URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Octombrie 2011, 16:59

A murit filologul şi istoricul Corneliu Crăciun

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Omul de cultură Corneliu Crăciun s-a stins din viaţă joi, la vârsta de 67 de ani, după o îndelungată luptă cu cancerul.

Corneliu Crăciun s-a născut în localitatea Rupea, din Braşov, unde tatăl său muncea în domeniul industrial. Familia lui s-a întors însă în Bihor, unde filologul a urmat şcoala generală din Sudrigiu, iar apoi liceul în Beiuş. În perioada 1961-1966, Crăciun a studiat la facultatea de Filologie din Cluj Napoca.

După absolvire a devenit profesor la Liceul Pedagogic din Beiuş, iar apoi la cel din Oradea. Din 2001, a predat la Colegiul de Institutori al Universităţii Oradea, iar apoi a devenit profesor conferenţiar doctor la Universitatea Partium.

Corneliu Crăciun a lansat mai bine de 20 de cărţi de literatură, critică literară, gramatică, metodica predării limbi române, dar şi istorie. De asemenea, a publicat sute de articole literare în revistele de cultură din Oradea şi Cluj.

În urmă cu aproape un an, istoricul lansa în Sala Mare a Primăriei cartea "Viaţa cotidiană în Oradea interbelică", în care autorul a cules informaţii despre populaţia, societatea, sănătatea şi modul de viaţă din acea perioadă.

"A fost unul dintre cei mai importanţi critici şi istorici literari ai oraşului, unul dintre promotorii tinerelor talente, dar şi unul dintre cei mai asidui publicişti literari ai oraşului", a declarat Miron Blaga, consultant al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor.

Înmormântarea lui Corneliu Crăciun va avea loc sâmbătă, la ora 12, la Capela Frenţiu din Cimitirul Municipal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
cata tristete!
Dzeu sa-i tina sufletul in lumina, caci dl profesor nu a fost doar un model de dascal, dar a fost un tata minunat, un om respectuos si deosebit, educat si publicat, poate prea putin cinstit in timpul vietii! Doua sute de prieteni, profesori universitari, colegi ne-am rugat impreuna la inmormantarea distinsului domn profesor, pacat ca sotia dumnealui a starnit controverse si rumori la acest eveniment, mai ales din cauza faptului ca are inteligenta redusa si e limitata de religia baptista de care apartine! Cata tristete!
Postat 09 Octombrie 2011, 21:28 de Radu
Dumnezeu sa il odihneasca!
Condoleante familiei. Dumnezeu sa-l odihneasca pe prof. Corneliu Craiun, cel care a fost mentorul multor generatii de dascali si un om deosebit.
Postat 08 Octombrie 2011, 20:10 de Motica Cosmina
Un gand pentru familie...
Am pierdut cu totii un om de valoare... Pe unde ati trecut, ati lasat intotdeauna o urma in mintile si sufletele noastre. Veti ramane pe veci inscris in istoria noastra personala, si sper in istoria culturala. Sunt mandra ca mi-ati fost profesor!
Postat 08 Octombrie 2011, 16:59 de Anca B.
Nu va vom uita, domnule profesor!
Ati fost unul dintre profesorii care ne-au marcat in evolutia noastra ca oameni. Dumnezeu sa va odihneasca in pace!
Postat 08 Octombrie 2011, 11:43 de Leontina
un suflet intr-o stea
Cerul este mai bogat si mai luminat acum, cand sufletul vecinului nostru drag s-a inaltat si transformat intr-o stea. Dumnezeu sa va aiba in paza pentru bunatatea si blandetea care va insoteau zi de zi! Sincere condoleante familiei!
Postat 07 Octombrie 2011, 23:32 de Dora si Ancuta
Dumnezeu sa-l odihneasc a!
A mai plecat un om deosebit, pe care-l voi purta mereu in suflet. Dumnezeu sa va odihneasca in pace, domnule profesor!
Postat 07 Octombrie 2011, 21:33 de Angela
D-zeu sa-l ierte!
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace! A fost un profesor exceptional si un dascal eminent! Ingerii sa-l aiba in paza vesnic!
Postat 07 Octombrie 2011, 19:11 de Butca Cristian
Dumnezeu sa-l odihneasca!
Un om extraordinar!!! Sincere condoleante familiei!!!
Postat 07 Octombrie 2011, 17:58 de Remus
Dumnezeu sa-l odihneasca
Dumnezeu sa-l odihneasca pe domnul profesor! A fost un om extraordinar!
Postat 07 Octombrie 2011, 17:40 de Adriana
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON