URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Iunie 2013, 18:55

ADP Oradea îşi face propria firmă de curăţenie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administraţia Domeniului Public Oradea îşi va înfiinţa propria firmă de curăţenie interioare şi exterioare pentru a putea să-şi salubriezeze ograda proprie, adică în pieţe, ştranduri, Cimitirul Municipal şi Grădina Zoologică. Aleşii locali şi-au dat, joi, acordul de principiu, cu 24 de voturi pentru şi două abţineri, pentru înfiinţarea acesteia.

Până acum, serviciile erau externalizate unor firme de care reprezentanţii ADP Oradea nu sunt mulţumiţi şi despre care s-au plâns că au lucrat cu deficienţe şi întârzieri.

Înainte de a vota, consilierii locali ai UDMR au vrut să ştie mai multe despre necesitatea înfiinţării unei societăţi proprii a ADP Oradea şi în ce condiţii poate să participe la licitaţii. "Serviciile de curăţenie nu pot fi delegate direct către ADP. De aceea au cerut să înfiinţeze o societate cu asociat unic cu care să participe la licitaţii", a răspuns Eduard Florea, directorul Direcţiei Economice a Primăriei.

Florea a fost completat de Liviu Andrica, directorul ADP Oradea, care a explicat că societatea municipalităţii va putea participa, în condiţii legale, la licitaţii, cu scopul de a eficientiza acest serviciu. "Vom putea participa la licitaţii cu preţul cel mai mic, căci noi va trebui să acoperim doar costurile pentru măturători şi materiale, celelalte cheltuieli administrative fiind achitate de ADP Oradea", a subliniat Liviu Andrica.

Directorul ADP Oradea nu exclude ca, pe viitor, societatea care urmează să fie înfiinţată să participe la licitaţii pentru curăţenie şi pentru pieţe şi alte spaţii private.

Pe de altă parte, în aceeaşi şedinţă, consilierii au aprobat proiectul potrivit căruia ADP Oradea va investi în amenajarea a peste 3.000 de metri de alei în Cimitirul Municipal din fonduri proprii în valoare de 172.132 euro cu TVA.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Doar în ograda proprie, că la terţi nu va exista licenţă vreodată !?!
... în rest, hai să visăm că vom scoate operatorii licenţiaţi de pe piaţă, ca să venim noi şi managementul nostru performant de la administraţia oraşului, ca să vă curăţăm pe toţi !?!
Postat 21 Iunie 2013, 15:00 de Carp III
Asta e un r a h a t de decizie!
Seamana foarte mult cu scarpinatul in urechea dreapta cu mana stanga pe la spate.Adica ADP a externalizat toate acele servicii la care se face referire in articol si acum ca sa le ramana banii pe care tot ei ii platesc isi fac firma ca sa participe la licitatii?Pai nu era mai simplu sa-si tina banii in buzunar sa-si angajeze personal , varianta in care externalizarea ( care nu este impusa de nimeni si de nimic ) si implicit licitatia ar fi iesit din discutie.Parerea mea este traseele acestea lungi si complicate ale banilor au un singur rost : acela de ai dijmui pe drum , restul cu participarea la llicitatii sau incheierea de contracte cu terti sunt apa de ploaie deoarece firmele private ii mananca fripti pe acesti mari manageri care au doar grija buzunarului propriu si umplerea pusculitei la partidul care i-a numit!
Postat 20 Iunie 2013, 20:45 de asdfaf
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON