URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Martie 2013, 14:33

Adăpostul pentru câini fără stăpân "Grivei" s-a schimbat la faţă, după investiţii de peste 60.000 lei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Adăpostul "Grivei" pentru câini fără stăpân aflat în subordinea Administraţiei Domeniului Public are o nouă faţă. Directorul ADP, Liviu Andrica, a prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, îmbunătăţirea condiţiilor oferite de adăpost prin reamenajarea acestuia în ultimele trei luni.

"Pentru a veni în întâmpinarea orădenilor care vin la adăpost sâmbăta în timpul orelor de vizită am înfiinţat la intrare o parcare pietruită pe o suprafaţă de 550 metri pătraţi, iar imediat lângă intrare am amenajat un parc pentru plimbarea câinilor. Noua zonă verde are o suprafaţă de 1.800 metri pătraţi, este dotată cu bănci pentru odihnă şi poate primi inclusiv orădeni care vor să vină să îşi plimbe aici câinele", a spus directorul.

Printre investiţii se mai numără pietruirea adăposturilor de câini, supraînălţarea gardurilor la 2,8 metri pentru a împiedica evadările, refacerea instalaţiilor electrice şi sanitare, realizarea unor boxe izolator pentru căţelele cu pui, refacerea pardoselii boxelor, înlocuirea vaselor sparte, dotarea cabinetului operator cu ustensile performante şi o masă de operaţii.

De asemenea, pentru a proteja câinii de intemperii sau arşiţa de peste vară, au fost reamenajate toate umbrarele, iar în adăpost s-au plantat 69 de arbori luaţi din pepiniera oraşului.

Pentru realizarea acestor lucrări, ADP a investit 60.000 de lei în materiale, manopera fiind realizată în regie proprie.

"Cea mai mare realizare constă nu atât în lucrările făcute, cât în încheierea unui parteneriat cu mai multe hypermarket-uri orădene care au promis că ne vor furniza alimente cu titlu gratuit", a spus Liviu Andrica. Directorul se aşteaptă ca prin sprijinul acordat de magazinele orădene cheltuielile cu hrana câinilor din adăpost să se înjumătăţească.

În prezent adăpostul "Grivei" găzduieşte 240 de câini, în condiţiile în care în urmă cu trei luni în evidenţe figurau 214 câini, iar în această perioadă au fost adoptate 78 de animale. "Adopţiile cu preluarea câinelui la domiciliul solicitantului se desfăşoară în continuare, în vreme ce adopţiile cu păstrarea acestuia în adăpost sunt sistate (în urma unei hotărâri definitive a Tribunalului Bihor - n.r.). E păcat, pentru că mulţi iubitori de câini vin sâmbăta şi spun "Am venit să îmi plimb câinele", dar nu plătesc nimic pentru întreţinerea acestuia, pentru că nu există cadru legal", a spus Andrica.

Directorul ADP a mai spus că în ultima perioadă adopţiile au cunoscut un trend crescător, ajungându-se şi la 18 câini daţi pe lună. "De când cu creşterea infracţionalităţii la ţară, mulţi săteni vin să îşi ia câine din adăpost. Se caută câini de pază, mari şi cât de răi posibil", a declarat Andrica.

Pentru a în curaja adopţiile, ADP le oferă solicitanţilor dispuşi să preia din adăpost cel puţin doi câini facilitatea transportului gratuit al acestora la o distanţă de maxim 60 kilometri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
E loc de mai bine
Acest articol este o informare corecta,chiar incepand cu "imbunatatirea conditiilor oferite de adapost..." Sigur ca actiunile insirate se inscriu pe traiectoria caii de mijloc (cum altfel?),care reprezinta naturalul/firescul.Nu putem omite ca dl.Andrica a respectat principiile cunoscute in management sub porecla 4C (coordonare,comunicare,control,comanda).Rezultatele se vad,dar e loc de mai bine.
Postat 14 Martie 2013, 09:03 de gyorgy tozser
O parere, doua...
Daca tot se deplange HCL cu Regulamentul privind printre altele EUTANASIEREA CAINILOR (declarat ilegal de justitie,,, si antieuropean de altii) de ce nu se propune si adopta un HCL fara acele paragrafe care dau dreptul la uciderea cainilor? Daca vizitele sunt doar Sambata si adoptiile JOI ... cum se procedeaza vezi cainele sambata si il iei acasa de joia urmatoare? Sau mergi joi si ti se livreaza un catel pe nevazute?...caci joi nu e zi de vizita, desigur.
Postat 13 Martie 2013, 23:16 de Adi Oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON