat avocatul, care consideră că toate problemele managerului se trag de la tinereţe şi lipsa de experienţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
PETI ALIN omul lui POPA CORNEL
PETI ALIN ,Seful de la A.R.R –BIHOR protejeaza INCULPATII din ARR –BIHOR !! 5 la numar ,sa- stie si lumea , in ordine alfabetica , BUTIRI CRISTIAN ,DERBAN SORIN ,LUPU MARIUS ,SABAU SEBASTIAN si fostul sef IEPURE VIOREL !! votati P.N.L.. =o mare mizerie, unde-i POPA CORNEL ,s-a ne mai spuna povesti frumoase ca si in campanie ,cu drumuri reabilitate si modernizate,cu autostrazi ,acum ai este rusine sa mai iasa intre oameni ,dupa alegeri si-a aranjat clientela politica ,isi ia dreptul si bine merci ,anii trec pensia se apropie si noi ramanem cu aceleasi drumuri si binenteles tot cu aceleasi promisiuni peste alti patru ani .Asa se aude in zona Beiusului ca spaga din taxele de drum ajunge la dumneata ,cica le-ai majorat (spaga),o curiozitate d-le POPA CORNEL ,unde ai gasit pacaliciul ala de la A.R.R ,ti-a trebuit mult sa il gasesti,ala trebuia pus la DIRECTIA DE OPERATIUNI VAMALE SI ACCIZE ,poate acolo avea putina experienta ,ala este un cunoscut traficant de alcool ,s-au cel putin acum ceva vreme cumparam alcool de la el de la Buntesti ,oricum ar mai trebui sa-mi dea o suma de bani de multa vreme ,dar probabil s-a prescris in opinia lui .Am votat U.S.L. in speranta ca se va schimba ceva ,dar cu asemenea indivizi ,sunt sigur ca asa mult dorita schimbare se lasa asteptata.A-ti pierdut un sustinator.ADIO P.N.L..=o adunatura de PeNaLi.
Postat 03 Noiembrie 2013, 10:12 de gaga
interesant!!!
Ar fi interesant sa aflam ce planuri avea baiatul cu bunul sau prieten Florin Cioban?
Postat 02 Noiembrie 2013, 11:52 de Florin Cioban
Partidul e in toate.....
,,Partidul e in toate .E in cele ce sunt . E in cele ce maine .Vor rade la soare '' ! Ai fost lele cand ai fost .Acum e in cei ce stau legati la soare si nu rad .
Postat 02 Noiembrie 2013, 11:43 de IDEOLOG
DAI IN GAT PE TOTI LA DNA
Dai in gat pe toti la DNA , ca ei ti-au pus catuse .Si astfel poate scapi sa te mai bucuri si tu de tinerete. La virsta ta un an valoreaza cat 5 ani !
Postat 02 Noiembrie 2013, 10:06 de diplomat
CONTINUATOR DE TRADITII !
Sefi ai ,,traditiilor politice bihorene'' sunt altii ,hai sa fim seriosi . Dar continuator da ! . Sefii de traditii ca deobicei ,,scapa'' ei numai supravegheaza ca , traditia atat de ,,folositoare'' sa nu piara ! .Ce sai faci ,,TRADITII CULTURALE ,TRADITII POLITICE''.
Postat 02 Noiembrie 2013, 09:38 de CIORAN
nu fi fraier
Parastei pe toti banditii care spui ca te-au presat, sau au umplut deja conturile pentru ""parcarea"" ta
Postat 01 Noiembrie 2013, 20:07 de oradea
SI IAR POPA CORNEL NU STIE DE NIMIC
Si din nou pentru a cata oara POPA CORNEL nu stie nimic !
Postat 01 Noiembrie 2013, 18:54 de Sfetnic
dobitocu de serviciu
Pai de unde sa plateasca av. serios????n-auzi ca i-au luat banii!? asa bine n-am ras de mult!!!!!!!!!!!!!!!!!!si F****** SI CU BANII LUATI !!!!Bravo smechere de deranjasi pe banii tai!!!!!
Postat 01 Noiembrie 2013, 17:37 de eu
ala e avocat ???
mircea Ursuta e avocat ??? vai si-amar ! e postacul de serviciu la Dihoreanul, unde-si da cu parerea despre legislatie ! bai Dume, ia-ti avocat serios, ca asta mai mult te baga in puscarie decat te elibereaza :)))))))) n-are saracul nici o treaba cu avocatura ;)
Postat 01 Noiembrie 2013, 15:20 de Agentul Termic
cultura
a picat cel mai mic ( si probabil si cel mai prost, bietul de el), dar când se va face curăţenie şi la restul instituţiilor ? că doar cam toate aşa procedează. Cele subordonate consiliului judeţean îşi fac de cap deoarece şi controlul ordonatorului superior este jalnic, nici urmă de competenţă! Vă mai amintiţi de Radu Pavel, ce funcţie a avut el inainte de a fi manager la CJCPCPT? la compartimentul de audit al consiliului judeţean, el, absolvent de teologie!!!?? Dar Silaghi la Directia de cultură? silvicultor!!!! pe deasupra si pedelist, pus de partid in urma unor manevre cu UDMR!! Dar la Filarmonică, zootehnistul Todor!! Mai este pus cineva pe merite profesionale, pe competenţă???!! Acesta e rezultatul prezentei politrucilor in funcţii de conducere, aşa că nu e cazul să ne mirăm . Eventual in urma unor lupte interne poate să apară noi dezvăluiri, că se pârăsc unii pe alţii.
Postat 01 Noiembrie 2013, 14:18 de asasa
NUI ADEVARAT!!!!!
ai da drumul....trece 30 zile....familia sa stea linisti.....sa nu dea banni la avokat....
Postat 01 Noiembrie 2013, 14:16 de TOM KETT
Sa spuna daca nu spunem noi ca stim !
Sa spuna el cine e ,,cu presiunea politica'' pentru ,,daravele'' daca nu spunem noi . Ca in rest toata lumea stie cine este ,,presarul politic'' de serviciu .
Postat 01 Noiembrie 2013, 12:02 de al doilea
Presiune Politica.
De ce nu spune cine a facut presiune politica, persoana, partidul etc. De cine era obligat sa asculte.
Postat 31 Octombrie 2013, 21:53 de Unu.
****
Domnul sau doamna ''hahaha'' se scrie si-a nu sia. Iar draga Wulf, ideea nu idea. Cred ca aveti lacune serioase la capitolul gramatica.
Postat 31 Octombrie 2013, 21:28 de ****
UO
Idea e ca el este tipu' promovat de Universitatea din Oradea ani la rand. Asta e grav, foarte grav. Care sunt principiile de valoare acolo?
Postat 31 Octombrie 2013, 20:37 de Wulf
Mai stai o tura!!!!
Scuipa tot tembelu"""" nu cumva ti-a cerut partidul bani???? si daca da cine....???mergeam la pariu ca deschide gusa.....Poate n-ai dat cat trebuia .....si ai cam suparat lumea???? D a pe ala de se da mare orasean si el mare taran pe cand??? Daca mierlturile astea fura atat cam cat credeti ca rupe maimuta????
Postat 31 Octombrie 2013, 19:59 de soso
hahahahaha
ISI MERITA SOARTA ,A VENIT IN ORADEA CU FIGURI DE BUCURESTI ,ACUM SIA PRIMIT RASPLATA !
Postat 31 Octombrie 2013, 19:21 de hahahahaha
SUSTINERE POLITICA?
"Inculpatul nici măcar nu a negat acuzaţiile, dar a pus faptele sale pe seama intervenţiilor şi presiunilor politice făcute asupra sa. De altfel, managerul a şi recunoscut cu nonşalanţă că toate proiectele depuse pentru finanţare la instituţia pe care o conduce au susţinere politică, Dume scuzându-se cu faptul că şi înaintaşii săi au procedat la fel." A fost de la centru sustinerea politica?
Postat 31 Octombrie 2013, 18:46 de Adi Oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON