URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
06 August 2012, 11:43

Actualizarea listelor electorale, în stand-by în tot judeţul. Motivul? Lipseşte baza legală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nicio primărie din judeţul Bihor nu a început operaţiunea de actualizare a listelor electorale permanente, care - potrivit Guvernului - ar fi menită să demonstreze că numărul alegătorilor este mai mic decât totalul de 18 milioane de persoane, cum arată listele existente la Autoritatea Electorală Permanentă şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Deşi actualizarea listelor permanente a fost considerată de Guvern un atu pentru validarea referendumului din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, operaţiunea nu poată să înceapă nicăieri tocmai din cauza Guvernului.

"Nicăieri în judeţul Bihor nu a început actualizarea listelor electorale, pentru că deocamdată nu avem nicio bază legală. Concret, este necesară o Hotărâre de Guvern care să indice procedurile ce trebuie urmate pentru actualizarea listelor", a declarat luni pentru BIHOREANUL subprefectul Cristian Bitea.

Reprezentantul Guvernului a precizat că eventuala actualizare a listelor poate fi demarată abia după adoptarea şi publicarea unei HG, dar în lipsa acestui act normativ nu se poate estima nici măcar termenul de finalizare a acestei operaţiuni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Vi s-a stricat aparatul de a/c de la sediu ???
Adică eu, să zicem primarul comunei Pielea Pu ... , am nevoie de o HG ca să-mi fac ordine între actele cu vii şi morţii, cu cei vizibili de la cârciumă şi cu cei plecaţi cu pluta în Noua Zeelandă ??? Nu ajunge Ordinul Prefectului ??? Aveţi nevoie de doctor dl. Criş ??? Parcă eraţi susţinător USLaş ... sau o daţi cotită, că aţi sesizat şi dvs. blatul local evident dintre grupările Popa&Bolojan şi Blaga&Micula ??? Simplă geografie, nu-i aşa ???
Postat 07 August 2012, 17:57 de Carp III
Aveti ce meritati.
Buba din Beius se va sparge cand voi beiusenii va veti alege la conducere oameni cinstiti. E greu,nu vreti,sunteti fraieri,cine vreti sa o faca ????????
Postat 07 August 2012, 06:53 de Dan
beiusean
Pai cum credeti ca tot Bihorul e galben ? prin furt de voturi cu campanie facuta pe banii publici ,ca de ex. primarul de Beius Domocos !!! la alegerile din 2008 erau inscrisi pe listele de alegatori in jur de 6700 alegatori ,iar acum in 2012 sa fie inscrisi pe liste de alegatori cu drept de vot cca 9300 ?! de unde a avut Domocos cca 1,5 mld lei pentru campanie ,nu intereseaza pe nimeni? oare de ce este atat de protejat ? in campanie ,toti care au mers cu el in campanie au primit cate 50 lei numai ca sa mearga in ciurda sa fie cat de multi, apoi la terase , apoi chefuri si multe altele !!! din ce bani ? chiar nu vrea sa vada nimeni acest jaf al banului public , care-l face Domocos , Dana Codreanu si gasca lui ??? poate se sparge buba odata !!!!!!!!!!!!!!
Postat 06 August 2012, 19:38 de pnl
beiusean
Pai cum credeti ca tot Bohorul e galben ? prin furt de voturi cu campanie facuta pe banii publici ,ca de ex. primarul de Beius Domocos !!! la alegerile din 2008 erau inscrisi pe listele de alegatori in jur de 6700 alegatori ,iar acum in 2012 sa fie inscrisi pe liste de alegatori cu drept de vot cca 9300 ?! de unde a avut Domocos cca 1,5 mld lei pentru campanie ,nu intereseaza pe nimeni? oare de ce este atat de protejat ? in campanie ,toti care au mers cu el in campanie au primit cate 50 lei numai ca sa mearga in ciurda sa fie cat de multi, apoi la terase , apoi chefuri si multe altele !!! din ce bani ? chiar nu vrea sa vada nimeni acest jaf al banului public , care-l face Domocos , Dana Codreanu si gasca lui ??? poate se sparge buba odata !!!!!!!!!!!!!!
Postat 06 August 2012, 19:36 de pnl
rusine
ACEST GUVERN NU ESTE IN STARE SA NUMERE POPULATIA DAR SA O MAI CONDUCA. RUSINE
Postat 06 August 2012, 13:02 de dany
Terminati cu minciunile ca nu mai tine
Sigur ca lipseste baza legala pt.actualizarea lor in sensul dorit si stilul USL-ist, adica prin fals,furt,copy-paste,mai trage o data, nu-i bine mai incercam,mai modificam o lege...Acesta este si motivul demisiei lui Rus si Dobre, adica nu mai vor sa fie partasi la minciunile,hotiile si ilegalitatile lui Ponta si Antonescu.
Postat 06 August 2012, 12:14 de Paul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON