URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Decembrie 2011, 13:04

ABA Crişuri investeşte 750.000 de euro din bani europeni în consolidarea malurilor Crişului Negru

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Crişuri va investi peste 750.000 de euro în lucrări pe malurile Crişului Negru pe zona de graniţă cu Ungaria, ce au ca scop prevenirea inundaţiilor.

Reprezentanţii ABA au participat zilele trecute la evenimentul de lansare al proiectului "Dezvoltarea complexă cu rol de apărare împotriva inundaţiilor a Crişului Negru", finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, care a avut loc la Gyula, direcţia de apă din această localitate fiind lider de proiect.

"Proiectul a început în luna martie cu realizarea documentelor necesare aprobării finanţării şi documentaţiei de proiect. Acum putem spune că avem toate elementele necesare pentru începerea propriu-zisă a lucrărilor, când vremea o va permite", a declarat Pasztor Sandor, directorul ABA Crişuri.

Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea condiţiilor de scurgere ale râului Crişul Negru pe sectorul român şi maghiar, prin asigurarea stabilităţii albiei. În acest scop, pe partea română în zona de graniţă între judeţele Bihor şi Arad vor fi consolidate malul drept, pe o porţiune de 156 de metri şi malul stâng, pe o porţiune de 315 metri.

Proiectul presupune şi reconstrucţia cantoanelor de la Remete (Ungaria) şi Zerind (România), care va "îmbunătăţi baza infrastructurală a activităţii de gospodărire a apelor". "Atât pe partea română cât şi pe partea maghiară se va construi un centru de intervenţie rapidă, dotat cu utilajele necesare în caz de inundaţii sau gheaţă", a mai precizat Pasztor.

Valoarea totală a proiectului este de 1.778.831 euro, din care suma de 754.229 euro îi revine ABA Crişuri. 85% din această sumă (641.095 euro) este asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% (98.049 euro) reprezintă co-finanţarea naţională, iar Administraţia Bazinală va contribui cu 2%, adică 15.085 euro. Perioada de implementare a proiectului se va termina pe 31 decembrie 2012.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON